Návrh pirátského dioramatu, Lipno 2014

Založil Ryxe, 05.06.2013, 21:57:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Právě řeším s pekim, jak dalece se budeme moci roztáhnout a zdali by bylo možné pro tento MOC udělat nějaké místo, kde nebudeme moc omezeni hloubkou, jako u standartních vitrín, které jsou nyní na Lipně. Pak bychom domluvili velikosti ostrovů a udělali plánek.
Výborně, že se nám flotila rozrůstá. Jen prosím všechny stavitele, kteří staví, či plánují stavět lodě o přibližné, či plánované rozměry svých plachetnic, abychom si udělali obrázek, kolik taková lodní bitva zabere prostoru  ;)

Ryxe

Dnes jsme s pekim probírali prostory pro diorama. Zabereme tedy vitinu totožných rozměrů jako je nyní castle MOC s tím, že hlavně kvůli lodní bitvě šla hloubka rozšířit z 98cm na přibližně 1,5m.  Co je potřeba, domluvit délku celého dioramatu. Dnes jsem narychlo nakreslil plánek, jak by eventuálně mohlo dioráma vypadat.  Jelikož Šipka bude stavět vojenskou pevnost, myslím, že by bylo nejlepší zasadit jí do rohu MOCu, tak jako je v Castle dioramatu linhiho hrad. Tam je totiž nejvíce prostoru. Bitvu bych udělal hned vedle pevnosti. Něco ve smyslu, že piráti zaútočili svými loděmi na pevnost a do zad jim vpadla flotila vojenských galeon. Vyhovovalo by to tak? Za bitvou by pak byl můj a sanny pirátský ostrov, který by se dal rozšířit o domorodou vesnici (záleží na hardegonovi, pokud s námi vytvoří spojený ostrov, nebo samostatný). Pokud by se rozhodl pro samostatný, umístil bych jej pohledově na pravo od pirátského ostrova.
Pro ty stavitele, kteří chtějí stavit něco menšího jsou varianty tyto: buď postavit samostatné nějaké mini ostrůvky, které se rozloží na moři.
Druhá varianta je pak spojit se s ostatními staviteli a dát dohromady nějaké společné menší ostrůvky.

Co bych potřeboval vědět: Bude nám stačit hloubka 98cm, nebo budeme chtít rozšířit na 1,5m?
                                           Kolik jaký stavitel bude schopen zastavět plochy?
                                           Kolik metrů na délku zabere lodní bitva?
(

Hardegon

Jak moc se rozšoupnout asi závisí na tom, kolik dokážeme dát dohromady vodní plochy. Na prostoru pro bitvu bych nešetřil.
Klidně se může přidružit domorodá vesnice na druhou protilehlou stranu pirátského ostrova.

peki

Citace od: Hardegon kdy 12.06.2013, 20:58:46
Jak moc se rozšoupnout asi závisí na tom, kolik dokážeme dát dohromady vodní plochy. Na prostoru pro bitvu bych nešetřil.

Právě proto je nutné reálné odhadnout kolik toho dokážete dát dohromady. Rozšíření (proti stávajícímu uspořádání) = "komplikace". Muselo by to být v čele kurtu, tedy na délce 6 m. Větší hloubka horší stavění, děti to tak dobře neuvidí. Těch 98 cm je i v Lego světě hodně. Navíc vitriny jsou cca 30 cm od zdi, čili by se dalo v určitých úsecích (po drobnějších úpravách) stavět už nyní na hloubce 98 +30 = +-128 cm.

Pokud se vejdete do stávajícího uspořádání, dá se v průběhu roku operativně přidávat či ubírat plocha (která je pro všechny stejná). Zatímco širší prostor asi nikdo další nevyužije (budete ho muset obsadit). Nicméně záleží na vás co bude lépe vyhovovat a co zvládnete  ;)   

Možná by nám mohlo pomoc i Lego, nějakými modrými kostkami.

Ryxe

Když vememe v potaz šířku 98, případně 128cm, délku úseku bitvy bych viděl 2metry, případně více.
Dnes jsem tak počítal, kolik jsme toho schopni zastavit ostrovem a vyšla mi plocha 3-4 baseplate krát ta hloubka vitriny. Počítám tedy s tím, že k nám se připojí domorodá vesnice  ;).

šipka

Pro lodní bitvu by to nejspíše vyžadovalo o něco více prostoru než u rytířské bitvy. Moje galeona bude cca 60 cm dlouhá a počítám, že tam budou min. 4 a více lodí  přibližně stejné velikosti. Aby to nebylo jako sardinky. S velikostí pevnosti nemám problém pokud bude v rohu a tím pádem pohledově v podstatě pouze ze předu a ze strany.   Možná by nebylo marné postavit nějaký přístav před pevností ( pár budov, skladů, krčma atd) a za tím by na skále trčela pevnost.

Martins

Ahoj, na výzvu Ryxeho v jiném vláknu se hlásím do týmu. Se stavbou na výstavu nemám žádné zkušenosti, takže se nebudu pouštět do ničeho velkého, ale napadlo mě, že by se vám do toho plánu šiknul pěknej vrak - torzo lodi vyvržené na břeh, kolem trochu bordelu, sudy, prkna, kostry, zbraně, papoušek a tak. Co vy na to, zakomponujete tam něco takového?

Nevím jak budete stavebně řešit "podlahu", ale mě by se asi šiklo, kdybych mohl něco zapustit do písku nebo vody... ale to se uvidí...

Izmael10

Takto riešená voda by bola zaujímavá.

Ryxe

Tak jsem udělal plánek rozmístění dioramatu. Kdyby něco nesedělo, nebo bylo něco špatně, tak se mi prosím ozvěte ;)

Rozdělení:Šipka   
                 Bitva
                 Ryxe, Sanna
                 Hardegon

Chce si ještě někdo další  zabrat nějakou plochu?
Pokud se jedná o nějaké ty vraky a podobné drobnosti, ty se zasadí do okolní vody, třeba do bitvy, kde by mohli znázorňovat potápějící se lodě.

Hardegon

Na tom plánku je čtvereček 32x32?

Ryxe

Ano, jeden čtvereček je baseplate 32x32.

šipka

Tak jak to bude s tou vodou?  Galeona 98% hotova tak bych pomalu mohl začít se stavbou pevnosti.

Ryxe

Za sebe bych byl pro vodu z modrých bricků 2x1 na ležato. S plochou vody, která na dioramatu bude mi toto řešení přijde nejschůdnější.

šipka

ok. budu s tím počítat  pro okoli ostrova s pevností a pro následné hladké napojení. Začnu nad hladinou.  ;)

Martins

Díky za "vodu", předpokládám, že břeh už budou normální plates "posazené" na ploše vodní hladiny. Je to tak?

Jinak vidím, že makáte, tak asi taky začnu pracovat na slíbeném vraku lodi.

šipka

Citace od: xtitus kdy 28.08.2013, 10:13:59
Díky za "vodu", předpokládám, že břeh už budou normální plates "posazené" na ploše vodní hladiny. Je to tak?

Jinak vidím, že makáte, tak asi taky začnu pracovat na slíbeném vraku lodi.

Ano, tak bych to viděl :)  jen doufám že se najde dost materiálu na celou vodní hladinu. Sám dám do kupy max. 1 možná 2  baseplate 32X32

Luky1987

Ryxe

Chtěl bych nahodit dotaz na všechny zúčastněné ohledně vody. Předpokládalo se, že by voda mohla být z modrých bricků naležato, ale jelikož by se jich použilo kvanta, ptal jsem se pekiho, zdali by nebyla možnost nějaké pomoci od TLC (koupit výhodněji velké množství, nebo tak něco). Nicméně nikdo by nemohl zaručit, zda by vůbec vyšla a kdyby ano, zda by bricky dorazily v termínu, proto jsme se dohodli, že vymyslíme jiné řešení vody. A tak se ptám, zůstat u pure LEGO řešení a vodní plochu udělat z baseplates, nebo vodní hladinu prostě udělat z něčeho jiného (modře natřená deska, modrá látka atd...).
Další otázka je, pokud se rozhodneme pro baseplates, jsme schopni jich dodat potřebné množství, případně pomohli by i jiní kostkaři se zapůjčením?

Aki

Jsem pro modrou látku.
Okolo každého MOCu by si každý zvolil své vlastní řešení a látky by to volně spojovala.

linhi

Tomtombuy

To teda! Škoda, že v galerii není více fotek stavebních postupů...

šipka

Citace od: Aki kdy 24.10.2013, 19:12:08
Jsem pro modrou látku.
Okolo každého MOCu by si každý zvolil své vlastní řešení a látky by to volně spojovala.

Osobně jsem pro baseplate, zase takové množství jich potřeba nebude. Škoda těch bricků ale co naděláme. Každopádně modrými pokryji část 3x4 (12modrých  baseplate) před ostrovem s pevností  kde bude zakotvená galeona.  Na pokrytí bitvy tím pádem zbývá 5x4 , 20 baseplate.  Jak bude utvořen zbytek nechám tedy na Vás  ;)

Ryxe

Chtěl bych poprosit všechny účastníky projektu, aby dali vědět, zdali už na něčem do dioramatu pracují a pokud ano, kolik toho mají přibližně hotovo? Chtěl bych si udělat obrázek, kolik aktivních nás opravdu bude.
Díky  ;)

Hardegon

Citace od: Ryxe kdy 01.02.2014, 20:01:50
Chtěl bych poprosit všechny účastníky projektu, aby dali vědět, zdali už na něčem do dioramatu pracují a pokud ano, kolik toho mají přibližně hotovo? Chtěl bych si udělat obrázek, kolik aktivních nás opravdu bude.
Díky  ;)

Ještě prosím o strpení. Až nyní o víkendu jsem se dostal k rozebírání staveb z Lipna a ke třídění vlastních dílů. Jakmile budu mít možnost, začnu stavět piráty. Už mám i pár nápadů.

šipka

Pevnost z 80% hotova, trochu jsem zasáhl skálou a molem do moře mimo daný vyznačený prostor :)

Ryxe

Peki by potřeboval přesné rozměry dioramatu. Myslím, že velké objekty (ostrovy) budou sedět podle nákresu. Jde spíš o to, jak velký prostor bude zabírat lodní bitva. Proto prosím ty, kdo budou stavět lodě (závazně), aby mi napsali alespoň přibližné rozměry, podle kterých pak budeme moci vyměřit prostor pro bitvu.
Prosím o rychlé reakce. Je na nás závislé plánování umístění i jiných projektů!

Hardegon

Moje loď má teď 70cm na délku, šířka klasický lego trup.

Martins

Citace od: Ryxe kdy 03.02.2014, 20:09:27
Peki by potřeboval přesné rozměry dioramatu. Myslím, že velké objekty (ostrovy) budou sedět podle nákresu. Jde spíš o to, jak velký prostor bude zabírat lodní bitva. Proto prosím ty, kdo budou stavět lodě (závazně), aby mi napsali alespoň přibližné rozměry, podle kterých pak budeme moci vyměřit prostor pro bitvu.
Prosím o rychlé reakce. Je na nás závislé plánování umístění i jiných projektů!
Ahoj, slíbil jsem vrak, ještě jsem nezačal, ale počítám s tím. Asi to není nic, co by ovlivnilo plochu, rozhodně to nebude nijak dominantní...

Aki

Taky teprve budu stavět. Rozměr o něco větší než Imperial Flagship.  :-X

FilipS

Svojí Loďku dodělám, chatrče taky.