Lego animace

Založil staclu, 10.12.2014, 13:40:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

staclu

Zdravím, zajímal by mě názor zdejších lidí na moji lego animaci a případně co byste radili abych zlepšil apod.
http://youtu.be/riF8-HyHZN0

milanv

Ahoj.

Dobře si hraješ :) Já se tak daleko zatím nedostal, ale můžu prozradit, kde jsem se učil:  dobré je inspirovat u zkušenějších, jak se animuje minifig - např. zde je výukové video různých druhů chůze - a Doug tam toho má víc. Ostatně i jeho filmy se vyplatí sledovat po okýnkách, má vychytanou spoustu pohybů. (stáhnout video k sobě a použít přehrávač, co umí po okýnkách). Najdeš asi i jiné, ale na Douga jsem si vzpomněl jako na prvního...
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Citace od: staclu kdy 10.12.2014, 13:40:50
případně co byste radili abych zlepšil apod.
http://youtu.be/riF8-HyHZN0

Hezky si hraješ. Určitě v tom pokračuj.
Po rychlém shlédnutí mě napadají čtyři rady:
1) Určitě zkus nastudovat/nakoukat více teorie, tak jak ti radí MilanV
2) Pure lego! To, že mícháš lego auta z nonlego autama je dost špatný. Nejhorší je to ve chvílích kdy do sebe naráží lego dodávka s nonlego policejní dodávkou a každý to auto je v jiném měřítku
3) Lepší výběr exteriérů, minifigové jsou malinkatý, takže vypadá fakt špatně, když je hodíš do trávy. To je jako by se prodírali nějakou džunglí velikostí tak pro dinosaury. Na tvém místě bych volil raději čerstvě posečená pěstěný trávník. Nebo možná ještě lépe větší plochu mechového podrostu někde pod keři. Prostě se víc rozhlížej kolem sebe, když jdeš na procházku třeba se psem, to každý "filmař" ví, že pěkné exteriéry dělají hodně.
4) Střih, soustřeď se víc na dynamiku scén, máš to moc rozvleklé a utahané. Chtělo by to malinko prostřihat.

A to nejdůležitější je, aby to přinášelo radost především tobě, bez ohledu co ti budu do toho já, nebo někdo jiný kafrat  ;)
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Archaon

Souhlas se vsim jiz napsanym, ale hlavne vytvrej jako prvni pokus to neni vubec spatne!

Jinak:
- tocit nejlepe na 24 fps to je nejprijemnejsi na koukani
- s vysledkem si pohrat v After Efects nebo ve Vegas - obecne nasledna postprodukce muze zlepsit kvalitu o 200 %, hlavne barevnost
- podkresova hudba zlepsi dojem - dost vyrazne
- hodne lidi co dela animovane filmy si zbytecne pridelava praci. Muzes udelat spoustu zaberu bez toho, aniz by se cokoliv pohlo - napriklad zoomem kamery na detail, ruznymy prejezdy a najezdy - proste dynamiku obstara pohyb kamery misto sloziteho hybani figurkami

staclu

Tohle není první pokus, mám už několik animací z dřívějška ale ty nejsou nic moc tak jsem je jsem ani nedával.
Jinak barvy a podobně vždycky vylepšuju a třeba obraz v televizi dělám v sony vegas.