(Vlastní) Horkovzdušné balóny

Založil Chairudo, 29.01.2015, 22:03:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Létal jsem v myšlenkách co originálního, jednoduchého a pěkného zase vyrobit na výstavy a napadly mě horkovzdušné balóny :)
V LDD jsem vytvořil několik verzí košů, materiál už je na cestě a jediné co mi teď zbývá je vytvořit samotné balóny.

Pro vytvoření balónů jsem chtěl (nastříháním a slepením) použít materiál z lampionů štěstí. Na netu jsem vyčetl, že Lampiony Štěstí jsou vyrobeny z těžce vznítitelného rýžového nebo morušového papíru. Je velmi lehký, kolem 16-20g na m2, tedy předem připravený pro tyto účely.
Můj první nákup se bohužel nezdařil, při nákupu 10 barev v tomto obchodě mi napsali, že mají barvy jen 4. ???

Napadlo mě také jít přímo za zdrojem a nakoupit tento papír nezpracovaný, normálně pláty nebo role které se mi budou lépe stříhat, ale zatím jsem nenašel žádného výrobce.
Kdyby jste někdo věděli kde se dá tento papír sehnat, nebo obdobný materiál použitelný pro tyto účely dejte mi prosím vědět.

Díky ;D

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Kuba

Bacha na lego puristy :)

Nebude totiž v tomto případě převažovat nelego nad legem? Hodně nás nelego materiál používá na plátna, plachty a podobně, ale zde bude lego asi jen ten koš. U tebe, ale určitě výsledek bude opět stát za to.  ;)

milanv

Na skutečné balóny (tj. mají opravdu lítat) a draky se nám osvědčily výborně pytle na odpadky. Vybereš si tloušťku (sílu) materiálu i barvu, materiál je pevný a barvy syté, spojování snadné, cena lidová.
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

Citace od: milanv kdy 30.01.2015, 10:49:22
Na skutečné balóny (tj. mají opravdu lítat) a draky se nám osvědčily výborně pytle na odpadky. Vybereš si tloušťku (sílu) materiálu i barvu, materiál je pevný a barvy syté, spojování snadné, cena lidová.
A věděl bys o obchodu kde prodávají širokou pestrobarevnou škálu?

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 30.01.2015, 09:10:20
Nebude totiž v tomto případě převažovat nelego nad legem?

Oběmově určitě ano, váhově ne ;D

milanv

Citace od: Chairudo kdy 30.01.2015, 11:22:27
A věděl bys o obchodu kde prodávají širokou pestrobarevnou škálu?

To je pokaždé jiné a taky to záleží odkud jsi - takže koukni na internet nebo do třech nejbližších drogerií a zahrádkářských potřeb.

Citace od: Chairudo kdy 30.01.2015, 11:22:27
Omově určitě ano, váhově ne ;D

Prosím ne, tohle je už moc :)
Pán na Žlutém hradě

MeNadruhou

možná by se dal použít skytex (látka na paraglidy, je lehká a celkem neprodyšná) horší to bude asi s cenou, a výběr barev taky nebude tak velký.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Chairudo

Dík, už jsem nakoupil hedvábný papír, jak budu mít čas, ta se do toho pustím.

Izabella08

jako vždy originální...neokoukaný nápad :)
Těším se nejen na nové Lego sety, ale i na Vaše super neskutečnosti!

Chairudo

Tak zde je po dlouhé odmlce první hotový balón pro 8 pasažérů.
První pokus z hedvábného papíru nebyl moc dobrý, tak jsem přesedlal na barevný tvrdý papír.
Ale musím vám říct že to načrtnout, vystříhat a slepit je pěkná drbačka  ;D

Kubulus

Vypadá opravdu nádherně. Jenom by mě zajímalo, jestli je uvnitř nějaká kostra.

Petronel

WOW! Paráda! Vypadá velmi pěkně. Taky by mě zajímalo jestli je vevnitř nějaká konstrukce či nikoliv. Každopádně věřím, že to musela být makačka, vyměřit a složit.  :P

Skyrider

wow :o nádhera, už je jenom otázka času kdy ten balón bude létat >:D.

Chairudo

Citace od: elerond kdy 09.09.2015, 20:08:40
wow :o nádhera, už je jenom otázka času kdy ten balón bude létat >:D.

Snad v Brně v Olympii, jdu hned dělat další ať využiju i ty 4 zbývající koše ;D

Citace od: Kubulus kdy 09.09.2015, 19:55:50
Vypadá opravdu nádherně. Jenom by mě zajímalo, jestli je uvnitř nějaká kostra.

Nic tam není, jenom ten závěsný provázek co zároveň drží i kabinu.

Kuba

Kolik času zabralo to vmyšlení a lepení samotného balónu v porovnáni se stavbou koše?   >:D

Věřím, že to lepení musela být nadavací práce. Ale výsledek je pěkný  ;)

Hacislav

Citace od: Kubulus kdy 09.09.2015, 19:55:50
Jenom by mě zajímalo, jestli je uvnitř nějaká kostra.

Citace od: Chairudo kdy 09.09.2015, 20:26:04
Nic tam není, jenom ten závěsný provázek co zároveň drží i kabinu.

A díval jsi se tam i teď? Třeba tam nějaká vyšplhala, právě po tom provázku, oni jsou děsně rychlí, když chtějí.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Kdyby ten balón měl přibližně 55 cm v průměru, tak by se dovnitř (kromě kostry :) ) vešel i heliový balonek, co by to celé unesl...
Pán na Žlutém hradě

Ondrej

Nápad jde, ale v kombinaci s Legem se mi to moc nelíbí, jsem zastánce používání jen Lego dílů. Pokud to nelétá tak se to klidně dalo postavit jen z bricků a to by podle mě pro fanoušky bylo ještě zajímavější. Udělat na tom třeba nějakej vzor z kostek, nebylo by to sice úplně kulatý jak tady z papíru, ale o tom Lego je. Na LTTT taky nemáme takový silný motory aby nám lítalo bláto od kol, ale pořád používáme jen Lego a myslím, že kdyby bylo povoleno cokoliv neLego tak by to ztratilo tu super atmosféru.

Chairudo

Citace od: milanv kdy 10.09.2015, 09:32:21
Kdyby ten balón měl přibližně 55 cm v průměru, tak by se dovnitř (kromě kostry :) ) vešel i heliový balonek, co by to celé unesl...

průměr je cca 45 cm  :( Váha koše 112g, celkem 254g. Obávám se, že by to tak malý balón neunesl.

Citace od: Ondrej kdy 10.09.2015, 09:52:29
Nápad jde, ale v kombinaci s Legem se mi to moc nelíbí, jsem zastánce používání jen Lego dílů. Pokud to nelétá tak se to klidně dalo postavit jen z bricků a to by podle mě pro fanoušky bylo ještě zajímavější. Udělat na tom třeba nějakej vzor z kostek, nebylo by to sice úplně kulatý jak tady z papíru, ale o tom Lego je. Na LTTT taky nemáme takový silný motory aby nám lítalo bláto od kol, ale pořád používáme jen Lego a myslím, že kdyby bylo povoleno cokoliv neLego tak by to ztratilo tu super atmosféru.

Je fakt, že čistě z Lega by to byla výzva a ovace by byly o to větší, ale už by to nevypadalo tak pěkně.
Větší problém než estetická stránka by pak bylo jak a čím zavěsit ze stropu hádám kolem 10 kilo naskládaných kostek, oproti 250 gramům :)

Jo a taky pak počítej tak s 20,000kč rozdílu v nákladech na stavbu ;)

MeNadruhou

paráda, aspoň drží tvar oproti tomu hedvábnému v boskovicích (heč já ho viděl v akci >:D )
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

peter

Asi nějak takhle by to mohlo vypadat ...

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MiP

Citace od: peter kdy 11.09.2015, 06:38:26

A ty kopce bude dělat Linhi  ;D ;D
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

Igorus

Omlouvám se za OT, předpokládám, že je to model z Kladenské modelárny, ale co to je za akci?

Chairudo

Moc pěkny, pošli mi těch 20.000kč x 5 balónů a pustím se do toho, jinak zůstanu u mé verze za 40kč ;D

Hacislav

Citace od: Igorus kdy 11.09.2015, 09:02:43

Omlouvám se za OT, předpokládám, že je to model z Kladenské modelárny, ale co to je za akci?

Taky bych se připojil s prosbou o více informací/fotek odkud toje a co to je.

Balony jsou pěkně purelego. ;)
Zato přechod hora rovny teren a většina rovného terénu je zbaběle nonbricková.  >:D

honzicek22

Hamleys-World, CCW, Lubyanskaya square, Moscow, Russia

http://urixblog.com/en/2015/04/05/central-childrens-world-store-moscow-3d/

Takže takové přerostlé Pompo :)

milanv

Citace od: Hacislav kdy 13.09.2015, 19:33:44
Zato přechod hora rovny teren a většina rovného terénu je zbaběle nonbricková.  >:D

A to nemluvím o zasklení... >:D >:D >:D

Milan
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Citace od: milanv kdy 13.09.2015, 21:21:42
Citace od: Hacislav kdy 13.09.2015, 19:33:44

A to nemluvím o zasklení... >:D >:D >:D
Zasklívání na výstavach se nikdy pure nedělá (alespoň já o žádném takovém případu nevím).
Zato terén u lego modelů se obvykle purelego dělá. A používat u lego modelu postupy na terén dělané způsobem jak pro blbé mašinky (čti nelegové model mašinky), mi příjde vážně hloupý, zvláště když v určité části mají normálně udělané pure lego pole.  ::)
Nicméně v tomto vláknu je to poněkud OT  :-X

linhi

Citace od: MiP kdy 11.09.2015, 08:20:23

A ty kopce bude dělat Linhi  ;D ;D

No díky :-D