(Vlastní) Dlouho očekávaný dýchánek

Založil Mr. Cube, 27.10.2014, 20:42:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Mr. Cube

Zdravím všechny, tohle je můj příspěvek do Kategorie A Middle Earth Contestu na EuroBricks. Jedná se o známou scénu oslavy narozenin. Snad se bude líbit.

kilhor

Je to hezké, milé, hravé.

Přeji úspěch!

blackjoe

VocucBat

Hardegon

Moc pěkně zpracované. Tak hodně úspěchů

Bard

Abych jen neopakoval předchozí příspěvky, dost se mi líbí fotoprezentace tvého díla.

Mr. Cube

Děkuji za podporu!

Jinak k té prezentaci - taky děkuji, ale mám stále rezervy. S tím světlem to furt není ideální, tentokrát jsem si vzal na pomoc zářivku z terárka a stejně to ještě nebylo ono. Ořezem jsem se bavil velice dlouho (a nejsem s tím spokojený 100%). Ale oproti dřívějším fotkám ode mě to je asi lepší.  :)

matka

Je to výstižné a pěkně zpracované.
Paní na Žlutém hradě

frantoka

Veľmi pekné, palec hore, skoro som si myslel že to je nový setík z LOTR-a, pekne prezentované ako vždy.

milanv

Moc pěkná stavba i prezentace, držím palce.
Považoval jsem to za TLG set a až podle toho, že jsi to sem poslal ty a ne nikdo ze sběratelů mě donutilo se zamyslet :) A to myslím opravdu - není to totiž přehnaně MOCové, je to skvělá kombinace krásných detailů, oblíbených minifigů a relativně jednoduché stavby, takže by to bylo krásně hratelné jako skutečné TLG sety.
Pán na Žlutém hradě

Mr. Cube

Děkuji za další ohlasy. V podmínkách dané kategorie bylo právě důležité dodržet to, aby to vypadalo jako set, který by se mohl reálně objevit v obchodech. Jelikož časy velkých baseplates jsou v oficiálních setech nenávratně pryč, zpracoval jsem to takto z různých elementů, které si může potom každý poskládat, jak bude chtít. Jediná věc, která tam možná trochu chybí je, že tam nejsou žádné "play features", ale nechtělo se mi tam na sílu roubovat nějaké katapulty, šipky, propadla nebo podobné věci. Jedině v případě stanu a rachejtle jsem o tom uvažoval, ale kvůli složitosti jsem to nechal nakonec tak, jak to je. Ostatně, akčních setů je v řadách LotR/Hobbit až až.

danyboy

Mr. Cube

Jo, tenhle projekt znám, mimochodem jsem přímo na EB psal, že mě kromě jiného jeden projekt z IDEAS na tohle téma inspiroval. Ale zpracoval jsem to podle sebe. Navíc na EB se v contestu objevila další varianta toho samého, akorát v menším měřítku. Když přemýšlím o Bilbově oslavě - téhle scéně ve filmu - tak mě prostě napadne dort, stůl plný dobrot, trasparent s přáním, lampióny, praporky, soudky, rachejtle, stany...to tam bude +/- mít prostě každý, kdo zpracuje tohle téma, jako by měl každý v setu Gandalfa, Balroga a hroutící se most, když by zpracovával scénu v Khazad-Dum.

Petronel

A proč jsi to nenapsal taky sem, že ses nechal inspirovat jinde a není to tvůj nápad?  ::)

Mr. Cube

Dobře, můžem řešit žabomyší války. Můj nápad to je v tom smyslu, že v hlavě jsem měl set jako tenhle už od doby, co ohlásili řadu Pána prstenů/Hobita a zvláště po tom, co vydali 79003, protože to je moje oblíbená scéna z úvodu Společenstva prstenu. Co jsem opravdu převzal, je technika zpracování těch lampiónů (přebírání technik je mezi AFOLy na denním pořádku - navíc to není zase až tak nějak nářočná technika, jako bývají např. techniky stavby zdí, takže jsem nepovažoval za tak důležité uvádět, že jsem to takhle nevymyslel já). Jinak jsem si to vytvořil podle sebe. Samozřejmě to je podobné, protože to zachycuje stejnou scénu. A právě proto, že jsem znal i tu verzi z LEGO Ideas, jsem se snažil to odlišit. Viděl jsem už spoustu MOCů na téma Nazgul + fellbeast nebo Minas Tirith. Fakt by mě zajímalo, jestli se autoři mezi sebou hádají, kdo s tím kterým nápadem zobrazení scény z filmu přišel první.

Chairudo

I když za sety neutrácím, tenhle bych si určitě koupil a vystavil hned vedle Bilbova domku ;D
Dej to na Lego ideas, vypadá to tak krásně že to 10,000 hlasů prostě musí získat. Úspěch je zaručen a budeš mít vlastní set ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr