(Vlastní) Lamborghini Diablo SV 1:10 (WIP)

Založil tomaslambo, 22.09.2014, 20:19:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomaslambo

Rád bych vám chtěl představit nový projekt. Jako předlohu jsem si vybral můj nejzamilovanější supersport Lamborghini Diablo v provedení SV ještě s výklopnými světly. Již teď je v podstatě hotový podvozek (pohon všech čtyř kol, nezávislé odpružení a 5-ti rychlostní převodovka + zpátečka), ale nějakých změn ještě dozná (v každém případě se změní barva a je potřeba dořešit zatáčení a umístění motoru). Na vzhledu budu ještě hodně pracovat, ale již teď jsem celkem spokojený s tím, jak se mi podařily vyladit proporce a zachytit hlavní linie, které jsou pro tento vůz typické. Jsem celkem zvědavý na vaše reakce, tak pište pozitivní i negativní kritiku :D

Kuba

Zatím to vypadá dobře.
Těším se na výsledek :)

HD

No, držím palce, jen mi z fotek přijde, že zadní partie vozu jsou mohutnější, než by měly být ;) Ale možná je to zkreslené ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Anatyt

tomaslambo

Citace od: Horcik Designs kdy 22.09.2014, 21:30:24
No, držím palce, jen mi z fotek přijde, že zadní partie vozu jsou mohutnější, než by měly být ;) Ale možná je to zkreslené ;)

Snad vystihnu co přesně máš na mysli (pokut je to něco jiného, tak to prosím napiš :D):
Zadní nárazník je nízko, je příliš dlouhý a začíná až moc daleko od zadního kola. Taky ta oblast kolem zadních světel je taková všelijaká, tam si ještě budu muset hodně pohrát.

To Anatyt:
Doufám, že to mám brát jako pochvalu  ;D, protože u tebe se sarkazmus rozeznává jen velice těžko  >:D

HD

Citace od: tomaslambo kdy 23.09.2014, 07:30:43
Snad vystihnu co přesně máš na mysli (pokut je to něco jiného, tak to prosím napiš :D):
Zadní nárazník je nízko, je příliš dlouhý a začíná až moc daleko od zadního kola. Taky ta oblast kolem zadních světel je taková všelijaká, tam si ještě budu muset hodně pohrát.

Ne, vystihl jsi to přesně. Zejména pak prostor kolem zadních světel mi přijde jako z jiného měřítka, i když sám nevím, jak bych to udělal lépe. ;)

tomaslambo

Na tom zadku je opravdu ještě hodně práce, ale snad se to podaří vychytat.  ;)

Plutoone

Těžká předloha. Předek se mi líbí, ale boční silueta neodpovídá předloze. Zadní partie jsou zde zmíněné.

tomaslambo

Mohl by jsi prosím být konkrétnější ohledně té siluety. Víc očí víc vidí a každá připomínka mi moc pomůže. Děkuji

Anatyt

Osobne by som v tom to Lambo určite nespoznal. A tie kolesá utopené v karosérii... ::) Úprimne - tebe sa ten model páči?

tomaslambo

V každém případě ti děkuji za reakci, která je konstruktivnější než "Celé zle". Ukazuji to zde jako rozdělanou práci, takže říci jednoznačně jestli se mi líbí či nelíbí se nedá. Je spousta částí, které se mi na mém modelu libí a ještě více částí které musím radikálně změnit a dodělat aby odpovídaly mé přestavě 

Anatyt

No ono to v podstate celé zle je. ;) Ide o to, že robíš konkrétny model auta. Teda človek znalý automobilov by v tom mal spoznať konkrétne Diablo. A to sa spoznať nedá. Keby si robil len proste MOC pretekárskeho auta z vlastnej hlavy, tak je to niečo iné a určite by to nebolo "celé zle". ;)

tomaslambo

No a přesně o tom to je. Já jako stavitel se na to nedokážu podívat objektivně (bohužel tím, že stavím toto konkrétní auto v něm i tu předlohu vidím a už nevnímám fakt, že ostatní jej v něm nevidí), proto to vystavuji zde, na fóru, abych se dozvěděl objektivní názor od většího počtu lidí. Tím dostanu informace které mi pomůžou v další práci.

Měch

Osobně to vidím dokončené tak na 50%. Je tam spousta míst které jsou jen "jakoby" halabala zakryté a chtěly by víc propracovat. Třeba střecha kabiny z liftarmů je hrozná.
Já osobně bych se u tohohle auta zbavil zavěšení kola a nechal to na pevno. Pak bys mohl zakrýt přední kola které jsou vidět skrz kapotu zvrchu.
Další věc je přední sklo. Máš ho hranaté, přitom spodní linie by měla být zaoblená...zkus zkrátit o trochu sloupky a uvidíš co to udělá.
Zadek už byl řešený...Na boku bych se vyvaroval požití starých a nových panelů...nevypadá to hezky.

Když už jsi se rozhodl pro Lamborghini, zkus mrknout na stavitele Crowkillers který staví převážně superauta. Třeba nasaješ inspiraci ohledně některého detailu.
Jak říkám, nebál bych se do toho dát dvakrát tolik dílů ať to není tak děravé a vzdušné. Např. celé auto rozšířit o 4 study...to by hodně pomohlo.

PS: Anatyta ignoruj. On nic nestaví a tak neví jakou to dá práci vymyslet něco takového...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Anatyt

Citace od: malý Měch - Lord KRÁGL kdy 23.09.2014, 13:28:27
PS: Anatyta ignoruj. On nic nestaví a tak neví jakou to dá práci vymyslet něco takového...

Jasné - kto nič nestavia, ten má držať hubu a krok tu na Kostkách. ;D O tomto to tu je.

Kiko97

Možno by som skúsil najsť blueprints, ale zdá sa mi troška dlhé, predná kapota by mala byť nižšia nad kolesom a vrchná línia by mala byť ku koncu viac dole. Oceňujem, že sa púštaš do taký veľký projektov. ;)

Plutoone

S tím bokem. Kola moc utopená, to psal Měch, silueta oken je špatně, měla by být uzší a delší. Zadní část mi přijde moc dlouhá. Nárazník by se za zadními koly měl zvedat nahoru. Osobně bych doporučoval sundat kastli, trochu zkrátit podvozek. Tím by jsi měl vyřešit poměr šířky, jak radí Měch, protože kola nejsou moc velká. A začal bych znovu. Některé detaily máš dobře udělané. Líbí se mi pohled na fotce SAM 7643. Jen kapota by neměla být do klínu. Líbí se mi to víc, ale předloha to má prostě jinak. 7645 je úplně špatně. Ono auto vypadá hranatě a že bude snadné, ale to není vůbec pravda.

Anatyt

Citace od: Plutoone kdy 24.09.2014, 11:17:35
S tím bokem. Kola moc utopená, to psal Měch,

To nepsal mech, ale ja.

tomaslambo

Všem zatím moc děkuji za připomínky a každou z nich beru v potaz

tomaslambo

Včerejší večer byl konečně zase stavební a toto je výsledek:

Zkrátil jsem (o dva study) a trochu přizvedl zadek, také jsem ubral jeden beam na střeše, čímž se výrazně zlepšila boční silueta. Poladil jsem blatníky a kola už nepůsobí tak utopeně

Zde je porovnání s modelem v měřítku 1:18 od firmy Maisto

A ještě jedna fotečka z vrchu

Moc si nevšímejte pravé strany, která ještě zůstala v původním stavu.

Měch

Pokrok je určitě znát. Je fajn, že jsi si založil takovéhle vlákno při samotné stavbě. Mám ale dojem, že jsi nehýbal se šířkou náprav. Pořád jsou ty kola takové zapuštěné venitř, žejo..
Fotky

Anatyt

Jednoznačne je tam pokrok! Ale okrem už spomínaných kolies, by som to ešte viac "zakapotoval".

tomaslambo

Zatím to rozšíření zvažuji, nejsem si totiž úplně jistý, jestli to bude zrovna ku prospěchu (momentálně to víceméně odpovídá měřítku). Vzadu jsou ty kola utopená schválně (dle originálu), ale není to o tolik aby se dalo rozšířit podvozek. Je to tam celkem napěchované a jen tak tak se kolo neotírá o soft axle, která tvoří linii blatníku (rozchod zadní nápravy je cca o 2 study větší než u 8653 Ferrari Enzo 1:10). Ve předu spíše uvažuji o zúžení karoserie (rozchod je stejný jako u 8070 Super car). Více kapotované to samozřejmě bude, jen teď musím vyřešit základní tvary

tomaslambo

Konečně se mi povedlo doladit podvozek a zde je jeho drobný popis:
Nezávislé odpružení všech kol
Zatáčení typu boží ruka
Pohon zadní nápravy
5-ti rychlostní převodovka + zpátečka (zajímavostí je netypický způsob řazení pomocí táhel, což podle mého vypadá více realisticky)

Plutoone

Obrovský posun vpřed. Silueta je super.

tomaslambo

Tak jsem zase trochu pokročil, ale stále je co dodělávat

Plutoone

Panely před zadním kolem jsou špatně.

Měch

Máš to pěkný, pokračuj. Jen se mi nezdají ty mezery na spodu kapotáže. Zejména pode dveřma a před zadním kolem. To by mělo být všechno v jedné výšce.

Zadní kola máš pořád utopené. Tam to budeš muset rozšířit minimálně o stud nebo dva. Zaky by tam měl být blatník jako vepředu.

Jak psal Plutoone, ty panely za dveřma jsou špatné..
Fotky

HD

No, zadní kolo není zrovna šťastně vypadající, ale určitě se podaří ho vyřešit ;) Držím palce a těším se na další fotky. ;)

tomaslambo

S těmi panely za dveřmi si nějak nevím rady, je to takový oříšek. Co se těch prahů týče, tak na nich jsem ještě nedělal, sice, jsem něco málo zkoušel, ale nebyl jsem z toho zrovna dvakrát nadšený. Nejspíše budu muset tu partii pod dveřmi kompletně předělat. U zadní nápravy ještě nejsem rozhodnutý, nejspíše počkám až jak dopadnou blatníky a pak uvidím o kolik to rozšířím.