otaznik a jeho sbírka

Založil otaznik, 18.07.2007, 21:10:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

TomB

Citace od: Ivansliz kdy 24.08.2011, 17:56:02
Koukám, že máš ve své sbírce opravdové klenoty. Ole´kirk house apod... :o

Předpokládám, že krabice nesmí u žádného tvého setu chybět. Já jako malý bohužel krabice moc neschovával a ani jsem neměl možnost je moc ubránit, ale poslední 3 roky se snažím všechny krabice si zachovat,0% vyhazování. Jen za ty 3 poslední roky se sklep pěkně zaplnil. ;D >:D

Rodina naléhá, abych ty krabice začal alespoň zplacaťovat, aby se jich do sklepa vlezlo hodně a nezabírali tolik místa jako teď. Také rozděláváš své krabice na placku nebo k tomu máš spíše negativní postoj jako já?

I když samozřejmě v případě, že už se fakt moje krabice nebudou mít kam vlézt, tak lepší aspoň něco "Zplacatit" než nechat vyhodit. ;D

Řešením je nacpat malé krabice do větších, ty do větších, atp. x)
Bohužel, u starých krabic s těmi plastovými vaničkami to není možné.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Ivansliz

To už jsem trochu začal dělat. Zítra jdu do sklepa pro akvárium pro kudlanku( ;D), tak to tam zkusím ještě přerovnat, ale ""bohužel"" vedou v počtu velké krabice skoro stejné velikosti. >:D Plastových vaniček mám pár a spíš slouží aktuálně na skladování kostek...

Díky za radu ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

otaznik

Citace od: Ivansliz kdy 24.08.2011, 17:56:02
Také rozděláváš své krabice na placku nebo k tomu máš spíše negativní postoj jako já?
Rozdělávám tak pouze ty, kterým to nic neubere. Jsou to krabice nových setů (myšleno ze setů, které vyšly v poslední době), které mají na obou kratších stranách zalepeny strany samolepkami (např. Medieval Market). Všechny krabice z 80. a 90. let mám nezplacatělé.

otaznik

Nakonec jsem přecejen 9 setů 8909, Team GB LEGO® Minifigures pořídil.

otaznik

Jdu rozbalovat krabice po stěhování a snad to tu trošku opráším, abyste ve mně neviděli jen "učitele češtiny".

otaznik

Uf, tak cca 85% svých setů už mám přestěhovaných do svého současného bydliště, tak snad nastal čas zase ukázat něco zajímavého.

Dnes jde o set, který jsem hoooodně dlouho sháněl. Vyšel pouze v USA, prodával se v několika málo obchodech a zejména na Shop At Home, a sehnat ho s krabicí nebylo úplně jednoduché, nicméně moje trpělivost se nakonec vyplatila.
Jde o set 4534, LEGO Express z roku 2002, který obsahuje unikátní modrý vagón.
Set mám téměř naprosto ve 100% stavu, s velmi pěkně zachovalými díly, dokonce jsem výjimečně nenalepil všechny samolepky, ještě jich pár zůstalo na aršíku. Jediné, co chybí, je vnitřní bílý box od lokomotivy.
Set jsem získal nekompletní (co se týče dílů), teď je samozřejmě vše, jak má být.  8)
Jeho většího bratříčka mám taky, prezentoval jsem ho zde.

Jotun

Parádní kousek, máš to velice hezky prezentováno, už se těším na další ukázky tvé zbírky.

Jen jsem se chtěl zeptat jak jsi říkal, že jsi nalepil všechny samolepky a ještě zbyly na aršíku, tak to jsi měl asi možnost volby, nebo náhradní? Set nemám až tak nastuovaný tak proto se ptám.

otaznik

Citace od: Jotun kdy 03.03.2013, 08:05:57
Jen jsem se chtěl zeptat jak jsi říkal, že jsi nalepil všechny samolepky a ještě zbyly na aršíku, tak to jsi měl asi možnost volby, nebo náhradní? Set nemám až tak nastuovaný tak proto se ptám.
Set jsem obdržel již s nalepenými samolepkami, a s aršíkem, na kterém zůstaly samolepky "přístrojové desky" a samolepky, které patří na bok komínu. Zbývající dvě jsou pro vlak 3740, Small Locomotive, se kterým má 10205, Large Train (prodávaný jak separátně, tak i jako součást některých setů, právě např. 4534) společný samolepkový aršík.

Samolepku přístrojové desky jsem nalepil, samolepky na komín zatím ještě zůstaly na aršíku.

otaznik

Dnes čtyři sety z oblíbené řady 66xx.
6677, Motocross Racing z roku 1986 - hodně dlouho jsem sháněl krabičku a nakonec se mi to povedlo i s díly ve vynikajícím stavu.
6678, Pneumatic Crane z roku 1980 - jeden z mých nejoblíbenějších setů, asi to bude tím, že to byl (tedy ne tento konkrétní kus) jeden z mých prvních (cca v roce 1981).
6680, Ambulance z roku 1981 - US verze krabičky, evropskou, kterou mám raději, jsem zatím nesehnal.
6681, Police Van z roku 1981 - včetně správných verzí klipů i červených cones 2 x 2 x 2 (solid stud).

Colonel32

Zdá se mi to, nebo ta ambulance má na té fotce na krabičce na střeše sklo ještě z CA?

otaznik

Asi hra světla, když to fotili. Je tam plate ze "standardního" plastu.

Jotun

Opět pěkné kousky, 6678 patřil také k jednomu z mých prních setů, počítám, že jsem ho dostal tak 83-84 rok, spolu s 6630 to je snad největší srdcovka.

otaznik

Dnes jsem vyfotil krásný setík 6360, Weekend Cottage z roku 1986.

danyboy

Citace od: otaznik kdy 07.04.2013, 17:02:13
Dnes jsem vyfotil krásný setík 6360, Weekend Cottage z roku 1986.

Jé to je přímo romantický setík.
Ta druhá fotka to jen dokazuje ;D

Bard

Ten je suprovej, roztomilost sama.  :)

otaznik

99,5% svojí sbírky už mám přestěhovanou, je tedy čas se pustit do vhodného uskladnění, aby sbírka zabírala co nejméně místa, zároveň bylo vše rozumně přístupné a bezpečně uskladněné.
Dnes jsem se do toho pustil (obrázek 1). Na sety, ke kterým chci mít rychlý přístup mám dvě skříně (obrázek 2), ale ty bohužel pojmou jen tak čtvrtinu sbírky. Obě jsem je vyklidil a znovu do nich sety přerovnávám. Dalším skladovacím místem je půda, sety tam putují složené do kartonových krabic (obrázek 3). Ty si pečlivě popisuji, abych pak vše podle seznamu rychle dohledal, když je potřeba (obrázek 4).
Narychlo naskládané krabice a tašky s LEGEm na půdě, tohle mě ještě čeká pořádně srovnat (obrázek 5).

hobby

Otazníku, máš víc lega než kdejakej obchod ;D. Líbí se mi tvoje MISBy, rarity i vlaky. Je vidět, že sbíráš všechno. Musím Ti ke sbírce gratulovat, ale na druhou nezávidím starosti, které s tím nutně vznikají. Jak sám říkaš - úklid, přehled, náklady, opečovávání atd. No, ale s čím nejsou starosti (vždyť jsme na tom skoro všichni podobně >:D).
Taky si někdy nějaký set postavíš?

otaznik

Citace od: hobby kdy 21.05.2013, 11:56:44
Otazníku, máš víc lega než kdejakej obchod ;D. Líbí se mi tvoje MISBy, rarity i vlaky. Je vidět, že sbíráš všechno. Musím Ti ke sbírce gratulovat, ale na druhou nezávidím starosti, které s tím nutně vznikají. Jak sám říkaš - úklid, přehled, náklady, opečovávání atd. No, ale s čím nejsou starosti (vždyť jsme na tom skoro všichni podobně >:D).
Taky si někdy nějaký set postavíš?
Určitě si i nějaký set občas postavím.  ;)
Všechno určitě nesbírám, jdu zejména po Town, Trains (9V a novější) a velkých a pro mě zajímavých Technic setech. Mám sety i "odjinud", ale těch je jen pár (cca 40-50).

MÍLA

Nemáš v plánu otevřít soukromé muzeum Lega ?

otaznik

Citace od: EM4CZ kdy 21.05.2013, 15:08:40
Nemáš v plánu otevřít soukromé muzeum Lega ?
Ne, nemám, na to jsou tu již jiní.  ;)

MÍLA

Zatím je Praha a Tábor, ještě by to chtělo někoho od pardubic nebo rovnou z moravy aby to někteří neměli daleko.

znouzectnost

Citace od: EM4CZ kdy 22.05.2013, 07:49:32
Zatím je Praha a Tábor, ještě by to chtělo někoho od pardubic nebo rovnou z moravy aby to někteří neměli daleko.

Okolí pardubic se hlásí: Až budeš v Přelouči tak se stav ukážu ti sbírku a dáš mi nějaké peníze jako vstupné  a mám muzeum natošup :P
Na Otazníka sice nemám, ale kdo z vás na něj má?
Je to můj BŮH... no trošku přeháním, ale ne moc.
Gratuluju a těším se na další fotky z temných zákoutí tvé sbírky.

MÍLA

Jo možná se stavím až pojedu navštívit Hliníka, protože jinak by si mi musel zaplatit aspoň 1000 kč za cestu až tam kde minifigové dávaj dobrou noc a žerou perník.

To mám lepší jet za 100kč do tábora a pokecat si s majitelem o chybách ve vitrinách nebo o tom co by se pro muzeum dalo postavit, náměstí se mu tam nevejde a jednu historickou budovu si kvůli církvi nikdo nesmí vyfotit.

havlik.jakub666

Opravdu nádherná sbírka, sám mohu jen tiše závidět. Krása
LEGO forever

Tomtombuy

Ano, také je to můj BŮH. :D Zejména, když vím jaké je to úsilí, sehnat mnohé sety s boxy. Obdivuhodné!

otaznik

Tak přerovnání je hotovo, docela jsem ušetřil místo ve skříních, což se mi hodí pro budoucí nákupy. Vše jsem inventarizoval, takže snad nebude problém najít kdykoli cokoli.  ;)

MÍLA

To je pěkně srovnané, já kdybych měl tolik místa tak by to bylo hezké, zatím to mám asi na 10 po celým bytě.

MildaPajda

Ondreji, fakt smekam!!! :)

Me by ale bylo lito to mit jen takhle v krabicich... jak se s tim muzes "kochat", kdybys chtel vatahnout cosi z krabice c. 29?  ... ;)

Jak to katalogizujes?
V tech krabicich jsou MISBy a vse s krabici?
Jak to mas rozdelene co je/bude ve skrini a co uz patri do krabice? ...

spousta otazek  ... ;)
M.
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

otaznik

Citace od: MildaPajda kdy 26.05.2013, 22:23:10
Me by ale bylo lito to mit jen takhle v krabicich... jak se s tim muzes "kochat", kdybys chtel vatahnout cosi z krabice c. 29?  ... ;)
Právě, že o hodně snadněji, než předtím, když už teď vím přesně, kde co je. Předtím jsem měl někde nesrovnalosti a občas to stálo větší úsilí něco najít. Je to dané tím, že před stěhováním jsem měl LEGO na více místech a věděl jsem kde co je. Při stěhování šlo všechno do krabic (bez zapsání) a tak bylo potřeba udělat znovu přehled.
Čas od času, když z nějakého důvodu něco hledám nebo ukládám, tak se se sety, na které při tom narazím, "pomazlím".

Jak to katalogizujes?
Mám přehled v excelu - číslo setu, název setu, počet dílů, kdy vyšel, kdy jsem si ho pořídil, kolik kusů mám, kolik je v něm minifigů, kolik baseplates, v jakém stavu je krabice, instrukce, díly, odkaz na fotku, kde je uložený, poznámka (zažloutlé díly, sticker na krabici apod.)

V tech krabicich jsou MISBy a vse s krabici?
V krabicích je všechno možné, zejména se to řídilo tím, abych maximálně využil prostor.

Jak to mas rozdelene co je/bude ve skrini a co uz patri do krabice? ...
Drtivá většina velkých setů je v krabicích, ve skříni jsem si většinou nechal starší sety a sety, které bych chtěl dokompletovat apod. Ale nebylo to podle nějakých přesných pravidel, zejména mi šlo o to, abych prostor krabic využil na maximum.

MildaPajda

Huh... :)
premyslim jak to pouzit na muj poradkoneporadek, kdy cast je schovana pred detma "na pozdeji", cast slozena v krabicich, dalsi kus na skrini a asi sto kilo roztrideno na dilky ...  >:D
Krom toho, nemam tu pudu.. ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)