RC model 42000 Grand Prix racer

Založil Káťa, 05.07.2014, 11:15:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Káťa

Ahoj všem,

můžete mi, prosím poradit, jaké díly jsou třeba k sestavení RC modelu 42000?

Partner již dlouho touží po Lego Technic, takže bych mu ráda splnila přání. Ale vím, že by si přál, aby mohl model ovládat dálkovým ovládáním. Můžete tedy, prosím, poradit, co je třeba? Koukala jsem na různá videa na youtube, ale ne vše je mi dostatečně jasné.

Díky

DarkDrago

Na jakékoliv takovéto blbnutí je zapotřebí set (třeba ta 42000; nebo set obsahující už ovladač a další věci)

K pohonu je zapotřebí aspoň jeden motor, třeba některý z těchto M, XL, nebo RC (nemusí být všechny)

A pak k zatáčení servo, ale postačí taky M motor s několika převody, popřípadě mechanismem na vracení.

Přijímač bez kterého se to neobejde a ovladač
A nakonec taky battery box

Jinak bych taky poradil pohledat na fóru, protože podobných rad je tu každý rok dost...
Dračí páni s mocí ohně...

papluh

Set 42000 je v základe pripravený len na pohyb bez zatáčania a ovládania.
Návod v 3. časti na konci obsahuje kroky ako pridat motor a box na baterie zo sady 8392 Tieto súčiastky sa dajú kupit aj samostatne (v sade je ešte LED svetlo a prepínač smeru).
Bude treba ešte treba ďalši motor (M - lacnejši ale bez centrovania, Servo - drahší ale s centrovaním polohy) na zatáčanie. Naštastie kabína vo formuli je dost veľká pre M motor (snáď aj servo) a má vývod na volant v kolmej polohe. Tj. motor stačí napichnút a upevniť. Otázne je či priamo v sete je dosť dielov, ak nie treba zobrať diely zvlášť alebo nejaký malý set na rozobranie
Na diaľové ovládanie bude treba príjmač a vysielač pre autá je ideálnejši ten menší pákový.
Príjmač bude treba namontovať tak aby dočiahli všetky káble, montouje sa medzi box na batérie a motory.
No a s jedným M motorom to nebude, žiadny rýchlik ... netreba od toho očakávať rýchlosti ani na úrovni čínskych RC modelov zo supermarketu...

No a otázka na záver, ak sa to všetko spočíta (prvý technic, potreba modifikácii a nákud ďalšik dielov), nieje jednoduchšie kúpiť set čo je na diaľkové ovládanie priamo 9398 4x4 Crawler
Ak sa mu to zapáči potom nieje problém s experimentovaním ;)

Plutoone

Jen pozor, aby jsi přítel nemyslel, že bude s formulí jezdit, jako s RC modelem. To v žádném případě. Sice je fajn, si něco postavit, ale jízdní vlastnosti LEGO jsou v porovnání s RC modely tragické.

Káťa

Díky za informace.

To papluh: tož jednodušší by to bylo, volila jsem mezi 42000 a právě 9398, ale mně se model 9398 nelíbí. Ono to ve výsledku vyjde cenově téměř na stejno. Díky za info.

To Plutoone: to vím, je to spíš na takové to blbnutí, pohyblivé efekty a zároveň zábava v podobě sestavování, může si vybrat, jaký model si postaví. No, a že půjde RC verze, bude o to lepší. I když to nebude na žádné závodění. Prostě hračička.

To darkdrago: díky, na youtube jsem viděla, že používají většinou 2 motory plus servo...