Nákup kostek - podpora vystavovatelů.

Založil MiHo, 10.02.2014, 16:59:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Jestli je tedy ještě možnost tak se připojím. ( mám jen jinak barevné obrázky, omlouvám se)

61678 Slope, curved 4x1 no studs  - 100 ks, dark bluish gray
11477 Slope, curved 2x1 no studs - 100 ks, dark bluish gray
50950 Slope, curved 3x1 no studs - 100 ks, dark bluish gray
Paní na Žlutém hradě

peki

Citace od: miho link=topic=44189.msg201723#Písemn201723 date=1392065092
Uváděje Lego Element ID a znovu opakuji uvádějte počet kostek o niž máte zájem.
V databázi se vyhledává podle lego id dilku. Pište ho.

matka

Paní na Žlutém hradě

peter

Ta čísla, která jsou uvedená před obrázky (příp. jména obrázků) ale nejsou ID jednotlivých dílů. Správně je to pro dark bluish gray barvu takto:

61678 - ID 4556083
11477 - ID 6029948
50950 - ID 4246896

;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MiHo

Citace od: peter kdy 26.02.2014, 07:56:19
Ta čísla, která jsou uvedená před obrázky (příp. jména obrázků) ale nejsou ID jednotlivých dílů. Správně je to pro dark bluish gray barvu takto:

61678 - ID 4556083
11477 - ID 6029948
50950 - ID 4246896

;)

Správná ID byla uvedena již včera večer v prvním příspěvku.
ID 4556083 není správné ID ! Je nutno vycházet striktně k z aktuálních informací z Lego.com.
4556083 tam nenajdeš. Správně je 6042955 a běžně se toto ID prodává na S+H.

matka

Mohl by mi někdo poradit, kde se taková čísla vyhledají? Abych vám v tom nedělala guláš, protože já to netušim. A děkuji za upozornění a opravu.
Paní na Žlutém hradě

Chairudo

Na S+H se dá číslo najít kliknutím na obrázek dílu, při zvětšení obrázku je pod ním kolonka Element ID:
- bohužel je tam jen asi 1/4 dílů, většina se dá najít na Bricklinku.

Na Bricklinku musíš vyhledat díl přes katalog a pak kliknout pod obrázkem na (View Small Images)
to ti vyjede tabulku se všemi barvami dílu a pod tabulkou je seznam Element IDs každé barvy označený jako Code
- pozor, nominovat pouze aktivní díly = byly použité v setech během posledních pár let.
vedle obrázku: This Part Appears In: xxx Sets (View Them)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki

Dneska uzavíráme seznam přihlášených lidí a nominovaných dílků.

Chairudo

Vzal bych ještě

100ks Element ID 4191414 - LBG Slope 75 2 x 2 x 3 Double Convex

300ks Element ID 4175546 - White Technic, Axle and Pin Connector   
- poslední byl v setu z 2006. No aspoň to zkusím :-\

díky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peter

Citace od: miho kdy 26.02.2014, 08:21:17ID 4556083 není správné ID
Já ale uvedl ID k výše napsaným dílům, tedy k 61678 a k tomu to je správné ID. Kdežto tebou napsané ID 6042955 je k dílu 11153. Nejspíše se jedná o nový mold na první pohled stejného elementu ;)

Citace od: matka kdy 26.02.2014, 08:38:23
Mohl by mi někdo poradit, kde se taková čísla vyhledají? Abych vám v tom nedělala guláš, protože já to netušim.

Nejčastěji jak zde bylo zmíněno SH na lego.com a nebo zadní stránky návodů, kde je již nějakou dobu přikládaný seznam daného setu s těmito ID čísly.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MiHo

Citace od: matka kdy 26.02.2014, 08:38:23
Mohl by mi někdo poradit, kde se taková čísla vyhledají? Abych vám v tom nedělala guláš, protože já to netušim. A děkuji za upozornění a opravu.

Jak jsem v tomto vlákně již jednou psal, jak zjistit aktuální Lego ID když díl není v S+H (Pick A Brick)

Citace od: miho kdy 11.02.2014, 14:31:29

(Pokud nejsou v Pick A Brick, tak jsou v náhradních dílech k setu, který je obsahoval)

Zkusím to tedy podrobněji:
1) V nějaké databázi dílů např. http://www.bricklink.com/catalog.asp si zjistím v jakém setu se dílek v dané barvě vyskytoval. Vybírám sety nejnovější, které mají co nejmenší počet dílů.
2) Na www.lego.com vlevo úplně dole pod nadpisem  Zákaznický servis ťuknu na "Chybějící dílky"
3) Vyplním věk a stát. Ťuknu na Next.
4) Ťuknu na tlačítko "My new set has a missing piece" (Ikona kostky přerušovanou čarou s otazníkem)
5) Napíšu číslo setu dle bodu 1) a ťuknu Go.
6) Dle obrázků najdu požadovaný dílek a ťuknu na něj nebo když vím desing number (obvykle číslo shodné s číslem dílu na Bricklinku) vyplním toto číslo do kolonky nahoře.
7) Vidím obrázek dílu a opíšu si: Název dílku v nadpisu; Exact Color; Element ID; Design ID.

Pozn:
Dle barvy tlačítek "Add to list" u obrázků dle bodu 6) orientačně vidíte zda daný dílek mají v Legu na skladě. Červená není na skladě. Pak není příliš pravděpodobné, že by tento dílek měli pro "lose brick" nebo LB.

Kuba

Podporuji Element ID 4191414 - LBG Slope 75 2 x 2 x 3 Double Convex
50ks by se hodilo.

MiHo

Citace od: Chairudo kdy 11.02.2014, 11:19:50

Pak bych měl zájem o
5x Electric, Motor 9V Power Functions XL with Dark Bluish Gray Bottom - Element ID 4506081
10x Electric, Motor 9V Power Functions M with Dark Bluish Gray Bottom Element ID 4506083 , 4581862, 6012286 a 6012295.
10x Electric, Power Functions Extension Wire with one Light Bluish Gray End (length 50cm) -  Element ID 4506077

Nejsou.

Citace od: Chairudo kdy 26.02.2014, 10:10:16

300ks Element ID 4175546 - White Technic, Axle and Pin Connector   
- poslední byl v setu z 2006. No aspoň to zkusím :-\

Není.

Ostatní dílky uvedené v tabulce v prvním příspěvku jsou v databázi Lego pro objednání.

peki

Citace od: peki kdy 25.02.2014, 14:31:31
Přihlásilo se:
danyboy2127
Chairudo
Jukuruku-Kuba
šipka
miho
Vasyk
darkdrago
linhi
matka
darkdrago

+
peki
mikes (Lipno)

Má ještě někdo zájem? nahlaste se MIHO. Mám přístup do tatabáze můžeem nakoupit. Musí to proběhnout rychle. Ještě je prostor i pro nominování vašich dílků limit 50 dílků není zcela vyčerpán. Jak jsem psal výše rozpačet je 15 000 DKK bez DPH a dopravy.

přihlášení uživatelé mohou nakupovat v aplikaci ZDE uzavírka objednávek v pondělí 3.3.2014

platba na transparentní účet

číslo účtu: 2600219371
kód banky: 2010

do zprávy pro příjemce uvést nick a heslo maly lugbulk

kontrola provedení platby zde

peki

Dneska přišla faktura  ;) Připravým vyúčtování.

peki

peki

Dorazilo do ČB .
Bílé miíčky jsou s nějakým obrázkem.

peki

Kuba

Když už kostky přišly, zeptám se. (možná i za některé ostatní)

Miho, v aplikaci jsem uvedl u způsobu převzetí tuším Lipno, jelikož jsme počítali, že dojdou kostky těsně před Lipnem. Mám už tedy počítat s přejímkou na Lipně? Nebo by byla možnost, v případě že bych poslal peníze na poštovné, ještě dílky zaslat? V tom případě bych našel ještě uplatnění některých dílů do diorama pro výstavu. Pokud to nepůjde, např. z časových důvodů, a mám sečkat na Lipno, nic se neděje. Jen se ptám.

Díky

MiHo

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 16.04.2014, 22:24:30
Když už kostky přišly, zeptám se. (možná i za některé ostatní)

Miho, v aplikaci jsem uvedl u způsobu převzetí tuším Lipno, jelikož jsme počítali, že dojdou kostky těsně před Lipnem. Mám už tedy počítat s přejímkou na Lipně? Nebo by byla možnost, v případě že bych poslal peníze na poštovné, ještě dílky zaslat? V tom případě bych našel ještě uplatnění některých dílů do diorama pro výstavu. Pokud to nepůjde, např. z časových důvodů, a mám sečkat na Lipno, nic se neděje. Jen se ptám.

Díky

Dílky ti mohu poslat poštou. Avšak v tuto chvíli jsou ještě u pekiho v Českých Budějovicích a řeší se jejich převoz do Prahy, pravděpodobně až po Velikonocích. Pak se budou dílky třídit. Tj. může se stát, že dílky budu moci odeslat poštou až koncem dubna/začátkem května.

Igorus

Vážení účastníci,

třídění dokončeno, je možné zahájit distribuci. Pošlete mi SZ jaký způsob předání z níže uvedených preferujete.

1) Osobní vyzvednutí Praha - Kbely (doporučuji hlavně pro objednatele většího než obřího množství plate 1x2  ;D)
2) Osobní vyzvednutí Praha - Michle - Brumlovka Business Centrum
3) Využití "spojky" (nabídněte se někdo v tomto vlákně) z distribučních center (viz 1) a 2)) do jiných měst
4) Předání na Lipnu
5) Doručení poštou

6) Předání v Berouně při ukončení výstavy

Při výběru berte v potaz množství, jaké jste si objednali  ;D

Díky

DarkDrago

Já jakožto zlíňák se chci zeptat jestli někdo nejede z Prahy do Brna..
Jinak preferuji poštu
Dračí páni s mocí ohně...

cendix

Vyzvednuto, zkontrolováno. Díky všem :)