záhada zprávy z BL

Založil Hacislav, 01.09.2014, 23:23:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hacislav

Stala se mi včera taková nepříjemná věc.
Týpek ze Singapuru se mě zeptal, kolik by stalo poštovné pro cca 100g zásilku.

Já jsem mu odpověděl, a on dnes u mě udělal objednávku. Když jsem objednávku připravoval, tak jsem se kouknul na BL do odeslaných zpráv (páč jsem zapomněl kolik jsem mu to poštovné slíbil) a zděsil jsem se.

Protože BL mi ukázalo toto:

Z čehoš logicky týpek vyvodil, že po něm budu chtít jako poštovné 1Euro.

Ale já jsem mu ve skutečnosti napsal toto:

Tak jak se mi to zobrazuje v mém emailu.
S týpkem se budu hold muset nějak domluvit.

Vás bych se rád zeptal jestli se Vám už něco takového stalo a proč a jak k tomu došlo?
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

pryb

To je ale opravdu ošklivá vlastnost.  ;D

Zkusil jsem si poslat zprávu, je to jak popisuješ. Počítám, že v e-mailu to bude mít i on správně, pokud mu ovšem choděj. Tipoval bych to na přehnanou ochranu proti vkládání html tagů.

EDIT: Ano, v e-mailu je to správně.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Ethan

Jo, to vypadá jasně na špatně ošetřené vkládání HTML do zpráv. Normálně bych mu napsal, že ti to špatně interpretovalo text a napsal bych mu to znovu. Tentokrát bych zkusil zapsat znaky jako větší než a menší než pomocí HTML entit. Ale tam zase hrozí, že ty to nebude interpretovat a on uvidí ten jejich zápis namísto interpretace. Zjevně na BL potřebují vstoupit do 21. století i v rámci poštovního systému, tohle je školácká chyba.

Anatyt

Zas napísať 1g < 49g = 70 je samo o sebe už dosť nejasné vyjadrenie. Mal si tam dať 1g - 49g = ...

Futurion

V případě nouze se na znaménka vykašlat a použít "from" - "to" :)

Hacislav

Díky za objasnění.

Možná by stálo za to BL na tuto chybu upozornit.  Já, to rozhodně ze svou jazykovou výbavou nezvládnu.
Ujal by jste se toho někdo?

papluh

Skusil by som sa dohodnut so zakaznikom a poukazat na mail a chybu v BL.

Zaroven by som napisal na BL support - ziadne teorie, len to co tu, stym ze tato chyba systemu ma vplyv na obchod a reputaciu u zakaznika.
S tym, ze si spravit screenshot z obrazovky pisania sprav a helpu k tomu. Aspon ja som tam nikde nenasiel zakazane znaky.
Ze co odpovedia....

A ze by bolo dobre aby taketo skryte upravy sprav dali dopredu vediet.

Ono to nemusi byt len o < a > ale aj inych znakoch.

pryb

Nahlásit to klidně můžu. Pošli mi prosím do SZ číslo objednávky, ať se je na co odkázat.
Youtube kanál

pryb

Přišla odpověď, že děkujou, potvrzujou chybu a budou se tím zabývat. To je pokrok, když jsem před třemi lety hlásil něco jinýho, byla reakce nulová.
Youtube kanál

Hacislav

Citace od: pryb kdy 04.09.2014, 20:49:37
Přišla odpověď, že děkujou, potvrzujou chybu a budou se tím zabývat. To je pokrok, když jsem před třemi lety hlásil něco jinýho, byla reakce nulová.

Díky za info, navíc potěší že se poměry změnili k lepšímu.

Já jsem díky kamarádovy napsal týpkovy, jak se věci mají. Navrhnul jsem mu férovou nabídku, že zaplatí jen půlku poštovného a půlku já. Týpek sice neodpověděl, nicméně zaplatil.  ;D