Hvězdná stíhačka X-Wing v životní velikosti z LEGO kostiček

Založil Matej, 23.05.2013, 18:49:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Matej

LEGO dneska odhalilo na Times Squaru v New Yorku u příležitosti oznámení kreslené série The Yoda Chronicles nejslavnější stíhačku ze Star Wars X-Wing postavenou z kostiček v životní velikosti. Vypadá bombasticky! Jen pro zajímavost: bylo použito 5 335 200 kostiček, vysoká je skoro 3,4 metru, dlouhá neuvěřitelných 13 metrů a široká 13,4 metru a váží skoro 2 tuny + stavěl ji tým 32 lidí v Kladně skoro 4 měsíce, než ji znovu rozložili do 32 částí a poslali na konečnou cestu po moři do New Yorku.

Zbytek obrázků a informací najdete v galerii tady: http://mashable.com/2013/05/23/lego-x-wing/#gallery/lego-x-wing/519e3c5e97b2f81bdd01be13

Měch

Je to super. A hlavně z Kladna :D. Ale zajímavější by určitě byla ta nová UCS verze. Jenomže to by dalo softwaru a skládačům určitě mnohem víc práce, takže si to takhle "zjednodušili"  ;D.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Petronel

A nebo ještě lepší by bylo, když to staví v životní velikosti, tak podle originálu a ne podle setu. Nemuselo by to vypadat tak stroze a jednoduše.  ???

jerzeeg

Zajímalo by mne, jestli to mají nějak lepené, nebo spíše vyztužené ?
Nechce se mi věřit, že to drží vlastní 'lego' silou.. :)

Futurion

Tolik práce a přitom taková blbost, viďte?

Úctyhodná práce, ale vypadá to hodně jednoduše a bez detailů. Neohromí.

MiHo

To zasklení kabiny vypadá na nonLego díly. To bych si netroufnul vystavovovat jako Lego.

Matej

Citace od: jerzeeg kdy 23.05.2013, 20:49:39
Zajímalo by mne, jestli to mají nějak lepené, nebo spíše vyztužené ?
Nechce se mi věřit, že to drží vlastní 'lego' silou.. :)

Mají to vyztužené podle obrázku níže:

Matej

Už ho vystavili:

Mezi budovami vypadá ještě kolosálněji.

Anatyt

Futurion

Citace od: Anatyt kdy 23.05.2013, 23:43:37
No podľa mňa je v nadživotnej veľkosti.

Není, je tak akorát. Délka se udává kolem 12,5 metru. Záleží na modelu. Tohle má 13. S rozpětím křídel to bude podobně.

Anatyt

Pozrel som si na nete obrázky X-Wingu a podľa kabíny a iných modelov v skutočnej veľkosti mi vychádza, že tento je mierne oversized. Ale to je jedno.

germik

Já bych případné nepřesnosti v měřítku viděl v tom, že tohle je stavěné podle Lego modelu, a ten je přizpůsobený ne zrovna moc lidským proporcím minifiga. ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Anatyt

uzivatel513

Geniálně úžasné a úžasně geniální.
Tomu se říká pořádná reklama.
A jsem rád že se do toho zamíchali češi.

Jinak ano, vypadá to v téhle velikosti stroze, ale být to přesně podle originálu, tak by zdálky nebylo ani poznat, že to je z LEGA. Takhle to podle mě vypadá stylověji, nehledě na to že to má odkazovat na miniatury co se prodávají v obchodech jako hračky. A ty přesně takhle vypadají. Jinak by to taky mohlo někoho zklamat až by skočil do obchodu a tam se divil jak že málo má ta pidi lodička detailů a hrbolků...
LEGO je holt LEGO, hranaté destičky s čudlíkama a kostičky základních tvarů. Takhle každý hned na první pohled pozná že to je LEGO. Přeci jen to má být spíš reklama na výrobce hraček než na filmovou ságu jednoho Hollywoodského studia.

MÍLA

Všimnul si někdo toho že Yoda má na sobě tričko s nápisem

jerzeeg

Citace od: uzivatel513 kdy 24.05.2013, 16:49:27
...
Jinak ano, vypadá to v téhle velikosti stroze, ale být to přesně podle originálu, tak by zdálky nebylo ani poznat, že to je z LEGA. Takhle to podle mě vypadá stylověji, nehledě na to že to má odkazovat na miniatury co se prodávají v obchodech jako hračky. A ty přesně takhle vypadají. Jinak by to taky mohlo někoho zklamat až by skočil do obchodu a tam se divil jak že málo má ta pidi lodička detailů a hrbolků...
LEGO je holt LEGO, hranaté destičky s čudlíkama a kostičky základních tvarů. Takhle každý hned na první pohled pozná že to je LEGO. Přeci jen to má být spíš reklama na výrobce hraček než na filmovou ságu jednoho Hollywoodského studia.
Přesně. Styl > Složitost a detail

Matošo

Citace od: EM4CZ kdy 24.05.2013, 23:05:49
Všimnul si někdo toho že Yoda má na sobě tričko s nápisem

sw465 - Yoda, NY I Heart Torso (Toy Fair 2013 Exclusive)