Článek o holčičce z reklamy na Lego (1981) a dívčích setech dnes - Anglicky

Založil Ondrej, 12.02.2014, 15:56:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Díky za odkaz. Musím říct, že ten článek je víc než pravdivý, zažívám to jako rodič třech dětí a zároveň fanda do lega vlastně každý den. LEGO se strašně polarizovalo - místo nestranného popisu okolního světa (série LEGOLAND, později CITY) vhodného pro kluky i holky zároveň je z toho dvojstranná extrémní hysterie: "pro kluky" jsou to série s nereálně přehnaným násilím (Ninja Turtles, CHIMA, Star Wars...) a pro holky růžové sady se stejně nereálně přehnanou pro změnu "romantičností". Viz nádherný příklad z článku o oficiálním popisu "televizního přenosového vozu pro dívky", to si člověk, a rodič obzvlášť, říká: "A to z nich jako už v šesti letech vychovávají záměrně budoucí čtenářky Blesku nebo o co jim jako jde?"

Právě  proto jsme byli - celá rodina včetně jinak "nelegové" manželky - tak nadšení vánočním legem "Zimní chalupa". To je filozofický návrat k nejlepším tradicím LEGO, ale s využitím mnoha fíglů a kvalit lega moderního. A najednou se moje děti nejen zajímaly, ale pohádaly o lego, kdo ho bude stavět dřív! A žena s nimi :)
To se u běžných sad nikdy nestalo a naopak na mě koukaly, jak mě to může bavit!

Moc zajímavý článek.
Pán na Žlutém hradě

Anatyt