(Vlastní) Lamborghini Diablo SV 1:10 (WIP)

Založil tomaslambo, 22.09.2014, 20:19:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PASAT

tomaslambo

Tak konečně po opravdu hodně dlouhé době jsem se dostal ke stavění a hlavně k dokončování tohoto projektu. Tady přináším malou ukázku dnešního snažení. Počítám, že do konce příštího týdne bude hotovo >:D

Tomik

Vypadá to dost slibně. Lamborghini Diablo byl můj nejoblíbenější sporťák, než ho vystřídalo Gallardo.
Ty přední světlomety jsou vyklápěcí? Jestli ti do toho můžu trochu kecat, tak bych doplnil nějakou výplň kolem zadních blatníků.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

tomaslambo

Kecat mi do toho samozřejmě můžeš, od toho se to tady jmenuje fórum  :D
Světla jsou vyklápěcí pomocí malého LA poháněného madlem před sedadlem spolujezdce, ale pohrávám si s myšlenkou, že tam nacpu pneumatický systém. Nad tím zadním blatníkem jsem strávil hodiny a toto je zatím jediný, s těch asi 20-ti variant, který vypadá aspoň trochu obstojně. Další panel už tam nenacpu a beamy zase vypadají až moc ploše. Stále nad tím přemýšlím ale kdyby si měl nějaký nápad, tak se rád něco přiučím  ;)   

tomaslambo

Se tak koukám na fórum a najednou si uvědomím, že jsem sem nedal žádnou fotku dokončeného Lamba

Omluvte kvalitu fotek. Snad se mi to podaří nafotit lépe. Jo a ještě kdyby jste mi náhodou někdo mohl do SZ poslat co mám napsat do kódu, abych zmenšil ty obrázky tak bych se nezlobil. zkoušel jsem si to vygůglit, hledat tady na fóru a dokonce jsem něco zkoušel sám, ale bez výsledku :D   

HD

Model je to perfektní, Diablo "z něj přímo čiší", ale ať se na něj koukám, jak chci, tak mi neustále vadí ten střední panel zasahující do podběhu zadního kola.Osobně bych tam umístil krytku o velikost menší. Ale pominu-li tento menšinový nedostatek, tak celek nemá z mého pohledu chybu.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

tomaslambo

Tomik

Vypadá to moc dobře a řekl bych, že se ti povedlo velmi dobře zachytit geometrii vozu. Z prvních fotek jsem o tom měl jisté pochybnosti, ale teprve fotky zdola a shora mi potvrdily, že jsi neopomenul rozšiřování karoserie ze předu do zadu. Čelní pohled trochu kazí chybějící zakrytí kol kufrem, ale to je detail.

Dovolím si ještě jednu poznámku - ať na ty fotky z boku koukám, jak chci, připadá mi, že přední kola jsou větší než zadní. Buď to bude uzavřenějším zadním blatníkem, nebo obecně optickým klamem, ale už pomalu začínám chápat, proč mají sporťáky větší zadní kola než přední... :)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

tomaslambo

Ten klínovitý tvar půdorysu jsem tam prostě musel mít, jinak by to nebylo Diablo, jen mě mrzí, že se mi nepovedlo znázornit ten ještě užší předek raných verzí.

To zakrytí předních kol jsem chtěl nějak inteligentně vyřešit, ale nedařilo se mi to skloubit s odpružením. Kdybych dělal některou s novějších verzí s pevnými světly, která nejsou tak šikmo k ose auta, tak by se mi je možná zakryt povedlo. Jsem hlavně rád že kopíruji hlavní linie.

Zadní blatník je zhruba o stud delší (v podélné ose) oproti přednímu, ale jeho tvar to hodně zkresluje. Chtělo by to větší pneumatiky aby to vyniklo, bohužel TLC nic mezi 68.8x36ZR a  81.6x36R na tento disk nedělá