úsměvný problém - 2 stejná lega z tesco - dá se jedno vrátit?

Založil thunnus, 03.12.2013, 15:25:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

thunnus

Zdravím,

stala se mi taková napůl úsměvná, napůl trapná věc - koupil jsem planet set Kamino v Tescu a téměř ve stejné době byl zakoupen (taky z Tesca, ale jiného) ten stejný set podruhé, takže mám dva a druhý skutečně nevyužiju. Proto bych se chtěl zeptat, pokud je set stále neporušený, zabalený, dá se ještě vrátit, nebo mám smůlu? Vím, že nejde u planet setu o moc, přežiju to, ale z principu to nepotěší.. Díval jsem se na jejich reklamační řád, ale nic jsem tam k takové situaci nenašel
Díky moc za jakékoli rady.
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

šipka

Onehdy jsem něco vracel hned po zakoupení a  slečna na info pultu si ofotila  účtenku, vrátila prachy a bylo.

Foton

Nebo počkej po Vánocích a vrať to jako nevhodný dárek :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Teddy11

Podle zákona je to na posouzení obchodníka, ale Tesco ku příkladu většinou vyjde vstříc. Pak je další možnost a to prodat nebo dát někomu jinému, což mi přijde jako nejlepší možnost, je to pár korun a někdo z toho bude mít radost určitě! :)

killco

Neviem ako je to v ČR, ale ak sa nemýlim tak akýkoľvek tovar by sa mal dať do 7 dní vráťiť bez udania dôvodu pokial je v neporušenom obale. Je nutné mať samozrejme bloček.

Takže nie, je to inak, citujem stránku SOI:

Zákonná lehota 7 pracovných dní od prevzatia tovaru, počas ktorej spotrebiteľ má právo bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy na kúpu tovaru alebo poskytnutie služby, platí výhradne v prípade kúpy tovaru alebo služby podomovým alebo zásielkovým spôsobom predaja, napr. na prezentačnej akcii, cez katalóg, internet a pod.

Uvedené rieši § 12 ods.1 zákona o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji v platnom znení.

Pri klasickej forme predaja (v kamennom obchodne) táto lehota neplatí a ak predávajúci poskytuje akúkoľvek lehotu na vrátenie tovaru, je to nad rámec zákona len jeho dobrá vôľa.

thunnus

Díky za reakce a za rady. Asi bych to udělal takto - pokud o set někdo má zájem, ať mě kontaktuje přes soukromou zprávu, jestli ne, za týden jedu do Brna, zkusím to vrátit. Když tak napíšu, jak jsem dopadl  ;)

Teddy11

Jj, ale to neplatí v České republice... tady na to zákon není. Je to jen na benevolenci prodávajícího...

otaznik

Citace od: Teddy11 kdy 04.12.2013, 16:12:33
Jj, ale to neplatí v České republice... tady na to zákon není. Je to jen na benevolenci prodávajícího...
Jak neplatí? V ČR je to stejné jako je popsáno níže:

Citace od: killco kdy 03.12.2013, 21:40:30
Pri klasickej forme predaja (v kamennom obchodne) táto lehota neplatí a ak predávajúci poskytuje akúkoľvek lehotu na vrátenie tovaru, je to nad rámec zákona len jeho dobrá vôľa.

thunnus

Zdravím, tak jestli by to někoho zajímalo, tak jsem to včera vrátil, proběhlo to bez problémů stejně, jak psal Šipka.