IR Ford transit / VW transporter / prostě dodávka

Založil TomasHubik, 14.08.2013, 12:01:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomasHubik

Zdravím,

po dlouhé době jsem si našel chvíli času na Lego. Napadlo mě vytvořit dodávku s korbou. Vycházel jsem vzhledem a rozměry z Fordu Transit a trochu z VW Transporter (kapota).

Chtěl jsem na něco použít kola z 8071, proto má auto kompaktní rozměry.
Podařilo se mi vměstnat odpružení obou náprav (není nezávislé, ale ... nevím jak se to jmenuje ? Pendulární??? :) ) místo pružin jsem použil gumičky (nebylo místo).

Vlastnosti:
- Pohon: 1x PF L Motor (zadní náprava)
- Řízení: 1x PF Servo Motor
- Možnost otevřít kapotu
- Možnost otevřít korbu
- Obě nápravy odpružené (jsou tam dorazy, takže kola netřou o blatníky)
- Díky odpružení jsou jízdní vlastnosti super. Dokonce i v terénu to jeden pěkně.
- Jediné co se mi úplně nelíbí je design kabiny, ale ve velikostech, ve kterých jsem to dělal mě z techniku nic lepšího nenapadlo.

PS: Ještě není interiér, ale nevím jestli na něj bude čas.  Za kvalitu fotek se omlouvám!
Co vy na to? Budu rád za všech připomínky.

DarkDrago

Můžu říct, že za mě dobrý. Jen bych přesunul BB jinam. Nabízí se z něj udělat náklad  ;)
Dračí páni s mocí ohně...

Benik

Mě to docela připomíná VW crafter než transportera ;) Jinak nápad dobrej. Prostě pěkný model desing i zpracování se mi líbí  :D

TomasHubik

Benik: Přesně tohle jsem hledal :D Viděl jsem to jak jsem jel z kanclu a napadlo mě, že to postavím. Tak jsem to spíše stavěl podle hlavy (nevzpomněl jsem si na model) a vidím, že jsem to docela trefil :) tak díky. Chci ho stavět ještě jednou, ve větším

VocucBat

otaznik

Citace od: darkdrago kdy 14.08.2013, 12:18:39
Jen bych přesunul BB jinam. Nabízí se z něj udělat náklad  ;)
Jako náklad určitě ne, když už, tak bych ho zkusil nasoukat někam na stranu podvozku, ale i takhle v kabině je OK.

Benik

Citace od: TomasHubik kdy 14.08.2013, 13:14:42
Benik: Přesně tohle jsem hledal :D Viděl jsem to jak jsem jel z kanclu a napadlo mě, že to postavím. Tak jsem to spíše stavěl podle hlavy (nevzpomněl jsem si na model) a vidím, že jsem to docela trefil :) tak díky. Chci ho stavět ještě jednou, ve větším
:D :D :D To jsem rád že jsem se trefil  :D :D Jinak ti přeju hodně zdaru při stavbě II. generace a už se těším až se ZDE pochlubíš. ;D ;D ;D

MeNadruhou

já bych si poprosil o fotku podvozku, jinak palec vzhůru za design
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Nápad i zpracování se mi hodně líbí. S BB nemám problém. Ještě bych zkusil zapracovat na interiéru.

TomasHubik

Zdravím,

omlouvám se, že jsem se chvíli neozval, ale nestíhal jsem.
Díky všem za komentáře, jsem rád, že se líbí. Nejspíše jej udělám v LDD a postnu to sem, kdyby měl někdo zájem:

MeNadruhou: Dneska nafotím a pošlu.
Plutoone: Přes víkend jsem dodělal právě interiér, trochu upravil "korbu" a dodělal mu přívěsný vozík.

Zkusím to dnes vše nafotit a pošlu. Rád bych udělal časem i krátké video.

TomasHubik

Zdravím,

tak zasílám nové fotky. Přidal jsem interier a dodělal jsem kouli pro napojení vozíku.
Zbylo mi pár šedých dílků a kola, tak jsem dodělal i vozík.
Poslední tři fotky jsou pak původně zamýšlený náklad. Čtyřkolka se však moc nepovedla.
Je tam i pár fotek podvozku.

danyboy

No, technické vůbec nemusím, ale občas se vám do rajónu kouknu. ;)
Měl bych tu chodit častěji.
Ford se mi líbí!