Bricklink

Založil Bullner, 05.05.2014, 19:02:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Bullner

Nazdar , vím , že tohle je tak trochu pitomá otázka , ale zajímalo by mne , jak to pořádně funguje na Bricklinku , jelikož jsem nováček , tak to moc NECHÁPU , takže bych byl rád , kdyby mi to někdo vysvětlil ...
Trochu se za tu otázku stydím , ale vše se jednou dělá poprvé ...
( ještě taková otázka , někde jsem četl , že ty díly na BL jsou použité , je to pravda nebo to je výmysl ?
Moc vám děkuji za Vaše odpovědi  ;D ;D ;D

Bullner

znouzectnost

Bricklink je velký obchodní dům, který sdružuje několik stovek obchodů.
Musíš si vybrat zemi kde chceš nakupovat (pro tebe bude nejlepší asi ČR) a obchod s kostkami co potřebuješ.
U nás je několik velkých obchodníků tam si určitě vybereš.
Kostky na BL jsou jak nové (NEW) tak použité (USED) . POužité kostky jsou většinou v dobrém stavu u poškozených se píše co je na nich špatné či opotřebené.
Výběr je jen na tobě a tvé peněžence.

otaznik

Citace od: Bullner kdy 05.05.2014, 19:02:38
Nazdar , vím , že tohle je tak trochu pitomá otázka , ale zajímalo by mne , jak to pořádně funguje na Bricklinku , jelikož jsem nováček , tak to moc NECHÁPU , takže bych byl rád , kdyby mi to někdo vysvětlil ...
Trochu se za tu otázku stydím , ale vše se jednou dělá poprvé ...
( ještě taková otázka , někde jsem četl , že ty díly na BL jsou použité , je to pravda nebo to je výmysl ?
Moc vám děkuji za Vaše odpovědi  ;D ;D ;D

Bullner
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.0

Lukas+V

Zdravim,
mam otazku na mistni prispivatele. Nevite nekdo prosim, jestli lze na bricklink zadat vice dodacich adres, napriklad jednu do zamestnani, druhou domu a u objednavky pak vybrat kam ma byt zasilka dorucena?
Jiz jsem realizoval prvni objednavku u ceskeho prodejce a i kdyz jsem do zpravy k obednavce pozadal o zaslani na jinou adresu, vyhoveno mi nebylo...
Diky

milanv

Citace od: Lukas+V kdy 16.09.2014, 18:04:25
Nevite nekdo prosim, jestli lze na bricklink zadat vice dodacich adres,

Bohužel Bricklink umí sám jen jednu a aby toho nebylo málo, tak některé obchody na něm mají poznámku "posílám pouze na adresu uvedenou na účtu paypal" a pak je to ještě veselejší. Nicméně mě se podařilo zatím pokaždé domluvit, poslal jsem jim zprávu předem a zeptal se. Samozřejmě ty, co posílají jen na adresu z paypalu a výslovně to mají uvedené, tak ty musím rovnou vyloučit.
Pán na Žlutém hradě

zedman

Já dnes zjistil nepříjemnou věc, a to že jsem poslal peníze špatně. U kodu banky jsem místo 2010 napsal 2100 a bylo to. Potom jsem si odjel v klidu na dva týdny na dovolenou, a když jsem se vrátil, tak jsem našel mail s oznámením, že ještě není zaplaceno. Naštěstí účet neexistoval, takže se mi peníze vrátili tři dny po odeslání a prodejce byl chápavý a po vysvětlení jsme si vztahy urovnali.

klubo

to se mi taky stalo, ale k mojí smůle to číslo účtu existovalo a peníze už jsem nikdy neviděl, 2100kč v čoudu

Futurion

Není nic jednoduššího, než napsat do banky, že došlo k omylu. Vyzvou příjemce k vrácení částky. Pokud tak neučiní, lze si od banky příjemce vyžádat identifikační údaje příjemce a podat žalobu pro bezdůvodné obohacení ;)

klubo

ano banka ho vyzvala, 2x, on nereagoval a pak jsem dostal jeho údaje a on mi tvrdil že mu nic nepřišlo, tak co s takovym debilem? vono se mu to vrátí na dětech  ;)

zedman

Na takové se musí soudně. Ono by se mu to pěkně prodražilo až by musel platit soudní výlohy

Lukas+V

Diky za Vase reakce, to o odesilani na registrovanou adresu tam nikde explicitne nebylo. Napsal jsem to vzdy do zpravy s objednavkou. Jedna prisla na registracni adresu, druha zatim nikam. No nic, musim tedy zmenit registraci...
Ale jeste jednou diky vsem.