Výstava kolejišť Pečky 2014

Založil MiHo, 02.05.2014, 17:47:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MiHo

6. - 8. června se zúčastním se svým LEGO kolejištěm největší výstavy modelových kolejišť v ČR, která se bude konat v Pečkách, Žerotínova ul. (Pořádá Sdružení železničních modelářů Pečky.)

Takže jste srdečně zváni jako diváci.

Pokud by mi někdo chtěl pomoci se stavbou LEGO kolejiště ve dnech 4. nebo 5. 6., případně pomoci s provozem kolejiště během výstavních dní, nechť mi pošle SZ. Pomoc uvítám.

MiHo

Kolejiště je již připraveno, postavil jsem ho sám za 4 dny (30 hodin):

Takže jste srdečně zváni.

Edit: oprava odkazu na fotografii

mirek

Vynikající stavba. Líbí se mi ovládání výhybek, mimo jiné.

MiHo

hobby

Taky se připojuji ke chvále, udělal jsi výborné kolejiště a je zajímavá i ta kombinace s monorailem, obzvlášť v pohybu. Zvláštní je ta místnost, kde vystavujete, patrně nějaká železniční dílna, či co? Uvítal bych ještě fotky z celé výstavy, nebo aspoň odkaz. Dík.

peter

Dnes jsme si se synkem udělali výlet na tuto akci. Musím říct, že se nám akce velmi líbila. Samozřejmě jsme se i několikrát zastavili i u našeho zastoupení a mohu tak jen potvrdit, že kolejiště vč. monorailů a zejména jejich depa je nezapomenutelný zážitek.

Co mne ale překvapilo, je jak se k takto velkému LEGO kolejišti staví spousta běžných rodin. Nevěřil bych, kdybych toho nebyl sám párkrát blízkým účastníkem. Lidé totiž nevěří, že to je LEGO. Přijdou, uděveně koukají, děti jim říkají "hele LEGO ..." rodiče chvíli pokyvují, ale za chvíli odpoví "kdepak to není LEGO to je "kostky z kostky.org a ne LEGO". Tedy znovu by asi stálo se zeptat jak více propagovat i logo LEGO.

Každopádně ještě jednou moc díky za pozvánku, jsem rád, že jsem se jel podívat. Tvé kolejiště je opravdu perfektní a to o to víc, když vím v jak krátké době bylo postaveno.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jago

Citace od: peter kdy 08.06.2014, 17:16:03
Lidé totiž nevěří, že to je LEGO. Přijdou, uděveně koukají, děti jim říkají "hele LEGO ..." rodiče chvíli pokyvují, ale za chvíli odpoví "kdepak to není LEGO to je "kostky z kostky.org a ne LEGO". Tedy znovu by asi stálo se zeptat jak více propagovat i logo LEGO.

toto môžem potvrdiť - keď som robil výstavu Lego city s koľajiskom, tak návštevníci sa zvlášť pýtali na vlaky, že či sú tiež "legové", alebo sú to nejaké iné vlaky. Najmä Horizon a biely ICE 7897 vyzerali ako keby neboli z Lega.

davroman

Taky jsme si udělali v sobotu výlet, Mihovo kolejiště jsme si prostě nemohli nechat ujít. Bohužel, díky konečně hezkému počasí a s tím spojeným povinnostem doma (sušení sena) jsme návštěvu museli časově omezit. Ale i přesto jsme vše viděli a užili spoustu srandy, obzvláště můj 9-ti letý syn stále vymýšlel nějaké blbinky.

Mých pár postřehů:
1. Kolejiště se oproti Trutnovu hodně změnilo, a to k lepšímu - monoraily nezabírali tolik místa, které pak bylo vyplněno domy = mnohem více to ladilo dohromady. To je ta největší výhoda Lega oproti klasické modelové železnici - na každé výstavě je kolejiště jiné.
2. Nové automaticky ovládané depo pro monoraily je super.
3. Škoda, že nebylo letiště (je na Lipně) - na to jsem se těšil.
4. Chtělo by to lepší prezentaci, a to ve smyslu jména autora/vlastníka kolejiště, tak i Kostek.org a také Lega samotného, např. formou textu "postaveno z Lego kostek", "počet použitých Lego kostek...", apod. Byli jsme za ovládacím pultem kolejiště se synem pár minut a také jsem zaznamenal stejný dotaz, jako popisuje výše Peter: "To je všechno z Lega? To přeci není možné, Lego tolik kostek nedělá." Stejné dotazy už padaly i napodzim v Trutnově, hlavně u vystavených modelů vlaků, které jsme měl po loňském Lipně zapůjčené. Také tam nikdo nechtěl věřit, že je to jen z Lega.

Každopádně, za nás palec nahoru, Miho od loňska opět povýšil kolejiště o úroveň výš.

PS: Zorganizováním loňské účasti Mihova kolejiště v Trutnově jsem si splnil svůj sen/cíl udělat něco pro propagaci Lega v našem regionu. Po návštěvě v Pečkách mám, tedy správněji řečeno můj syn má, nový cíl. Chce také vystavovat.  :)
Takže se asi budu muset zamyslet nad navýšením investic do Lega, respektivě hlavně do ovládacích prvků a doplňků. Lega samotného, tedy domů, aut a vlaků, už máme doma docela dost.

Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

MiHo

Citace od: hobby kdy 07.06.2014, 09:42:27
Uvítal bych ještě fotky z celé výstavy, nebo aspoň odkaz. Dík.

Odkaz na foto z celé výstavy:
https://plus.google.com/photos/109779706952688121697/albums/6022637151017351105?authkey=CJHZ_dGAz-u6dw

Video LEGO kolejiště:
http://youtu.be/eFHEFagraRA

Fotogalerie LEGO kolejiště (fotky posbírány všude po internetu):
http://milan3864.rajce.idnes.cz/LEGO_kolejiste_Pecky_2014