Čím a jak fotografujete vaše výtvory

Založil Luky1987, 03.06.2010, 19:35:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

FilipS

blindmelon

Citace od: FilipS kdy 16.02.2013, 15:14:41
Potřeboval bych poradit, za jakého světla a na jakém podkladu fotíte modely, kde je sousta bílé. Snažil sem se na bílém papíru a osvětleno sem měl klasickou 100W žárovkou, ať sem měl vyvážení bíle na jakýkoliv režim (AWB, žárovka, custom) nikdy barvy neodpovídaly realitě.

S vyvážením bílé to může být boj, ale to že ti barvy nesedí na 100pro je asi vlastností fotoaparátu, nebo jeho nastavením. Každopádně custom WB bych použil nějaký nezažloutlý obyč. kancelářský papír, lze na to koupit i zvlášť přípravky, ale podle mě to ti moc nepomůže. Jinak bílé modely bych fotil na nějakém nepříliš tmavém pozadí, protože pak fotka trpí omezenými možnostmi expozičního rozsahu. Zkrátka buď by si měl buď ok bílé plochy, ale tm. pozadí moc kontrastní, nebo přepálené bílé plochy. Samozřejmě bez blesku, ten by ti v tomto příliš nepomohl, přinesl by jen další potíže, ale to předpokládám víš. Jo a nesnažit se expozicí vybělit zažloutlé díly. :)
Hezký den, Blindmelon

William

Když už jsme u toho před a po..

FilipS

Narazil sem na skvělý průvodce úpravou křivek, video je v angličtině. Na ukázku používá Photoshop CC, ale úprava křivek je podobná skoro ve všech grafických programech (Zoner, GIMP, Starší verze PS)
Video

Foton

Dík za odkaz na to video, rozšířilo to mé znalosti (velmi pochopitelnou formou).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

otaznik

Taky jsem se na to podíval, jsem zvědav, jestli to bude poznat v praxi.  ;D

Luky1987