(vlastní) Kostel

Založil VocucBat, 15.08.2013, 13:57:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

VocucBat

Kostel je je zatím hotový tak z 85% (chybí okna a interiér). Střecha se dá otvírat. Více posuďte z fotografií.

PS. Omlouvám se za kvalitu fotek.

DarkDrago

Kdybych ho viděl naživo tak bych hned asi bral nůž, protože bych si myslel, že je to dort.
Nevím jak ti to ohodnotí stavitelé z této části kostek. Ale za sebe bych řekl, že ta střecha potřebuje trošičku oživit. Dveře by určitě chtěli dát obráceně (pokud ti je nedoporučí někdo předělat), protože vchodové dveře se většinou otevírají dovnitř a okna trochu sjednotit.
Doufám, že ještě pořešíš nějaký hřbitov, aby to vypadalo ještě líp  ;D
Dračí páni s mocí ohně...

VocucBat

No okna jaksi nejsou. To jedno je tam dáno pouze provizórně. Na dveře mě upozorňoval i Izmael, Danymu se však líbily. Hřbitov se uskuteční jen pokud bude mít Dany zájem a já uvolním penězní rezervy.
Co s tou střechou trochu nechápu mě se líbí jen měla být tmavší, ale mám málo Dk Brown.

Futurion

Perníková chaloupka.

danyboy

Hmhm hrad není?
A co, že to je na výstavě SK lugu?  ;D

FilipS

Kostel se mi líbí, je to sice jednoduchá, ale hezká stavba.
Citace od: Futurion kdy 16.08.2013, 00:01:55
Perníková chaloupka.
Nevim no, pokud jde o tuhle techniku roubení, tak je to elegantní řešení, používají to i TOP stavitelé jako Aki. Roubení, tak jak ho dělám já je náročné na dílky i peníze a taky má svoje nevýhody. Studová střecha se mi líbí.

DarkDrago

FilipSi, tak ač nosím brejle, tak jsem si všimnul rozdílu mezi tímto kostelem a tvým odkazem. Vocucbat udělal levnější způsob, vidíš to hlavně přes hranu, je to čistá zeď, kdežto tvoje stavba má vystouplé prkna.

Ještě k té střeše. Samozřejmě, že tá studová střecha není špatná, ale řekl bych že se dá udělat aspoň trošičku líp. Pokud nevíš jak ji udělat líp, nebo se ti tak líbí, tak ti do toho samozřejmě nebudu kecat  ;D

Futurion

Citace od: FilipS kdy 16.08.2013, 11:54:38
Kostel se mi líbí, je to sice jednoduchá, ale hezká stavba.
Citace od: Futurion kdy 16.08.2013, 00:01:55
Perníková chaloupka.
Nevim no, pokud jde o tuhle techniku roubení, tak je to elegantní řešení, používají to i TOP stavitelé jako Aki. Roubení, tak jak ho dělám já je náročné na dílky i peníze a taky má svoje nevýhody. Studová střecha se mi líbí.

Proti roubení nic nemám. Ale tohle barevné schéma připomíná víc chalupu, než kostel. Bílý by byl lepší. Případně jinou technikou jako kamenný v šedé.

VocucBat

Citace od: Futurion kdy 16.08.2013, 12:40:40
Proti roubení nic nemám. Ale tohle barevné schéma připomíná víc chalupu, než kostel. Bílý by byl lepší. Případně jinou technikou jako kamenný v šedé.

Ano. Měl to být dřevěný kostel.

Citace od: danyboy2127 kdy 16.08.2013, 11:39:20
Hmhm hrad není?
A co, že to je na výstavě SK lugu?  ;D
No tak jsi to stihl jsi teda šikovný.

Aki

Citace od: vocucbat kdy 16.08.2013, 13:54:03
Citace od: Futurion kdy 16.08.2013, 12:40:40

Ano. Měl to být dřevěný kostel.
Barevné schema mi nevadí. Roubení bude vždycky trochu vypadat jako perníková chaloupka. Tahle "technika" je jednoduchá, i když já jí používám tak trochu z lenosti a pohodlnosti. Dovedl bych si představit i složitější varianty.
Přesto je ale nutné ctít několik pravidel:
a) dveře i okna by měli mít své ostění. Výplň mezi trámy by neměla být až k rámu dveří, oken.
b) stěna by neměla navrchu končit výplní.
c) nároží by mělo být roubené, tedy výplň plynule nepokračuje za roh, ale je odskočena a roh je tak vlastně jednobarevný (hnědý, černý) - toto pravidlo jsem i já zatím porušoval  :-[.

Co se mi moc nezdá na této stavbě (i s vědomím věku stavitele). Divné ukončení závěru kostela - presbytáře s malým okénkem a velmi podivnou valbovou střechou znovu zastřešenou střechou sedlovou. Boční okénko jak do salaše. existence druhých dveří z boku (ovšem stavebně pěkně zvládnutých). Hlavní vchod prakticky bez portálku a otevíratelné ven, nikoliv dovnitř. U takhle jednoduché stavby mi chybí alespoň sakristie. Věž mi přijde příliš subtilní, ale už jsem i takovéto viděl. Kdyby se to přestavělo jen na zvonici, tak by to bylo proporčně OK. Ovšem helmice mi přijde hodně odbytá i přes ten kříž navrchu. Celkově mi to ale nepřijde jako nic strašného, ber to prosím jen jako rady, nikoliv jako kritiku.;)

Doporučuji se ke stavbě znovu vrátit a víc o ní přemýšlet. Potenciál tam je ovšem to že je to kostel a ne salaš, je zatím poznat jen z toho, že má stavba věžičku. Na druhou stranu je to hezké téma a je škoda to zahodit. Odhaduji, že jsi se před vlastní stavbou nepodíval na žádný skutečný roubený kostelík a stavěl jen dle momentální fantazie. Každopádně držím palce s další prací.

V rychlosti jsem zadal do vyhledavače dřevěné kostelíky a hned mi pár zajímavých inspirací vyběhlo: link

VocucBat

Na dílky pro příští stavby to bude dobré. Asi to věnuji bratrovi (2 roky), ať to spraví...  :'( Dany doufám že se beze mě obejdeš.

danyboy

Citace od: vocucbat kdy 16.08.2013, 15:40:12
Na dílky pro příští stavby to bude dobré. Asi to věnuji bratrovi (2 roky), ať to spraví...  :'( Dany doufám že se beze mě obejdeš.

Hele já zatím přemýšlím co a jak budu stavět! Současný hrad po výstavě rozeberu!
Nevím ani jestli se Lipna 2014 účasním! To posoudí potom Peki!

VocucBat

Děkuji že nedržíš slovo. Já to přestavím na zbořeniště.

danyboy

Citace od: vocucbat kdy 16.08.2013, 15:50:46
Děkuji že nedržíš slovo. Já to přestavím na zbořeniště.

Hele můžeš mi říct v čem nedržím slovo? :o
Napsal jsem, že hrad rozložím.
Budou ještě narozeninové a vánoční BL nákupy!
Budu stavět větší stavbu!
Psal jsem: Nevím jestli se účastním.
Myslím to tak, že není jisté jestli mi Peki dovolí MOC vystavit!

VocucBat

Jo ok. Peki to možná dovolí tobě (to předpokládám), ale ve chvíli kdy mám zákaz bl nákupů můžu o tom já snít (z těch technic pinů a jednoůčelových dílů, co mám v krabici, postaví tak akorát ...). Ano měl jsem stavět radši něco jiného (např.: Vlak) toto má tolik chyb že za těch 1400 to nestálo. Kdybych to chtěl zdokonalit tak aby se to líbilo i někomu jinému než mé mamce musel bych do toho vzazit tak jrdnou tolik. První patrně budu miset nastudovat ušebnice jako aki abych vedel ci a jak a pak něco stavěl.
Dany a Izmaeli: Vzkazuji vám že jste mi to měli říct když to bylo v LDD a ne až to stálo.

Aichel

Trochu mi to připomíná kostel Sveti Sava, který se objevil ve filmu Závět od Emira Kusturici. Při troše snahy, bys to mohl dotáhnout k dokonalosti ;)

VocucBat

No trochu do toho rýpnu. Mám čas.

VocucBat

Tak vznikla trochu přepracovaná verze v ldd. Jinak to však není ok. Neshoduje se to s Akiho radami. Stále je to salaš, dort perníková chaloupka... Dveře a sakristie se snad postaví snad. Jinak je stále praděpodobné že stavba zanikne.

VocucBat

Po dlouhých-předlouhých časech vzniklo něco co je plus mínus kompromic připravený ke stavbě (část již stojí.)

VocucBat

Po dalších dlouhých časech mám hotovo!  :o

znouzectnost

Ten je krásný takový idylický až nepřirozeně, jarní atmosféra, všude láska...

Úplně vidím tlupu nemrtvých, bezvěrců, či jen zlodějů jak kostel vyrabují a nechají shořet...
Nebo třeba jak na projíždějícího Zaklínače vyleze nějaká velká potvora a chce ho sežrat...
Potěšil by kousek hřbitova...

Takhle optimistický bych ho nenechával  >:D

matka

Paní na Žlutém hradě

VocucBat

Citace od: znouzectnost kdy 18.05.2014, 09:22:35

Původně měl být hřbitov i děs i hrůza, ale nebyl čas, peníze a náklonnost rodičů. Jsem rád že mám toto a líbí se mi to natolik, že po výstavě to nechám asi stát. (no a děsivé věci doma nemám - možná proto, že jsem pesimista dělám vše z lega optimistický.)

DarkDrago

Citace od: vocucbat kdy 18.05.2014, 10:02:03
Citace od: znouzectnost kdy 18.05.2014, 09:22:35

Původně měl být hřbitov i děs i hrůza, ale nebyl čas, peníze a náklonnost rodičů. Jsem rád že mám toto a líbí se mi to natolik, že po výstavě to nechám asi stát. (no a děsivé věci doma nemám - možná proto, že jsem pesimista dělám vše z lega optimistický.)

Myslím, že dokážu najít nějakého kostěja ve skříni ;D

VocucBat

jj klidně ho tam potom dej ;D

DarkDrago

No tak to nevím jestli by se líbilo danymu ;D

VocucBat

Vy mu zboří te ten jeho hrad a pak, už do toho dany nebude mít co kecat...  >:D >:D

danyboy

Nějaká sranda s kostlivcem neuškodí. ;D

VocucBat

To nechám na vás, stačí když se mi vrátí má část a někdo to fotograficky zdokumentuje abych se podíval od obrazovky počítače jak to diorámko vypadá.

danyboy

Citace od: vocucbat kdy 18.05.2014, 14:30:54
To nechám na vás, stačí když se mi vrátí má část a někdo to fotograficky zdokumentuje abych se podíval od obrazovky počítače jak to diorámko vypadá.

Vemu na Lipno noťas kvůli prezentaci castle projectu přímo z místa dění.
Takže klidně můžeš stavět s náma přes skype. >:D