(vlastní) Můj první hrad

Založil Mario, 03.05.2014, 16:57:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mario

Zdravím všechny,
jedná se o můj první hrad. Vím, že má spoustu chyb a nedokonalostí, ale stavěl jsem ho s radostí. Omluvte kvalitu fotografií :)

http://66mario.rajce.idnes.cz/Prvni_hrad

Thrawn

Já nejsem hradař, ale moc se mi to líbí. Řekl bych, že to dosahuje velmi vysoké úrovně :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Mario

Ještě jedna

DarkDrago

Za sebe můžu říct, že super. Jen bych měl pár technických.
1. pochybuju, že by na hradě byla "zeď" bez ochozu, je hloupost nemít možnost bránit poslední nádvoří na které by je zatlačili
2. nevím jestli je chytré mít na 2. nádvoří výš věž než je hradba na 1. nádvoří, teoreticky se z tohoto bodu dá spustit lano a dobýt i poslední nádvoří
Ber to spíše jako takové připomínky do budoucna ;D pokud se tedy nemílím  :D
Dračí páni s mocí ohně...

Mario

Děkuji za připomínky, jak jsem psal výše, vím, že je hrad plný chyb. :)

Izmael10

Celkom dobré, ale v blízkosti hradov sa moc nevyskytovali stromy.  ;)

havlik.jakub666

Citace od: Izmael10 kdy 03.05.2014, 18:55:16
Celkom dobré, ale v blízkosti hradov sa moc nevyskytovali stromy.  ;)
Jedno slovo: Kokořín
LEGO forever

Izmael10

Citace od: havlik.jakub666 kdy 03.05.2014, 18:58:44
Jedno slovo: Kokořín

Keby si si pozrel staré zábery hradu tak zistíš, že tých stromov tam bolo kedysi omnoho menej.  ;)
P.S.: Samozrejme v súčastnosti je väčšina hradov obklopená veľkým počtom stromov.

matka

Teda mě to přijde na první hrad moc pěkný.
Paní na Žlutém hradě

VocucBat

Souhlasím s matkou...

richchie

prvy hrad a hned gulata veza a sikme hradby? uz len za toto zasluhujes pochvalu :-) co sa tyka obranyschopnosti hradu suhlasim s tym co tu bolo napisane, to ale neriesim, hodnotim prevedenie a to je za mna velmi dobre  :)
Keby bol podorys viac do stvorca ako obdlznika bolo by to este lepsie, predpokladam ze pri stavani si bol limitovany skladovanim (poznam, u mna je to dovod preco moj hrad nie je vacsi co sa tyka podorysu a vysky)
celkovy dojem s prihliadnutim na to ze j to prve dielo je za mna 85% (len pre porovnanie s mojim som spokojny  tak na 80 - 85 %)
tesim sa ze na fore pribudol dalsi hradar  8)

danyboy

Citace od: richchie kdy 03.05.2014, 21:11:45
prvy hrad a hned gulata veza a sikme hradby? uz len za toto zasluhujes pochvalu :-) co sa tyka obranyschopnosti hradu suhlasim s tym co tu bolo napisane, to ale neriesim, hodnotim prevedenie a to je za mna velmi dobre  :)
Keby bol podorys viac do stvorca ako obdlznika bolo by to este lepsie, predpokladam ze pri stavani si bol limitovany skladovanim (poznam, u mna je to dovod preco moj hrad nie je vacsi co sa tyka podorysu a vysky)
celkovy dojem s prihliadnutim na to ze j to prve dielo je za mna 85% (len pre porovnanie s mojim som spokojny  tak na 80 - 85 %)
tesim sa ze na fore

pribudol dalsi hradar  8)

Pod to se podepisuji. ;)

Kuba

super, jen tak dále.  ;)

linhi

Ano,také přidávám pochvalu,jen tak dál,když to srovnám s tím jak jsem začínal já :-D

Mario

Děkuji všem za chválu, v hlavě už se mi rýsuje nová stavba :)

Futurion

Ano, v okolí hradů nikdy nebyly lesy. Za prve všechno dřevo v okolí padlo na stavbu a zároveň se tak rozšířil výhled do okolí a eliminovala se tak možnost, že by se k hradu nepozorovaně přiblížila cizí armáda. To asi každý hradař ví.

Každopádně mně tam ty stromy nevadí. Je jich tam jen pár, mohou být jen podél cesty na okrasu, to není proti ničemu.

Celkově na první pokus moc pěkná práce.

Petronel

Moc pěkný hrad! Dobrá práce! Stromy bych neřešil, vypadají tam i dobře. Akorát mě tam také "tluče" do očí ta zeď bez ochozu. Jinak je to povedená stavba.

PS: na první fotce je přítelkyně? Pomáhala taky se stavbou?   ;D

Mario

Ano, je to moje přítelkyně, na této stavbě měla jinou úlohu - hlídala náš rodinný rozpočet, nebýt jí, utratil bych veškeré peníze za lego  ;D

Thrawn

Citace od: Mario kdy 04.05.2014, 20:11:51
Ano, je to moje přítelkyně, na této stavbě měla jinou úlohu - hlídala náš rodinný rozpočet, nebýt jí, utratil bych veškeré peníze za lego  ;D

Tak tomu dost dobře rozumím  ;D
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Mr. Cube

Parádní hrad, moc se mi líbí kulatá věž a využití jiných úhlů.  :)

Hardegon

Prosím o překontrolování popisu MOCu... skutečně je to první hrad? Tohle je na první hrad hodně dobrý  >:D

Mario

Již jako malý jsem dostal set č.6066 a od té doby bylo lego mojí nejoblíbenější hračkou, sbíral jsem ho až do puberty, kdy mě začaly bavit úplně jiné věci. Máma mi pak lego bez mého vědomí prodala, což jí dodnes vyčítám.

V roce 2012 jsem si koupil z nostalgie malý setík a znova jsem tomu propadl. V lednu letošního roku jsem dostal chuť postavit si něco svého a toto je výsledek, jedná se opravdu o moji první větší stavbu.  :)

Luky1987

Citace od: Mario kdy 05.05.2014, 22:34:32
jedná se opravdu o moji první větší stavbu.  :)

Tak to jsme všichni zvědaví, až budeš stavět pátou  :)