Lego Store Viedeň - nákup do "Refill Cup"

Založil Villa Legina, 23.05.2014, 20:22:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Villa Legina

Dnes som navštívila Lego Store vo Viedni. Naplnila som jeden väčší pohár (Obr.1) , ktorý som si doniesla už z domu. Odrátali mi preto pri kase 0,75 centov, čiže neplatila som 17,99 eur ale 17,24 eur. 

Sortiment bol zase poskromný čo sa pre mňa zaujimavých dielikov týka, od posledného razu čo som tam bola pred nejakým mesiacom ho len mierne obmenili. Väčšinou boli v ponuke klasické bricky, plates, kolesá a pod.

Do pohára sa zmestilo tentoraz  spolu 674 kusov dielikov (obr.2). Dielikov som vybrala 28 druhov (obr.3).

V rámci tejto "reportáže" ktorú tu píšem, som si pozrela najnižšie ceny daných dielikov na BL, stav new, ktoré ponúkajú BL shopy    neberúc v ohľad ponuku USA, Can, UK obchodov (tam by totiž pre mňa neprišiel asi nákup do úvahy) .

Urobila som nasledovný zoznam (obr.4) ku dielikom - podľa pokiaľ možno najnižších BL cien a ponúk obchodov kde neponúkali len 1, 2 kusy ale rádovo viac - a vypočítala čo by takýto nákup, len čisto teoreticky, stál na BL .

Vyšlo mi číslo 27,03 eur, čiže o nejakých minimálne 9,79 eur by som na BL teoreticky zaplatila viac ako nákup naozaj stál.

STARHAWK

Velmi zaujimava reportaz.
Brala si nejak do uvahy, ci vsetky diely boli dostupne v jednom BL shope + nejake priemerne postovne odvodene od cca hmotnosti tych dielov ?

Kamos mi doniesol taky poharik z nemecka ale tam to stalo o nieco menej - okolo 15e. Napechoval mi tam 1x2 trans light blue tile na vodu.

Maju tam aj minifigy - zostav si figa zo suciastok za cca 2,5 za fig ? Niekedy sa v tom bordeli dali najst zaujimave casti ako nohy Lei z Ewok dediny, telo Luka s medailov a pod.

mesje

Ten papierik s prepoctami nema chybu - skus nabuduce excel, bude to lahsie :-)

5o

Nehnevajte sa na mňa, ale veeeeľmi som sa pousmial na tomto príspevku. Ja by som to totiž spravil tiež, prepočítal výhodnosť, resp. nevýhodnosť nákupu.
A milimetrový papier som nevidel a nepoužil asi tak od základnej a to je už celá večnosť...
A teraz trochu vážnejšie, o tomto štýle nákupu dielikov sa už popísalo pár riadkov. Niečo sa oplatí viac, niečo vôbec a stále zostáva mernou hodnotou cena dielov na BL. Ušetrené peniažky za poštovné sa pri osobnom nákupe nezohľadňujú. Ak sa to spojí napr. s výletom, je to úžasné spojenie. 
Preto lebo Lego...

Anatyt

P4tr1cius

Citace od: Anatyt kdy 24.05.2014, 10:47:33
Nie každý vie Excel používať...

...tak potom písací stroj je vynikajúca alternatíva.

Anatyt

Raistlin M

Já taky patřím mezi lidi, kteří mají rádi psát si věci ručně na papír. A to za celý den z počítače vlastně neslezu a používám ho v rámci dost širokého záběru.

Jinak je to jistě výhodný nákup, ale je třeba si i promyslet, zda bych zrovna kvůli takovým dílům někde nakupoval. Je to spíš záležitost toho, že člověk něco naživo vidí, tak to koupí. Já takhle občas v Praze v Muzeu Lega nakupuji dílky, co se mi zrovna líbí, ale naprosto je nepotřebuji.  ;D Takže porovnání s BL trochu strácí smysl. Rozumím ale tomu, že je třeba si nějak nákup zdůvodnit.  ;D

Mizu

Jne sa tato reportaz velmi paci. Je dopodrobna zvladnuta s nonsalantnostou, akou je tu znama len Legina. Zoznam na stvorcekovom papieri velmi ocenujem, dodava reportazi tu pravu, novinarsku autenticnost. Palec hore V.L. ;)

Villa Legina

Po dlhšom čase znova využívam tento priestor na nasledovnú informáciu: za 17,24 euro v lego store sa mi podarilo naplniť pohár s 1010 ks tiles 2x2 tan (dosť dlho mi to trvalo, pekne to tam naskladať).  Výsledok: jeden dielik vychádza na 0,0170693 eur. 

bartas

To je slušné. A byla jsi v SCS nebo v Donau zentrum?
A jak se na Tebe dívali prodavači?

Skládání je asi nejefektivnější, ale nestačilo by kelímek pořádně setřást nebu uvibrovat?

milanv

Přidám historku z Norimberka:

taky jsem skládal velmi pečlivě kostky do kelímků a u pokladny jsem vytáhl pár starších kelímků, za které jsem chtěl zálohu zpátky. Prodavačka na to: "No jo, ale to byste musel dát ty nové díly do toho svého kelímku, abych vám mohla za něj vrátit tu zálohu. Tak já vám to přesypu."
Jala se přemisťovat kostky a nechápala, proč ji tak vehementně brzdím...
Raději jsem oželel peníze za zálohu.

Na pokoji mě pak ale napadlo, že je to vlastně zajímavé zjistit: o kolik navíc jsem tím seskládáním do kelímku nacpal oproti pouhému nasypání se setřepáním? Tak jsem udělal několik testů a výsledek mého měření je 15 %.

O cca 15 % objemu kelímku více získá člověk seskládáním kostek oproti sesypání (se setřepáním). Samozřejmě je to průměrná hodnota a v některých specifických případech to může být jak více, tak méně.
Pán na Žlutém hradě

Villa Legina

Citace od: milanv kdy 25.10.2015, 00:03:50
...O cca 15 % objemu kelímku více získá člověk seskládáním kostek oproti sesypání (se setřepáním). Samozřejmě je to průměrná hodnota a v některých specifických případech to může být jak více, tak méně.

V tomto prípade pri 2x2 Tiles robí nasypanie oproti spomenutému naskladaniu väčší rozdiel. Vyskúšala som to teraz - bežným spôsobom nasypať, utriasť, uzavrieť a vošlo sa tam len 710 ks.

Villa Legina

Citace od: bartas kdy 24.10.2015, 23:42:11
To je slušné. A byla jsi v SCS nebo v Donau zentrum?
A jak se na Tebe dívali prodavači?

Skládání je asi nejefektivnější, ale nestačilo by kelímek pořádně setřást nebu uvibrovat?

Do Donauzentra mám bližšie. Predavačky a predavači sa správajú štandardne, ak ma ešte nepoznajú, najprv chcú človeka obskakovať a keď vidia, že je sám zorientovaný nechajú ho na pokoji. Okrem toho, ak tam idem, tak v pracovné dni hneď dopoludnia, keď je všade ešte málo zákazníkov, užívam si prázdnu predajňu.

bartas

No, my jezdíme do SCS. Tam snad ani málo lidí být nemůže. Nikdy jsem nevěnoval pozornost pick a brick. Myslel jsem, že jsou tam nezáživné dílky, ale když vidím ty ploty a zeleň, tak se budu muset na tu stěnu podívat :)
Spíš jsem store bral jen jako prodejnu za doporučené ceny, kde se mohu kouknout na spoustu exklusivních setů naživo a nabrat pro děcka klubové časopisy zdarma.