Otázky vzniklé při stavbě 9398 4x4 Crawler

Založil Foton, 06.05.2013, 16:14:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Foton

Ahoj,
koupil jsem si set 9398 nejen kvůli zajímavým dílům, které nemám, ale také proto, abych se přiučil kvalitní stavbě modelů.
Při stavbě jsem nad ničím nepřemýšlel a jen tupě skládal (viz. časosběrné fotografie po cca 10minutách na ).
Po postavení jsem si manuály ke stavbě přečetl ještě jednou. A narazil jsem na dvě věci které nechápu.

1) v každém kole mi přijde, že jsou dva dílky navíc:
  92907  Axle and Pin Connector Perpendicular Split http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=92907
a 32062 Red Technic, Axle 2 Notched http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=32062). Přijdou mi, že tam jsou naprosto k ničemu. A dohromady je to 4 x 2 = 8 dílků?
Zakroužkoval jsem je.

2) V každé nápravě vedle diferenciálu je "zarážka", u níž mi uniká její smysl.

Může mi někdo objasnit účel těchto částí?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

supermachina

pri prvom obrazku to sluzi ako doraz a pri druhom obrazku je to pomocka pre blbych aby nedali naopak diferencial

Foton

Díky,
doraz čeho vůči čemu? Kola se to ani nedotkne.

Měch

Je to zatážka aby nevypadla oska číslo 3, na které je 12z černé kolečko.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Foton

HD

Citace od: malý Měch kdy 06.05.2013, 16:26:40
Je to zatážka aby nevypadla oska číslo 3, na které je 12z černé kolečko.

Spíše, než doraz by měli přestat dělat křehké křížové klouby (CV joint), a součástky s dírou pro osy (axlehole, "díra pro tu-dlouhou-tenkou-součástku-s-průřezem-ve-tvaru-křížku" - omlouvám se, ale v odborné Legoterminologii mám ještě mezery :D ), které při trošku větším opotřebení či zatížení praskají...
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

DarkDrago

Ještě jsem nepostavil nic, respektive jsem se tak daleko nedostal, co by přehlodávalo součástky jak ty říkáš.
Možná máš pravdu v tom co tvrdíš, ale taky si uvědom, že některé díly nebyly stavěné na takové nápory na jaké je mnozí používají (jsou to všechno přece hračky) a taky je na každém jaký způsob stavby použije a po jakých součástkách šáhne. Takže pokud se ti nějaké dílky nelíbí, tak je nepoužívej a máš to  :D
Dračí páni s mocí ohně...

otaznik

Citace od: Horcik Designs kdy 06.05.2013, 19:36:54
Spíše, než doraz by měli přestat dělat křehké křížové klouby (CV joint), a součástky s dírou pro osy (axlehole, "díra pro tu-dlouhou-tenkou-součástku-s-průřezem-ve-tvaru-křížku" - omlouvám se, ale v odborné Legoterminologii mám ještě mezery :D ), které při trošku větším opotřebení či zatížení praskají...
Nevím, kde a při čem ti praskly, ale musíš brát v potaz, že je to hračka, a že je z plastu. Pokud akceptuješ tyto dva parametry, tak je pevnost těchto dílů úctyhodná. Mně osobně zatím praskly 2 kardany, což považuji za potvrzení mého tvrzení, protože auta dostávají při LTTT velmi slušně pokouříno.

Foton

To mi připomnělo včerejší prohlížení letáku Sparkys:
CitaceVíte že minulý rok televize BBC postavila úkol pro inženýry, spočítat kolik LEGO kostiček postavených jedna na druhou je s to zničit spodní kostičku. Při použití hydraulického testovacího stroje bylo zjištěno, že je potřeba postavit 375 000 kostiček na sebe, což je do výšky 3 591 m.

Woyta

A vydrzi pre 37tis spojeni a rozpojeni.

http://hackaday.com/2013/04/19/measuring-the-lifespan-of-lego/

Ohledne kardanu, je fakt, ze pro vetsi zatizeni je omotavame dratem.

Lety pouzivani mam na koncich popraskanou vetsinu.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Plutoone

Citace od: Woyta kdy 07.05.2013, 08:05:57

Lety pouzivani mam na koncich popraskanou vetsinu.

Myslím, že Grohl tady ukazoval časem rozpraskané dílky. Hold vše stárne. I plast.

Tomik

Nedá mi to a přidám také svojí trošku do mlýna. To, že mi prasklo pár půl studu tlustých liftarmů délky 3 nebo 4 study mě moc nepřekvapilo, ale o to větším překvapením bylo praskání liftarmů tlustých jeden stud v místě otvoru pro axle - konkrétně šlo o "elko" 4x2 study a "hokejku" 6x4 study. Jen podotýkám, že popraskali během běžného skládání nebo rozebírání statických modelů (nešlo o žádná trialová auta).
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

grohl

Angled beamy praskají opotřebením. Mně teda prasky zatím dva šedé a oba dva z velmi opotřebovávaných dílů z 8271.