Build with Chrome

Založil Justin, 29.01.2014, 16:26:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Justin

Anatyt

Asi všetci čo sú na FB. ;D Ale je to trapné.

milanv

Jo, dozvěděl jsem se o tom od člověka úplně mimo Kostky. Je to rozhodně hodně zajímavý počin. Na malou množinu dílů nekoukám, jde mi o princip. Já když opravím nějakou chybu v libovolném programu nad ldraw, tak si tu opravenou binárku můžu spustit tak akorát u sebe a pár dalších, co má Linux nebo OSX. Zkoušel jsi někdy kompilovat větší projekt na MS Windows? To fakt nedávám. Build_with_chrome je naděje na webové řešení a tudíž pro všechny na všech platformách. Takže to je zajímavé. Ještě zajímavější je javascriptová knihovna na 3D zobrazení ldraw modelu, nad tou by přímo šlo postavit další programy: na tvorbu návodů, na stavění z Lega... A všechny multiplatformní.
Pán na Žlutém hradě

Ethan

Je to relativně o ničem, v zásadě Google jen propaguje svoje produkty. Pokud ovšem někoho zajímá skutečný CAD v prohlížeči, tak doporučuju http://www.mecabricks.com/en/workshop/ - neumí to import a export do formátů používaných na desktopu, ale jinak to vypadá už velmi plnohodnotně.

milanv

Díky, to jsem neznal. Co se rychlosti týče, nemá to na webu konkurenci. Ale je mi velkou záhadou, kdo to vlastně dělá a pod jakou licencí. Nemají vůbec žádné informace na svém webu, krom nicneříkajícího "(C) megabricks". Nevíš něco víc?
Pán na Žlutém hradě

milanv

Tak musím říct, že mecabricks.com mě zaujalo - obzvlášť v momentě, kdy zvládlo cca 10x víc FPS než nativní SR 3D Builder. Porozhlédl jsem se po internetu a našel jsem jediné místo s informacemi z první ruky: fórum na eurobricks. Bohužel z něj plyne několik nepříjemných zpráv:

* mecabricks.com je projekt jediného člověka (na Eurobricks má přezdívku Scrubs)
* rozhodl se mít vlastní digitální formát na dílky a ručně je vyrábí; po dvou letech ještě nemá Brick 1x<n> delší než 1x4.
* je velmi nejasná licence a autor si podle všeho představuje, že to pojede pouze v jediné instanci na světě, na jeho serveru - žádné offline stavění. To by se ale možná dalo domluvit, vypadá komunikativně.
* export/import do/z LDR v zásadě on sám nechce a jen pod tlakem mnoha dotazů občas slibuje, že se na to někdy podívá, ale jelikož zvolil vnitřní datový model ne moc kompatibilní s ldraw, sám to prohlašuje za obtížnou funkci a čert ví, kdy k ní dojde, jak dlouho mu bude trvat a o kolik dílů tím přijdeme :/
* z předchozího plyne, že využití na modelování pro další zpracování, např. na návody, je zatím v nedohlednu.

Sakra, to je ale škoda. Šlape mu to fakt rychle.
Pán na Žlutém hradě