Nákup lega - aukro, bl - osobní odběr

Založil Robi, 19.02.2014, 22:02:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robi

Zdravím všechny,

rád bych znal Váš názor na prodávající, kteří neumožňují osobní odběr. Bohužel se mi to v poslední době stává celkem často jak na bl tak na aukro.cz, že když požádám prodávajícího o osobní odběr (většinou se jedná o malá lega nebo jen pár kostiček u kterých se mi nevyplatí poštovné a nebo je poštovné dost vysoké) tak dostanu odpověď jen že osobní odběr není možný.

U "prověřených" prodejců mě to spíše zaskočí, ale u nových prodejců mě to od koupě dosti odradí :(

Chtěl bych proto znát názor většiny co si o tom myslíte ? Když je prodejce i kupující z Prahy, nevidím důvod proč to nelze = samozřejmě nechci aby mi to prodávající vozil, ale přizpůsobím se místu i času, které urči on.

Předem díky za názory.

danyboy

Někdo konkrétní?
Před týdnem jsem něco podobného řešil.

Robi

Citace od: danyboy2127 kdy 19.02.2014, 22:06:00
Někdo konkrétní?
Před týdnem jsem něco podobného řešil.

No beru to spíš obecně, konkrétně bych jmenoval jen pokud bych měl s prodejcem problém ;) jen mě prostě zajímá obecný pohled :)

Ondrej

Osobní odběr není žádná povinnost, pokud to prodejci nevyhovuje a nechce osobní odběr tak je to čistě jeho věc. Samozřejmě že to je někdy příjemnější si rovnou věc vyzvednout, ale jak říkám není to povinnost umožnit osobní odběr, stejně tak jako ty nejsi nucen nakupovat u prodejců, kteří toto neumožňují.

kulich007

Pokud osobní odběr prodejce neuvádí jako možnost, tak je dobré se dotázat na tuto možnost ještě před skončením aukce. Většinou to není problém, je to o domluvě. Ovšem někomu to opravdu nevyhovuje, z různých důvodů a kupujícímu nezbývá než tyto podmínky akceptovat. Může se sám rozhodnout, zda i přesto nakoupí či nikoliv.

Kuba

Popravdě, já bych také osobní odběr nepreferoval, kdybych byl pravidelným prodejcem.

Pokud by to byl prověřený solidní zákazník, nebo člen kostek, který zde vystupuje solidně a slušně, proč ne.

Ale někoho cizího zvát na svou adresu, i když bych mu to předával např. ve dveřích. O to nestojím. V dnešní době nikdy nevíš, co může být kdo zač. Když zajdu do extrému: Obhlídne si dveře, zakoukne za roh co je za nima, obhlídne zahradu, a pak se můžeš taky divit, když jednou dorazíš domů a půlka věci ti chybí.  >:D

A osobní odběr někde mimo adresu? zde jde zase o čas, který ztrácíš i když nemusíš. Jednodušší je pro prodejce zajít na poštu a poslat to s ostatními balíky.  Než někde na zástavce na někoho čekat. A vem si, že takových dotazů na osobní odběr může mít prodejce několik za týden a každý kupující má čas v jinou dobu.

Zoufalec

Z pozice kupujícího jsem nemožnost osobního odběru také nechápal. Z pozice "prodejce" jsem na věc názor dost změnil.

Ono když člověk jasně napíše, že je osobní odběr možný výhradně na adrese ... a ti kupující to občas zkouší "Jééé a nemohli bysme se setkat spíš někde napůl cesty..." přestane to za chvílí bavit. Navíc i z mé strany do předání může zasáhnout něco důležitějšího a pak se nahánět 14 dní...

To, že kupující občas nedorazí a já jsem doma jen kvůli němu také není ojedinělé...

A jen takový bonbonek - jedno osobní předání řeším už čtvrt roku!!!

Robi

2 Ondrej vím že to není povinost prodávajícího, jen mě zajímá názor ostatních ;)

2 kulich007 já se na tuto možnost dotazuji ikdyž prodávající nabízí osobní předání, protože bych nerad aby mi po odeslání objednávky - konci aukce, napsal že si to můžu vyzvednout mezi 1-3 ranní v Horoucích peklech :D

2 Jukuruku-Kuba ono stejně pokud odešleš balík přes poštu tak je tam zpáteční adresa a pokud jsi stálý prodejce tak na BL i na aukro.cz je vidět co "máš doma".

2 Zoufalec je fakt že někdy dohoda jak s prodávajícím tak s kupujícím je na "dlouho" (ale teda půl roku už je trochu déle než dlouho :( ).

Každopnázádně Všem děkuji za názory :)

Kuba

Citace od: Robi kdy 20.02.2014, 14:05:21

2 Jukuruku-Kuba ono stejně pokud odešleš balík přes poštu tak je tam zpáteční adresa a pokud jsi stálý prodejce tak na BL i na aukro.cz je vidět co "máš doma".

Svou větu jsem nesměřoval na lego majetek.  ;) Pouze jsem z kraje, kde se kapku více krade, takže si např. u nás ve vesnici dávaj už obyvatelé pozor na cizí lidi na svých pozemcích. Já už taky přišel o kolo, přišel si pro něj někdo, kdo přesně věděl kde ho hledat.   :'(    Asi tak...  ;)   

wolfram

Tohle je věc prodejce, jestli chce mít větší šanci prodat. Všechny argumenty v neprospěch osobního předání chápu. Jsou zcela legitimní. Já mám zase peníze a utratím si je podle svého uvážení. Akorát si vždycky spočítám, jestli se mi to vyplatí. Když ne, tak jdu dál.
Ono nabízet set za 200, který v krámě stojí 249, a přibouchnout k tomu 60 korun poštovný (plus musím počítat něco za převod peněz) ... tak na takovou láci zvědav nejsem.

wolfram

A osobní předání nutně neznamená, že dotyčného vezmete domů, ukážete mu sbírku impresionistů a diamanty po babičce.

april.lix

...myslím si, že existuje nabídka a poptávka. Každému vyhovuje něco jiného- když je shoda, dobře pro oba, když ne, tak jde každý svou cestou...

wallac

No ono taky když někdo chce dovézt kostky za 100,- 100 km daleko a osobně je předat, je taky další věc a ne ojedinělá.. A jak už tu někdo psal, času není na zbyt a neustále na někoho čekat nebo se někde nahánět taky není příjemné..

BlueRose

Někteří komerční internetoví prodejci nenabízejí osobní odběr z prostého důvodu, že prostory pro podnikání nemají zkolaudované a zapsané jako provozovnu. Pro čistě internetový prodej to mít nemusí, pro osobní odběry ano. Živnostenský úřad to dost kontroluje.

otaznik

Citace od: wolfram kdy 20.02.2014, 15:28:45
... (plus musím počítat něco za převod peněz) ...
To už má snad v dnešní době každý zdarma, ne?

wolfram

Mr. Cube

Shadowinek

Myslím si, že je to vždy o domluvě. Pokud mi kupující napíše před koncem aukce jestli je možný osobní odběr, tak jsem ochoten se s ním domluvit. Musí, ale respektovat to, že mám pouze vymezený čas a vymezené místo, kde si může zboží převzít. Pokud mi kupující dotaz na osobní odběr napíše až po skončení aukce a ještě (nebo) se cítí uražen, že nechci dojet někde, kde to má blíž, tak ho většinou pošlu do patřičných míst.

Matošo

Osobní předání osobně nemám moc rád a každou chvíli si pohrávám s myšlenkou, že ho zruším.
V práci přes den to je prakticky vyloučené (buď tam nejsem, nebo nemohu každou chvíli lítat ven) a doma to přes den obtěžuje přítelkyni (nehledě na to, že většina lidí přijde akorát když malej usne a zazvoněním ho vzbudí  >:D) a večer to zase obtěžuje mě, protože si chci taky trochu odpočinout.

A předávání "na půl cesty" je cesta do pekel, to taky můžete prostát hodiny a hodiny někde v háji.

Já ani osobní vyzvednutí nevyhledávám když nakupuji, většinou je to stejně akorát komplikace proti tomu zaplatit pár korun poště a vyzvednout to, když se mi to hodí...

Ale každýmu co jeho jest. Jsou lidé, kteří jsou ochotní věnovat desítky minut brouzdáním po netu a telefonováním, aby pak ušetřili 30 korun...  :P