(Vlastní) Loď Mazaný králíček-WIP

Založil FilipS, 13.06.2013, 12:25:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

FilipS

Pro pirátské diorama jsem se rozhodl postavit menší pirátskou loď. Jelikož sem nikdy předtím loď nestavěl, v průběhu stavby sem byl často úplně v lese. Moje představa je taková, že lodí právě prolítne dělová koule a přetne hlavní stěžeň, kolem bude efekt lítajících třísek.
Momentálně rozestavěná loďka vypadá takto:
Fotka v plné velikosti

Budu rád za jakoukoliv radu, kritiku. Jak sem již psal, je to moje první loď a je mi jasné, že k dokonalosti má míle daleko.

Hardegon

Citace od: FilipS kdy 13.06.2013, 12:25:47
Moje představa je taková, že lodí právě prolítne dělová koule a přetne hlavní stěžeň, kolem bude efekt lítajících třísek.

Ještě než jsem vymyslel jak to udělat, už jsi mě předběhl s nápadem.  >:D

DarkDrago

Nějak se mi nedaří prokouknout tajemství trupu. Prozradíš z čeho je?  ;D
Dračí páni s mocí ohně...

FilipS

Citace od: Hardegon kdy 13.06.2013, 13:24:36
Ještě než jsem vymyslel jak to udělat, už jsi mě předběhl s nápadem.  >:D
"Great minds think alike" >:D

Citace od: darkdrago kdy 13.06.2013, 16:29:43
Nějak se mi nedaří prokouknout tajemství trupu. Prozradíš z čeho je?  ;D
Je to origo trup od Lega, tenhle a tenhle díl. :)

Chtěl bych se poradit ohledně stěžně, vzhledem k velikosti lodi bude stačit jeden a pak ten malinký na přídi? Asi nemá cenu jich tam cpát víc... Plachtu bych rád udělal potrhanout a techikou jako tady, samozřejmě ve větším měřítku. ;D

Jamesek

Čistě konstrukčně - takto uspořádané stěžně by moc ovladatelné nebyly - loď by měla těžiště plachet hodně vepředu, jak na zadní, tak na boční vítr. mrkni na nějaké fotky na internetu. Hlavní (zadní) stěžeň by měl být na úrovni začátku té zadní nástavby (kvůli dveřím klidně dva study před), přední stěžeň ve stejné vzdálenosti od hlavního jako je teď (= posunut o stejnou vzdálenost -6studů? - dozadu).
Dva stěžně stačí bohatě, jen je lépe umístit.

Jinak lego stavebně zatím super, líbí se mi některé detaily, těším se na výsledek (hlavně plachty) :)

Systematik

Citace od: Jamesek kdy 14.06.2013, 08:28:43
Čistě konstrukčně - takto uspořádané stěžně by moc ovladatelné nebyly - loď by měla těžiště plachet hodně vepředu, jak na zadní, tak na boční vítr. mrkni na nějaké fotky na internetu. Hlavní (zadní) stěžeň by měl být na úrovni začátku té zadní nástavby (kvůli dveřím klidně dva study před), přední stěžeň ve stejné vzdálenosti od hlavního jako je teď (= posunut o stejnou vzdálenost -6studů? - dozadu).
Dva stěžně stačí bohatě, jen je lépe umístit.

Jinak lego stavebně zatím super, líbí se mi některé detaily, těším se na výsledek (hlavně plachty) :)
Ještě doplním, že hlavní stěžeň (ten zadní) by měl být vyšší, než je ten přední, tloušťka může být shodná, oba z 3941.
Pokud bych použil 3062b, tak možná na čelen (ten stěžeň na přídi, co bývá skoro vodorovně), případně horní čnělku (část stěžně).

FilipS

Díky moc za rady, momentálně loď trochu prodlužuji (díky Aki). Potom se pustím do úprav stěžňů.  :)

Systematik

Pro inspiraci:

1 stěžeň:

1,5 stěžně:

2 stěžně:

FilipS

Došlo k malému pokroku. Mírně sem loď prodloužil, upravil podlahu a taky nějak zaexperimentoval se stěžni.

Teď se zaměřím na úpravu můstku.

frantoka

Nooo pekné dobre pokračuješ už sa teším na konečné vyhotovenie  ;)

Izmael10

Pekné. Len tie biele tiles  moc bijú do očí.  ;)

danyboy

Citace od: Izmael10 kdy 19.06.2013, 18:31:59

To jo no. Splývá to strašně s těma plachtama.  Jinak jméno Mazaný Králíček nemá chybu. ;)

Systematik

Citace od: Izmael10 kdy 19.06.2013, 18:31:59
Co zkusit vyměnit všechno bílé za černé?

Ryxe

Možná ten čeleň bych zkusil trochu více položit. Takto mi to spíš přijde, jako když byly sestřeleny ve stejný moment dva stěžně. Ten úhel zkosení je téměř stejný.  Jinak možná trochu snížit tu kajutu, ale to už je jen takový můj pocit. Lodička vypadá vcelku dobře a ten Nesguik mě pobavil ;)

můžu poprosit bližší foto děla. přijde mi zajímavě udělané

FilipS

Díky za připomínky. Zkusím zábradlí napřed vyměnit za červenou. Uvidím jak to bude vypadat. Když to nebude stá za nic, zkusím další alternativy. Ryxe máš pravdu, ještě si s tím náklonem trošku pohraju. Jinak dělo se stavěl popaměti, někde sem ho kdysi zahlédl, ale udělám lepší foto.

germik

U děla jsou po stranách ty dva červené brackety, v nich je vložený (2x?) Technic brick 1x1 a na něm tile - z jedné strany je v něm vložený ten kloubeček a z druhé strany round brick coby hlaveň? :D

Místo bílé bych třeba zkusil Tan...

Jinak dobré, ten lámající se stěžeň tomu dodává pěkně na dynamičnosti ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

FilipS

Takže dělo je složeno následovně

Pokud jde o zábradlí, zkusil sem bílou vyměnit za červenou a vypadá to mnohem líp. Už u ní zůstanu. (Tady je problém, že každému by se líbila jiná barva, co stavitel, to názor.)

Dneska zkusím pohnout s kajutou a můstkem. :)

Systematik

Ten přepracovaný zlom stěžně s kouřovou stopou koule = pecka!