úchylka

Založil Michael524, 09.05.2013, 20:38:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondra

Pozor respektovat a mit vahu je neco jineho.Ja tvuj nazor respektuji a nevyvracim ho, ale vahu mu zas tak velkou neprikladam.

Bard

Zpět k původnímu dotazu.
Můj táta náklonnost k LEGU taky nechápe a považuje ji za infantilnost. Zato od maminky jsem dostal k Vánocům Mill Village Raid.
Ovšem já si se svým synem v tomto ohledu skvěle rozumím.

Michael524

Mě taktéž přijde Lego drahé, ale když si uvědomím ze jiní mí vrstevníci si např. koupí tu elektronickou cigaretu za 500kč a každý týden náplň za 200kč. Tak co bych si ho nemohl dopřát raz za měsíc nejaké to lego, když jiní cpou peníze do alkoholu, cigaret atd. a lego navíc neničí zdraví a je na celý život, když se sním šetrně zachází.

Thrawn

JJ, přesně ...chlast. Dvě piva = jeden minifig. Krabička cigaret = 36 kostek atd.... takové škody  ;D
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

peter

Citace od: malý Měch kdy 09.05.2013, 21:30:04Ze mě taky měli na základce srandu

Teda nestačím se divit, kam doba dospěla. Za mých základkoškolních let se nikdo nad hraním si s LEGO u nás ve třídě ani nepozastavil. Vlastně spíš se někdo divil, když se k narozkám či vánocům nějaké to LEGO nedostalo.

Citace od: vocucbat kdy 10.05.2013, 17:39:32Doma si až na tatínka zvykli.

Citace od: Bard kdy 11.05.2013, 10:16:04Můj táta náklonnost k LEGU taky nechápe a považuje ji za infantilnost.

Tento přístup kupodivu zaznamenávám docela často. Největším ale překvapením je, že tento postoj vychází ze strany otců než matek. Opravdu moc by mne zajímalo, proč mnozí tátové mají takovýto negativní postoj a co by oproti tomu uvítali za hobby.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Matošo

Citace od: Michael524 kdy 11.05.2013, 10:46:57
a lego navíc neničí zdraví

Ale ničí, ale ničí... moje oči, kolena a záda by mohla vyprávět...

Peter: za našich základkoškolních let neměl taky každej mamlas xbox a jáTelefon, takže asi tak...

Thrawn

Citace od: peter kdy 11.05.2013, 11:32:04
Citace od: malý Měch kdy 09.05.2013, 21:30:04Ze mě taky měli na základce srandu

Teda nestačím se divit, kam doba dospěla. Za mých základkoškolních let se nikdo nad hraním si s LEGO u nás ve třídě ani nepozastavil. Vlastně spíš se někdo divil, když se k narozkám či vánocům nějaké to LEGO nedostalo.

Citace od: vocucbat kdy 10.05.2013, 17:39:32Doma si až na tatínka zvykli.

Citace od: Bard kdy 11.05.2013, 10:16:04Můj táta náklonnost k LEGU taky nechápe a považuje ji za infantilnost.

Tento přístup kupodivu zaznamenávám docela často. Největším ale překvapením je, že tento postoj vychází ze strany otců než matek. Opravdu moc by mne zajímalo, proč mnozí tátové mají takovýto negativní postoj a co by oproti tomu uvítali za hobby.

Já bych řekl, že žárlí. Nemají sami dost odvahy, aby přišli o trochu autority a věnovali se tomu taky.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Hardegon

Já už radši říkam, že modelařim. Až pak, když se někdo zeptá, tak řeknu že z LEGA. Když pak ukážu nějakou vydařenou stavbu (mou či cizí), tak většina uznale kýve hlavou. Holt je nezasvěcenci vysvětlit, že z té děcké hračky se dají postavit neuvěřitelné stavby.

FilipS

Já to ve třídě nikdy moc neventiloval. Ví to jen pár lidí, co mě dobře znají a bavím se o tom, jen se spolužákem, který je hardcore gamer, takže má pochopení. Rodiče to chápou i všichni 4 nevlastní sourozenci, protože každý má nějaký "divný koníček" Otec je fanatik do golfu, sestra ve 30 letech hraje Magiky atd.

linhi

O mě už to ví snad každý,berou to jako mého koníčka,také v práci mě otravují ať jim pošlu fotky mailem že to chtějí ukázat dětem atd.
Samozřejmě ze začátku jsem byl za divného,jde jen o zvyk...

arnold

Mám dotaz,který není až tak k věci,ale asi je to možná taky taková malá uchylka...
Pokaždé když od někoho koupím použité kostky,tak je umyju ve vodě s jarem a ty větší vydrbu kartáčkem  :)
Jak provádíte udržbu kostek?

blindmelon

Proč úchylka? Očistit kostky, které nevím komu prošly rukama (a bůh ví čím ještě...), na tom není nic abnormálního. Já si myslím, že by to mělo být naopak naprosto samozřejmé. A tam kde kostky poputují opět k dětem, tam tuplem.
Hezký den, Blindmelon

arnold

Citace od: blindmelon kdy 14.05.2013, 13:36:07
Proč úchylka? Očistit kostky, které nevím komu prošly rukama (a bůh ví čím ještě...), na tom není nic abnormálního. Já si myslím, že by to mělo být naopak naprosto samozřejmé. A tam kde kostky poputují opět k dětem, tam tuplem.

Taky si to myslím,ale asi mám tedy smůlu na to,od koho si to lego kupuju,protože pokaždý mi přijde náramě ušmudlaný.
Nechápu,že když mi to prodávajíci posílá,tak to tak prostě nechá....mě by hanba fackovala  ::)

Ptal jsem se proto,že jsem to nikdy nedělal,protože všechno lego co jsem až do nedávná doby vlastnil,bylo koupené jako nové.Takže když jsem stál s kartáčkem na zuby nad umyvadlem a šmrdolil jsem ty kostky,tak jsem si říkal,jestli už to není moc  :)

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: arnold kdy 14.05.2013, 13:31:59
Mám dotaz,který není až tak k věci,ale asi je to možná taky taková malá uchylka...
Pokaždé když od někoho koupím použité kostky,tak je umyju ve vodě s jarem a ty větší vydrbu kartáčkem  :)
Jak provádíte udržbu kostek?

Saponát, kefka. Btw, na túto tému tu toho už bolo popísané neúrekom...

blindmelon

No, já jsem raději, když to dostanu ušmudlaný, než kdyby se to někdo pokoušel čistit, protože to myju vždy, i když to ušmudlaný není. Kartáček na zuby nepoužívám, nechám to odmočit v tekutém pracím prostředku přes noc, pak to přeleju do lavoru s čistou vodou, odkud to lovím a nechávám okapat a oschnout.

PS. Předpokládám, že kartáček na zuby nebereš ten svůj. ;D
Hezký den, Blindmelon

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: blindmelon kdy 14.05.2013, 14:00:55

Používaná kefka Curaprox našla ďalšie využitie, Lego a akvárium.  >:D

arnold

No,já tím kartáčkem myju vše co je větsší než 2x2  :)  Pak to opláchnu v teplé vodě a pak to nechám oschnout.

arnold

Citace od: blindmelon kdy 14.05.2013, 14:00:55

;D  ;D  ;D

Mr. Cube

...svou, dětské...

MildaPajda

Za mnou chodi kolegove z prace s tim, ze "hele, ty si pres to LEGO, sezen mi ho levneji".... :(

na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Futurion

Vůbec neřeš co si kdo myslí. Je to záliba jako jakákoli jiná. To je stejný jako říkat military nadšencům, že jsou infantilní, protože jsou dospělí a pořád si hrajou na vojáky jako malý děti ve školce, jenom k tomu mají techniku a uniformy  ;D. Každej ať se baví jak chce, když tím neobtěžuje ostatní.

linhi

Citace od: MildaPajda kdy 18.05.2013, 06:51:47
Za mnou chodi kolegove z prace s tim, ze "hele, ty si pres to LEGO, sezen mi ho levneji".... :(

No tohle přesně znám.....

Kuba

O mě to ví hodně známých a přátel. Nikdo s tím problém nemá. Když jsem dokončil svůj poslední hrad, bylo se na něj podívat několik kamarádu a známých, jiným jsem ukázal fotky. Všem se dílo líbilo, a to je všem mezi 20 a 30 roky. Nikdo mi neřekl, že jsem divný nebo tak něco, spíš naopak, pochválili hrad vyfotili si ho na mobil a to i ti, od kterých bych to nečekal a měl jsem strach s jejich reakce. Teď se ptají co postavím příště a zajimají se i o další informace o legu. Co se týče rodinných příslušníku, a ne jen těch nejbližších, tak taky v poho.

Některým jsem ukázal i toto fórum a fotky jiných stavitelů. Někdy až nevěřili svým očím, co jde z lega postavit.

Myslím, že je to jen o tom nebát se mluvit o svém koníčku. Pokud to člověk dělá dobře, tak se nemá za co stydět, ač to může na první pohled vypadat jakkoliv úchylně   ;) (Ať už je to sběratel lega, známek, cínových vojáčku, modelář, nebo fotograf, filmař, baleťák, tanečník atd...)

S.t.a.l.k.e.r.

V podobnom duchu sa tu už diskutovalo, ale zdá sa, že slovo úchylka má väčší potenciál na rozprúdenie diskusie...  >:D

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30939.0

ejancar

Citace od: Thrawn kdy 11.05.2013, 10:57:24
JJ, přesně ...chlast. Dvě piva = jeden minifig. Krabička cigaret = 36 kostek atd.... takové škody  ;D

Přesně tak! taky si vždycky řeknu, však druhý to prokouří, tak co!! :) navíc nyní nejlevnější cigárka stojí 70kč a mají letos jít až o 9kč nahoru, to kuřák, co prohulí krabku denně, nechá za kuřivo ročně 2550kč a to už je šupa za zničené zdraví :-\ Jsem rád, že jsem přestal kouřit, bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí v životě.
Lego = každý den nový model/hračka!

Matej

U mě taky nikdo s tím problém nemá. Dneska lidi sbírají snad všechno :D Je to dost normální, někdo má na zahradě tank, letadlo, druhý zase pečlivě sbírá známky a my máme LEGO :D Všichni mě v tom podporují a nezažil jsem, že bych se setkal s byť sebemenším neuznáním či špatným pohledem.

Skyrider

já jsem měl třeba ve škole referát na svůj oblíbený lego set, v první minutě se mě učitelka zeptala, jestli je normálí vyhodit za lego 1499,- a přitom ho budu mít jenom ve vytrínce.v další minutě se mě učitelka zaptala, jestli je mi dobře a nejsem nějak nemocný, po hodině se mi začali všichni posmívat, jak si můžu třeba koupit lego a nerozbalit ho a ještě se mi posmívali, že to nerozbaluji proto, že bych do stejně nedokázal poskládat.ale už je mi to stejně jedno, ale myslel jsem si, že na gymplu moji lásku k legu pochopi. :'(

Anatyt

Chudinko naše, všichni se ti posmívají... :'(

danyboy

Hlavně si neříkej, že chyba je v koníčku.  Důležitá věc je správná prezentace svého koníčku. Pak je ještě spoustu dalších faktorů..

Mr. Cube

Citace od: elerond kdy 28.10.2015, 22:32:54
já jsem měl třeba ve škole referát na svůj oblíbený lego set, v první minutě se mě učitelka zeptala, jestli je normálí vyhodit za lego 1499,- a přitom ho budu mít jenom ve vytrínce.v další minutě se mě učitelka zaptala, jestli je mi dobře a nejsem nějak nemocný, po hodině se mi začali všichni posmívat, jak si můžu třeba koupit lego a nerozbalit ho a ještě se mi posmívali, že to nerozbaluji proto, že bych do stejně nedokázal poskládat.ale už je mi to stejně jedno, ale myslel jsem si, že na gymplu moji lásku k legu pochopi. :'(

Myšlení většinové společnosti (ale začíná se to postupně měnit) je pořád nastaveno tak, že LEGO je pouze pro malé děti a maximálně určité procento lidí ještě zkousne Technic, že to je jako pro větší (může jim to vzdáleně asociovat Merkur atd.). Záleží taky hodně na tom, co k tomu sám řekneš a jak to prezentuješ. Obecně je dobré dávat najevo sběratelství jako koníček (lidi sbírají spoustu různých věcí), vypíchnout tu sběratelskou vášeň a k tomu přidat fotky z výstav, kde jsou nějaké modely od zkušených stavitelů (lidi si často neumí ani představit, co všechno lze z LEGO kostek postavit), prostě jim trochu rozšířit obzory. Děcka ve škole se posmívají kvůli milionu různých věcí, teď to (asi i z důvodu poznámek od učitelky - některé typy si rády "smlsnou" jízlivou poznámkou na žákovi) padlo na tebe. Záleží taky na tom, jakou pozici máš v třídním kolektivu obecně, od toho se pak odvíjí všechno ostatní. Každopádně, jestli tě LEGO baví, tak to nevzdávej.