Infografika: Co byste postavili z 472 miliard lego kostiček?

Založil Matej, 11.05.2013, 01:45:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matej

Našel jsem na netu hezkou infografiku. Od roku 1958 až po rok 2013 bylo vyrobeno neuvěřitelných 472 miliard LEGO kostiček. Infografika se zabývá, co byste z tolika kostek mohli postavit:

Frco

zaujimave :) Aj ked iba jedna pyramida? Tomu sa mi nechce verit.

germik

Tomu bych věřil - všechny ty stavby jsou vlastně duté - z Lega by byly jen stěny a sloupy (což vychází tak cca do 30%, u mrakodrapů o dost míň), kdežto pyramida je jak se říká "solid" ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

mesje

Aj to dokazuje neuveritelnu mohutnost pyramid... vsak sa jej vyrovna 66 mrakodrapov burj khalifa, co je momentalne najvyssia ludska stavba. Fakt sila ze take nieco vedeli ludia postavit pred tisicami rokov...

blindmelon

Tak je to jenom hromada šutrů. Výborně opracovanejch a přesně poskládanejch. Mě by spíš zajímalo, jestli to je myšleno opravdu jen kostek, nebo dílků (a je to interpretováno jako kostky).
I tak si myslím, že to jsou stejně jen velmi hrubé odhady, protože třeba Buckinghamský palác bude mít uvnitř mnoho místností a Empire state je sice vysoký, ale že by na něj bylo potřeba o tolik víc materiálu, že by to bylo 200:74, to se mi moc nezdá. Na druhou stranu, pokud by to bylo počítáno jen jako objem, pak by ani ostatních budov nebylo možné postavit stovky. 
PS. s takovým množstvím bych si rady nevěděl.
Hezký den, Blindmelon

Šejmus

Já bych si postavil trezor strýčka Skrblíka, zbytek lega tam nasypal a pak se v tom koupal  >:D
Fool of a Took!

TUKE

Citace od: Šejmus kdy 13.05.2013, 14:04:28
Já bych si postavil trezor strýčka Skrblíka, zbytek lega tam nasypal a pak se v tom koupal  >:D

AU !  ;D To by bol riadne fakírske vystúpenie  ;D

Thrawn

History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

blindmelon

Hezký den, Blindmelon

Mr. Cube

blindmelon: Není to jen hromada šutrů. Jsou tam chodby, šachty...

germik

Citace od: Mr. Cube kdy 18.05.2013, 02:08:01
blindmelon: Není to jen hromada šutrů. Jsou tam chodby, šachty...

Samozřejmě, v celkovém objemu ale představují nula nula nic ;) (tak to asi myslel)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik