Truck Trial 4x4 - pomoc s podvozkom

Založil r3d0x, 09.12.2013, 22:18:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

r3d0x

Ahoj hoši :) potreboval by som radu/pomoc/nápad ohľadne môjho najnovšieho kúsku s názvom Truck Trial 4x4, jedná sa o pomoc s podvozkom nakoľko s technic podvozkom nemám nejaké výrazné skúsenosti len základy. Podvozok pracuje - uvítal by som nejaké nápady na zlepšenie, karoséria je robená s LEGO kociek (zatiaľ nieje vo farbe no po dorobený podvozku sa do toho pustím), zatáčanie predných kolies nieje dorobené, neviem si s tým dať rady  :'( prosím HELP !

Šírka: 13,5 cm (+ kolesá)
Výška: 14 cm
Dľžka: 23 cm

Plutoone

Nějak nevidím PF prvky. Bude vozidlo motorizováno? Pokud ano. Celé ho rozeber a začni znovu. Pokud ne. Více méně stejná rada. Je nesmysl stavět auto 4x4 bez differenciálů a zatáčení které si chceš strkat po stole. Pokud si nevíš rady s podvozkem, začni něčím jednodušším. Nech se inspirovat originál sety, nebo něčím, co najdeš na youtube.

Měch

Jelikož jsem přesně takhle začínal...respektive jsem propadl megalomanii a můj úplně první vlastní model byl 70 cm dlouhý 10 kolový tank ;D, vím přesně jak se cítíš.

Doporučuju ti stránku brickshelf.com, kde najdeš určitě veškerou možnou inspiraci.

Zatáčení u poháněné nápravy se řeší buď kardanem nebo ozubenými koly
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Plutoone

Osobně si myslím, že takový začátek je špatný. Je to jako by medik po přijímačkách zvolal: Tak koho mohu operovat? Bohužel tak to tady asi je. Každej co začne by chtěl, aby jeho první MOC byla TATRA 8x8. Po neúspěchu přichází zklamání a možná i odrazení od stavění.

MeNadruhou

Nenech se odradit prvníma příspěvkama, to zaprvé. Ani Formule nevznikla z čistýho papíru.
Tatra je (pominuli barvy)  pěkně tvarovaná, ale jako taková spíše zapadá do kategorie model team.

Nevím jaké zásoby technicu máš, ale jak psal malý měch, inspirací je na BS mnoho. Osobně ti radím, pro začátek se na ty všechny diferenciály vybodni, ty by ti stavbu velmi zkomplikovali.

Jdi na to postupně, prvně zkus postavit podvozek se zatáčením a kyvnou zadní nápravou, pak  to celé přepracuj - k němu přidej  teprve 4*4, pak k tomu můžeš ještě přidat ty diferenciály atd... , Sám budeš překvapen, jak velikost/komplikovanost modelu - podvozku  poroste.
Že nemáš v modelu PF motory nic neznamená, technicky úžasný model může vzniknout i bez nich, a oficiální lego sety jsou toho důkazem.

Mám otázku, vidím že tatra má otvírací dveře, má i nějaký interiér?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Napsal jsi to samé co já. Pokud chce něco měnit, musí začít od začátku znova. Tvary auta jsou pěkné. Spíš mi připomíná LIAZ.
Souhlasím s otázkou nad zásobami technik dílků. Pokud nemáš vhodné komponenty nemůžeš se pouštět do větších staveb.

r3d0x

Rešpektujem každú odpoveď ale odradiť sa určite nenechám, rodičia ma naučili nikdy nič nevzdávať zo slovami "Rob to čo môžeš...s tým čo máš...tam kde si" a toho sa držím už 21 rokov :)...

No a čo sa týka tej Tatry s podobou LIAZ (čisto len náhoda) pri nej asi aj ostanem, s tým že som začal skúmať detaily karosérie a budem sa snažiť priblížiť čo najbližšie k originálu, ( samozrejme všetko záleží na zásobách LEGO Creator ) teda aspoň ku karosérií kedže zbytok bude upravený na verziu Truck Trial.
http://rczaskali.ic.cz/Image/Liaz/1/liaz_01.jpg

Samotný podvozok som chcel riešiť čo najjednoduchšie aby "zatáčal" a "péroval" no žiaľ také jednoduché to nieje. Zásoby TECHNICu mám len s modelov: 9393, 9392, 8066, 6752 (pár kúskov) a nejaké zbytky s menších setov. Zatiaľ podvozok nechám tak a budem sa venovať karosérií a po dokúpení zásob TECHINCu sa pustím do podvozku.

Taká malá otázka: Ktorý set TECHNICu je najkvalitnejší a najbohatší na komponenty  ?

Postreh dobrý, Tatra ma otváracie dvere len interiér ešte nieje domyslený, na poličke mám dva modely ktoré disponujú práve otváracími dverami, interiérom, plnej farbe a rôznymi detailami, tie mám v pláne v najbližšej dobe (možno ešte tento týždeň) pofotiť a postnúť do kategórie "Model Team"...Podľa mňa sú pekne prepracované takže je sa na čo tešiť ;-)

tomaslambo

S těch pár setíků, které jsi napsal, se vymazlený podvozek z diferákama asi vykouzlit nedá, ale na zatáčení by to stačit mělo. Stačí si s tím jen pohrát a zkoušet.

Co se týče té otázky ohledně technic setů, tak na tu je velice těžké odpovědět. Podle mého názoru je důležitý směr, kterým se chceš stavebně ubírat a podle toho potom vybrat set, který je podobně zaměřený. Pokud si chceš stavět trial a jiná offroad auta, tak se nedá doporučit asi nic jiného, než 4x4 Crawler nebo jeho limitovanou edici. A takhle by se dalo pokračovat do nekonečna.

MeNadruhou

taky bych ti doporučil toho crawlera, jsou tam dva motory a servo, pokud by jsi to chtěl stavět rc(IR)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Dadoi

:)Na kompletni rc sadu jako motor ir prijmac ovladac servo a batery box je nejlepsi 9398.ma i pomerne dost dilku na to aby sis vytvoril nejaky ten svuj offroad.ale jsou u nej pomerne velka kola takze kdyz nemas jina, model bude vzdycky dost velky.na zasobu dilku si ale myslim ze je ted nejlepsi 42009.ale jak uz bylo psano.zalezi na tom na co se chces zamerit.u jerabu jde spise o stavebni stroje ale poskytne i dobry zaklad pro kamiony.viz nejaka sklapecka atd.ale jelikoz jsem pochopil ze zacinas do ramen pistu a tak bych se zatim nepoustel.a nebylo tady receno co si myslim ze je taky dulezite i barva kostek. Treba 43008.sice tam mas zakladni dilky na pneumatiku ale co se zelenyma liftarmama.jinak na zaveseni kol aby zatacela byla odpruzena a mela pohon by ti stacila ctyrkolka ta ma 4 kloubovy ramena.ted nevim cislo setu ale stoji oko 4stovek myslim. Omlouvam se za diakritiku pisu z mobilu.