Získávání chybějících kostiček v setu

Založil areabeat, 29.12.2014, 09:42:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

areabeat

Dobrý den, jsem tu nový, takže se předem omlouvám, pokud vám bude můj dotaz připadat hloupý. Potřeboval bych poradit, jak co nejjednodušším a nejlevnějším způsobem se dá sehnat chybějící kostička z nějakého setu. Jestli existují nějaké české stránky, kde se dá chybějící kostka objednat, nebo zda musím přímo přes Lego.com? A jak je toto dokoupení jednotlivých dílků nákladné? Děkuji za odpovědi. Jirka

Darth

Pokud se jedná o nový set, ve kterém nějaká kostka chyběla, tak určitě reklamovat přes www.lego.com (Tady - stačí napsat číslo setu, popsat dílek, který chyběl nebo byl špatný. U pár setů se mi objevil už ohnutý plate - ne zlomený, ale ohnutý - dva levé potištěné dílky na SW stíhačku, případně vadné dílky) - vždy mi poslali na vlastní náklady dílky nové, zatím nechtěli vracet ty špatné (vždy jsem jim nafotil ty špatné).

Pokud se jedná o doplnění dílků do starších setů, tak určitá nabídka je v českých e-shopech, ale hodně omezená. Největší nabídka se soustřeďuje na www.bricklink.com. Chce to registraci, pořádně číst podmínky jednotlivých obchodů (hlavně co do minimálního množství, cena za hodně malých lotů - tj. když si objednáš 100 dílků a každý jiný - a poštovného). Ale některé obchody mají nabídku dílků statisíců nebo i milionů kusů a dá se vybrat. Jen bacha, že u zboží z mimo EU budeš platit při dovozu DPH + clo, některé obchody mají poplatek za použití paypalu, apod. Prostě číst podmínky obchodu (Splash/Store terms).

Dá se vybírat i jen z nabídky českých obchodů - na www.bricklink.com jdeš na Buy, vybereš Czech Republic a tam jsou jednotlivé české obchody. Při vyhledávání konkrétního dílku můžeš jít přes search okno na úvodní straně, dáš advanced a tam můžeš omezit, aby to bylo z nabídky EU obchodu nebo CZ obchodu.

Shop.lego.com má poměrně vysoké ceny za dílky, navíc omezenou nabídku dílků (jen co se aktuálně vyrábí). Tam je potřeba nakoupit nad 1400 Kč, aby bylo poštovné zdarma, jinak se objednávka dost prodraží.

Ohledně nákladnosti - záleží, jak raritní jsou dílky, co sháníš - mřížka na trysky UCS Millenium Falcona leze do tisíců, stejně jako trysky na UCS ISD. Obyčejné dílky se pohybují v řádu korun (ale musíš připočítat poštovné, takže se vyplatí najít obchod, který má víc věcí, které sháníš). Je potřeba mít možnost zaplatit - takže kreditka, bankovní převod, nebo podle mě nejbezpečnější metoda Paypal.

Archaon

Další možností je Aukro, nebo si dát inzerát tady na fóru. Pokud cestuješ, tak v Legolandech nebo třeba v Londýně, ve Vídni atd. jsou značkové obchody Lego kde si můžeš nabrat díly jaké chceš a platíš dle váhy. Stejná možnost je i v Praze v Muzeu Lega na Národní, ale mají tam vždy jen omezený počet dílů.

No a samozřejmě se dá objednat i přímo přes e-shop Lega - služba Pick a Brick - pokud ti chybí pár kostek z novějších setů tak asi nejjednodušší řešení.

tage

Chtěl jsem se zeptat, jak se dá reklamovat chybějící samolepka v novém setu? Kostičky nevidím problém, ty se dají na lego.com vybrat, ale samolepka ?
Díky moc za radu

papluh

Pod zoznamom dielov setu je linka "I can't find what I am looking for" kde sú jedno či dve polia (podľa toho či dáš možnosť chýbajúcich dielov, alebo poškodených) , najprv o ktorý diel sa jedná a potom prípadne popis chyby.

MÍLA

Hele lidi znáte tuhle stránku ?

http://www.servis-lega.cz/

můžete tam koupit i jednu kostičku.

germik

Servislega znam, byl to muj prvni nakup Lega pres net. Postupne ale prevladly vyhody Bricklinku - at uz vetsi vyber, mnozstvi nebo cena...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

zedman

Máte někdo srovnání kolik stojí nakupování lega na váhu v Legolandu, značkových obchodech a Muzeu lega v Praze?

danyboy

Citace od: zedman kdy 29.12.2014, 19:08:29
Máte někdo srovnání kolik stojí nakupování lega na váhu v Legolandu, značkových obchodech a Muzeu lega v Praze?

V legolandu se vyplatí oproti bl minimum dílků. Jedině ty malé typu tiles 1x1, plates round.
To co je v muzeu Lega jsou dílky z PaB wall. V muzeu jsou tedy s přirážkou několik stovek procent.

zedman

A je dovolené v legolandu nakoupit pouze části figů na váhu?

danyboy

Citace od: zedman kdy 29.12.2014, 20:15:26
A je dovolené v legolandu nakoupit pouze části figů na váhu?

Co si vzpomínám, tak ne.

Ethan

Například Legoland v Dánsku byl koncem září opravdu velkým zklamáním, pokud jde o zásobu dílků. Neměli prakticky žádný výběr a co na výběr bylo, to se nevyplatilo. A to jsme se tam těšili hlavně na to (a na miniland), takže jezdit do Legolandu kvůli nákupu rozhodně ne. Pravda, uprostřed sezóny a v tom německém jsme našli opravdu slušný výběr, ale záruka, že tam bude to, co hledáš, není žádná a šance ve skutečnosti docela malá. BL je mnohem lepší volba.

milanv

Citace od: areabeat kdy 29.12.2014, 09:42:31
Potřeboval bych poradit, jak co nejjednodušším a nejlevnějším způsobem se dá sehnat chybějící kostička z nějakého setu.

Pár tipů jsi tu dostal, ale nevíme, co přesně sháníš za typy dílů: tedy jestli jen jednotlivé kousky na doplnění setů nebo díly ve velkém atp. Proto bude nejlepší, když si přečteš celý návod. Je sice už starý, takže některé detaily jsou mírně jinak (jednodušší PayPal, Lugbulk pouze pro vystavovatele atp.), ale všechny základní informace a popisy, jak co funguje a co je výhodné pro koho, tam jsou a jsou pořád pravda.
Je to něco jako "teoretický úvod k předmětu AFOL" :D :D
Pán na Žlutém hradě

areabeat

Děkuji všem za vaše reakce, rady a tipy, o které jste se tu se mnou podělili, už se začínám trochu orientovat a rozkoukávat ....