interaktivní stavění města pro návštěvníky výstavy

Založil peki, 07.03.2014, 15:24:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Vzhlkedem k zájmu LP ještě více vtáhnou návštěvníky do dění na výstavě a možnosti partnerského programu pro LUg
==============
...............The LCBP Program exists to support the AFOL community/LUG's requests to create big building projects.Big building projects for public events could be e.g. large scale mosaics, a regional landmark where the event is held or event kits. The focus is on improving the experience for the event visitors and participants........................
===============

Jedním ze 2 projektů bude stavění vlastního města návštěvníky. Na toto město se z programu nakoupí kostky. Mám za úkol vytipovat vhodné dílky.  Dílky mají sloužit ke stavění města, vozidel atd.

Jaké dílky by jste doporučili kromě takové té klasiky okna, dveře,střechy kola,silnice baseplate?

Díky za postřehy,nápady připomínky.

Luky1987

tomaslambo

Asi bych se nechal inspirovat partlisty některých starších Basic setů: 545,725... Teda co se domečků týče. U vozidel bych to bral jako nějaký mix City setů. :-\ 
Jsou nějaké obrázky z podobných akcí?

Hana129

Tak u nás ve škole chystáme podobnou akci příští týden. Asi 50 osmáků bude zatím dvě odpoledne stavět své vlastní "město" z Lego.
Připravuji materiál "pouze" na budovy.
Dopravní prostředky budeme řešit většinou originál sety nebo tím co už je postaveno, časově to asi vyjde líp.

Raději jednotnější typy dílků a víc, než  mnoho různorodých materiálu.

MiHo

Na to by mohly být dobré sety 9311 a 9333. Ideálně, kdyby dodali několik těchto setů. Nebo objednat díly z nich.

Sety mají stále v nabídce 9333 9311

peki

Citace od: Hana129 kdy 07.03.2014, 17:23:00
Tak u nás ve škole chystáme podobnou akci příští týden. Asi 50 osmáků bude zatím dvě odpoledne stavět své vlastní "město" z Lego.

Jaký rozsah města? Kolik druhů kostek ? Co se osvědčilo ?

peki

Hana129

Citace od: peki kdy 07.03.2014, 18:14:44
Citace od: Hana129 kdy 07.03.2014, 17:23:00

Jaký rozsah města? Kolik druhů kostek ? Co se osvědčilo ?

Rozsah ještě nevím, co se nám podaří dát dohromady.  Vlastně to nebude město, ale jen vesnice.
Zatím mají děti rozplánováno cca 20 základních objektů + domečky jak budou stíhat a jak je to bude bavit.  Chystám jen základní materiály, - kostky, plate, okna, dveře, střešní dílky, ploty+baseplate. + nějaké specifické doplňky.
(+ samo zeleň pro oživení a dopravní prostředky podle návodu)

Materiály mám  co dům, lugbulk a BL dal  ;D -  uvidím jak vyjde.

Z Legohraní vím, že po 2 hodinovém stavění již se pak, některé specifické dílky jen marně hledají, takže dát pak něco dohromady podle návodu z předem nepřipravené hromádky dílů je skoro nemožné, pokud je toho víc a staví víc lidí.
Pravděpodobně to budou stavět taky lidi Lego neznalí, takže čím základnější díly, tím asi líp.  ;)

waf

Doporučil bych dodržovat určitou barevnou jednotnost, ale zároveň umožnit dostatečnou barevnou pestrost.

Barevnou jednotnost bych doporučoval u dílků typu oken, dveří, střech, kostek pro náročnější stavební techniky nebo umožňující vytvářet větší detaily staveb. Např. všechny dveře a okna v jedné dobře kombinovatelné barvě (např. černá), stejně tak všechny střešní dílky v jedné dobře kombinovatelné barvě (např. černá), stejně tak všechny dílky pro snot a jiné techniky nebo pro detaily staveb v jedné dobře kombinovatelné barvě (např. medium stone grey).

Barevnou pestrost bych potom doporučoval u základních kostek, destiček a dlaždiček. Ale ani tady by to nebylo dobré přehánět, aby rychle nedošly potřebné kostky určité barvy, což by dalším komplikovalo stavění barevně sladěných budov. 

peki

milanv

Určitě podporuji myšlenku omezené barevnosti u dílů typu střechy, dveře, okna... Není nic horšího než když má člověk flekatou střechu nebo pocit, že si sice může vybrat z deseti barev na zeď, ale žádné není dost na celý domek. Pro zajímavost: když jsem si zadal svoje díly do databáze na rebrickable.com, zjistil jsem, že mám díly v 76 (opravdu to není překlep: slovy sedmdesáti šesti) barvách!
Pán na Žlutém hradě

Hana129

Takže asi 50 páru rukou, 5 hodin stavění, nějaké ty kostičky  a Kobeřice očima dětí jsou téměř postavené  ;)

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=44431.msg203321;topicseen#msg203321

Kuba

Citace od: Hana129 kdy 13.03.2014, 18:06:11
Takže asi 50 páru rukou, 5 hodin stavění, nějaké ty kostičky  a Kobeřice očima dětí jsou téměř postavené  ;)

Vypadá to moc pěkně.  ;)
Děti si daly celkem dost záležet.

peki

Máte nějaké typy na autíčko? Jde mi o takový základní stavební postup, dílky:

- jednoduchý osobák
- jednoduchý náklaďák

Pro ty kteří neví jak na to

V pondělí musím uzavřít nominaci dílků, víc hlav víc ví. Jde mi o auta podobná současným lego city.  Takový univerzální:
- podvozek
- kapota
- kabina
- nákladový prostor

MÍLA

23.3.17.48

jednoduché City vozy

velké náklaďáky mají stejný základ podvozku, malé mají taky stejný základ.

peki

Citace od: EM4CZ kdy 23.03.2014, 19:37:48
23.3.17.48

jednoduché City vozy

velké náklaďáky mají stejný základ podvozku, malé mají taky stejný základ

Supr  ;D

Mohu poprosit o seznam dilku lego id a instrukce ? Instrukce nemusi být hned.

Tomik

Pokud to je stále aktuální, tak se rád ujmu tvorby návodů na stavbu těch aut. Do kdy musí být hotové? stačí cca do konce dubna?

To EM4CZ: Poslal bys mi, prosím, soubor z LDD s těmi auty, pokud bych k nim dělal návody?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

peki