(vlastní) Kontejnerové překladiště

Založil Plutoone, 13.12.2013, 08:06:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj, chtěl bych se s Vámi podělit o můj poslední MOC. Nebudu se tady zbytečně rozepisovat. Vše podstatné uvidíte ve videu.
http://www.youtube.com/watch?v=1nGev_rOo08

Kiko97

Malý oranžový unimog vyzerá celkom zaujímavo, boli by aj bližšie fotky.

blindmelon

Pěkný. Ty plechovky v kontejnerech jsou prázdný, nebo plný? Škoda, že nějak nejde vyřešit to kývání toho uchopovacího mechanismu, kdyby se tolik nekýval, tak by to mohlo fungovat samo s NXT, stačilo by, aby kontejnery stály na správné pozici. Ale i tak moc pěkný. A mobilní toaleta je taky super.
Hezký den, Blindmelon

Plutoone

Diky za reakce. Na Unimogu nic zajimaveho neni. Je to vyskrabek ze zbytku kostek. Fotky samozrejme poskytnout mohu. I mne se designove docela libi. Vykyv uchopovaciho mechanismu je na videu zavadejici. Natacel jsem jednou rukou a druhou ovladal jerab. Vysi na 4 lanech, ktere mu po vyvazeni udeluji velmi slusnou stabilitu. Mel jsem moznost ovladat skutecny mostovy jerab a bylo to pri razantnich pohybech mnohem horsi . Jinak funguje dobre. Problem je ulozit komtejner do nakladaku. V podelnem smeru neexistuje zadna tolerance. Puvodne mel jerab jezdit po kolejich udelanych z obracenych pasu od buldozera pripevnench k podkladu. Bohuzel jsem musel od tohoto reseni upustit. Jerab se pri jizde velmi chvel. Omlouvam se za diakritiku pisi z telefonu.

otaznik

To je parádní model, s tím bych si určitě pár hodin vyhrál.  :D

blindmelon

Ono to není úplně dobře vidět, ale má to nějaký systém, co by to jakoby vždy "poslal do díry". Mnoho různých spojovacích systémů je vytvořeno tak, že se ty prvky, co do sebe mají zapadnout nějak dokáží s určitou odchylkou vypořádat. Otázka je, jak moc je to reprodukovatelné z Lega a v této velikosti.
Hezký den, Blindmelon

Plutoone

V reálu mají kontejnery v rozích otvory, do kterých se na podvalnících zapouští hroty. Já to mám tak, že k navedení v příčném směru pomáhá zaoblení liftramu. Bohužel v podélném zapadají liftrami ostrými boky a proto musí být navedení přesné. Možná by to šlo nějak vylepšit. Budu o tom přemejšlet :D

MeNadruhou

Možná by se dalo pomocí "Slopes" dílů
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou