Muzeum kostek - Liberec OG Plaza

Založil Petronel, 28.01.2015, 19:55:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Tak jsem dnes koukal, že v Liberci bude také nějaké muzeum s Legem.
Otvírá se v únoru. Přes sklo to vypadá jako nějaká Lego prodejna, všude samé sety a hlavně exkluzivy které budou určitě pěkně "napálené". Škoda že nemají otevřeno už teď, dokud je nad vchodem transparent "vše za půlku"  >:D

No uvidíme co bude uvnitř, snad budou k vidění i nějaké historické raritky.  ;)

havlik.jakub666

No do ******, chodit kolem Plazy ten bude utrpení.
LEGO forever

Farky_cz

Neví někdo z místních, zda je tam stále ještě ta cedule nad vchodem? >:D
Zpět u Lega po třicítce.

Petronel

To nevím, od té doby jsem tam už nebrouzdal, ale samozřejmě ta cedule se Lega netýká a týkat nebude. Zůstala tam zatím z původního krámku, který se tam nacházel (muzeum bude místo něj uprostřed velkého obchoďáku).

Farky_cz

Tak to je škoda, určitě by to byl výborný reklamní tah :) Lego za 50%.
Zpět u Lega po třicítce.

MartinFUN

Tak jsem navštívil toto muzeum a můj názor,za hodně peněz málo muziky.Vstupné 120,- focení +20,-.V muzeum se nachází cca.30 vitrín,některé jsou oboustrané + některé exponáty volně v prostoru + Star Wars plocha 3x1,5m,focení jsem vzdal po zjištění,že ve vitrínách je vzadu zrcadlo,sety to opticky zvětší,ale vidět svojí osobu na každé fotce nemusím.V 70% vystaveny nové sety nebo starší do 5let.Ve zbylých vitrínách sety ze 60-90 let,některé bohužel neúplné nebo sestavené stylem "honem,rychle".Prohlídku jsem měl za 20 minut za sebou.Jinak je tu možnost výběru lego kostek(starších) a následná koupě na kg,cenu jsem bohužel nezjišťoval.

Petronel

No já bych to teda tak černě neviděl.
Byl jsem se tam s přítelkyní před časem se konečně také podívat a:
na vstupné jsme tehdy měli slevu 20%, tedy 96Kč/os.
Foťák jsem si také zaplatil a mám hodně fotek. Je pravda to s tím zrcadlem. A na fotky tam jsou opravdu horší podmínky. Ale fotil jsem pro sebe a pro to, abych si to někdy zase doma prohlédl. A na to to stačí.
Velmi rád jsem zavzpomínal u nějakých starých setů. Měli tam pěkné kousky z mého mládí. Nejvíc jsem se nostalgicky kochal u Victory Lap Raceway z roku 1988, který jsme tenkrát měli s bráchou od tety z Německa. Měli ho tam krásně sestavený i s krabicí. A takových pro mě vzpomínkových kousků tam bylo více.
Dále tam byla ohromná vitrína Star Wars i s velkým popisem Hvězdy smrti.
Velká tabule s roky už od 1934 a údaji co a kdy vyšlo, nebo se stalo u firmy Lego.
No a dále tedy i nějaké ne tak staré věci. Ale nebylo jich 70%. Rozhodně méně.
Spíš mně trochu vadilo a mrzelo, že ohromná hromada vystavených modelů neměla ani popisek s názvem a číslem setu a hlavně rokem.
Občas měli zajímavě u sebe umístěné sety obdobného charakteru z jiných let. Např. Shark's Crystal Cave a Angler Attack  ;D Někdy mi to připadalo úsměvné, ale u některých setů to dost vadilo. Asi lepší varianta by byla, kdyby měli jednotlivé vitríny rozděleny podle let.

Potěšilo mě ale i, že jsem nejen zavzpomínal na staré kousky a připomněl si již spousty zapomenutých. Ale také to, že jsem objevil i několik zajímavých mně neznámých. Například tohle a pár dalších.  ;D

Mohli na tom ještě více zapracovat (a snad ještě zapracují..), chybějící popisky mě štvaly a nějaké uspořádání setů také. V době mé návštěvy tam byl dokonce ten jeden sloup s vitrínami komplet prázdný a jen tam roztahli malý set z aktuálních Lego Castle.  ::) Ale to bylo snad jen dočasné řešení. Nevím jaký mají záměr, ale tipoval bych, že jelikož se jedná o již čtvrté muzeum stejného majitele, tak minimálně část setů budou putovní. Takže by se výstava mohla i obměňovat a "vyměňovat" s Prahou a dalšími městy. To jsou však jen moje domněnky.

Můj verdikt je tedy takový, že pro Lego fanouška a nostalgika, který bydlí poblíž je to zkátka povinnost navštívit. Pro ostatní bych to viděl jako jedno z mnoha míst, které můžete u nás v Liberci při své návštěvě navštívit. A pokud sem nepojedete jen cíleně kvůli tomu, tak zklamaní snad nebudete.
A např. pro rodinku či tátu s dětmi je to parádní. Je tam velký hrací koutek, kde můžou děti stavět z mnoha kostek, podívat se na to nám všem známé animované video o tom jak vzniklo Lego a táta si to mezitím obejde a zavzpomíná na své mládí.  ;) Dětem pak dokonce můžete zakoupit jejich postavený výtvor z kiloware a nebo vybrat jednu z mnoha stavebnic. (ceny klasika +přemrštěné exclusivy)