II sv. vojna

Založil supermachina, 15.09.2014, 10:41:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

supermachina

Ahojte,
nikde som nevidel vlakno iba so zbranami z druhej sv. vojny. Tu je jeden macher co sa na to zameriava:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=318466

Anatyt

Na tému "vojny" by som už asi dal embargo. Zjavne si málokto uvedomuje, čo sú to hrôzy vojny. Áno, je ŽIAL to súčasť histórie, treba si to pripomínať, ale nie v súvislosti s hračkami a žiadať zbrane po LEGU. Pozrite si par fotiek a videí z urezávania hláv zaživa a DÚFAM, že vás chuť na zbrane prejde, ako každého rozumného človeka.
Zvlášť v dnešnej dobe som zásadne proti tomu, aby sme sem vťahovali zbrane a vojny. Som rád, že LEGO sa tejto téme vyhýba.

Mtron

Citace od: Anatyt kdy 15.09.2014, 10:51:30
Zvlášť v dnešnej dobe som zásadne proti tomu, aby sme sem vťahovali zbrane a vojny. Som rád, že LEGO sa tejto téme vyhýba.

to je trošku scestné. Jednak je lego válkami propleteno a jednak skoro v každém třetím tématu se vyskytují zbraně a válčení. Hrady, Star Wars - tvé oblíbené, Piráti a další. Vždy se s něčím nebo někým bojuje. Ovšem souhlasím, že je třeba se tomu maximálně vyhýbat. Proto bych zrušil bojové droidy a další z SW :D :D :D
a nahradil je vzrůstající silou Mtronského imperia. Jedním mocným úderem to všechno zničíme.  :P :P :P :P
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Futurion

Na vojáky si děti (kluci) hrají od nepaměti. Hračky jsou jen hračky, stejně jako počítačové hry jsou jen hry, netřeba to démonizovat a dělat z toho tabu jen proto, že realita je drsná.  Rozumný člověk naopak ví, že zbraně a válčení k lidem prostě patří a jiné to nikdy nebude.

Každopádně jistě, do Lega napodobeniny reálných konfliktů a zbraní nepatří. Lego i já vnímám jako "nevinné" a jsem rád, že takové je.

Hacislav

Citace od: Mtron kdy 15.09.2014, 12:14:33

to je trošku scestné. Jednak je lego válkami propleteno a jednak skoro v každém třetím tématu se vyskytují zbraně a válčení.
Má pravdu ten Mtron.

Citace od: Futurion kdy 15.09.2014, 12:15:46
Každopádně jistě, do Lega napodobeniny reálných konfliktů a zbraní nepatří. Lego i já vnímám jako "nevinné" a jsem rád, že takové je.

Ne, není nevinné již dlouho a dávno ne.
Lego si nese svůj podíl viny. Já, společnost Lego respektuji, že se s tím vypořádává nadprůměrně dobře, na rozdíl od jiných velkých společností.

Proboha, toto je fórum dospělých fanoušku lega, většina zdejšího osazenstva je plnoletá a podstatná část dokonce i svéprávná. Vážně nepotřebujeme plošné restrikce typu:
Na tému "vojny" by som už asi dal embargo.

Lego v rukách řady zdejších stavitelů vůbec není hračkou, ale nástrojem/surovinou/stavebním kamenem modelářského umění a v rukách některých dokonce i Umění s velkým "U".

K modelařině military témata patří. (ikdyž já osobně jsem rád, že zde převládají vláčky)
K Umění zase patří určitá kontroverze, někdy i provokace a pobouření diváka.

Nicméně považuji za naprosto dostačující to co máme v pravidlech:

4.4) Dodržujte téma diskuse. Pokud se změní téma rozhovoru, založte nové téma. Do LEGO diskusí patří pouze témata o LEGO, pro ostatní případy je tady Off-Topic diskuse. Náboženství, politika a jiná výbušná témata nemají zaručenou dlouhou životnost, protože většinou vedou k flamingu. Je zakázána jakákoli diskuse o nelegálních tématech (shánění kradeného zboží, warez etc.).
Jakékoli nacionalistické a rasistické výpady, rádobyvtipné 'vtipy', i podobné odkazy mají za následek okamžitý zákaz.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

Zpátky k původnímu tématu

Citace od: peto farki kdy 15.09.2014, 10:41:57
Ahojte,
nikde som nevidel vlakno iba so zbranami z druhej sv. vojny. Tu je jeden macher co sa na to zameriava:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=318466

Děkuji za zajímavý odkaz, který jsem neznal.
Velmi pěkné modely, je vidět že autor se danému tématu věnuje pečlivě a systematicky.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Archaon

Citace od: Hacislav kdy 15.09.2014, 13:52:06

K modelařině military témata patří. (ikdyž já osobně jsem rád, že zde převládají vláčky)
K Umění zase patří určitá kontroverze, někdy i provokace a pobouření diváka.

+1

Thrawn

Myslíte, že si ty vojáky sám vytvořil, nebo je někde nakoupil?

Edit, už jsem si to našel, asi udělám nákup  :)

Jinak tedy klobouk dolů, tohle je moc pěkný  :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

tomaslambo

šipka

Thrawn

To jo, ale nikde jsem nenašel varianu těch vojáků. Ti Holanďani mají jen světlejší verzi vojáků.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Thrawn

Našel jsem jeho stránky, je to Španěl (Argentinec), má tam neuvěřitelné množství modelů nejen z II. světové války, ale např. i ze Star Wars. Co mě zarazilo bylo, že tam nikde nemá Tatru 111, která se za války hojně využívala. Škoda.

Thrawn

Tak jsem je našel  ;D

http://www.battlebrickcustoms.com/wwii-german-soldier-with-kar98-made-with-lego-r-mini-figure-parts/

Nevíte ale, kdo je vyrábí? Přijde mi, že tam zdaleka nemá všechny, minimálně tam chybí ti vojáci s ypsilonkami. Důstojníci i tankáči jsou odjinud.