Menší krabice setů

Založil Matej, 21.02.2013, 22:04:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matej

Slyšeli jste, že LEGO tento rok bude zmenšovat krabice od stavebnic, aby snížilo emisi CO2 během balení a to hned o 10%? Krabičky už nebudou vypadat tak impozantně  :(. Na druhou stranu alespoň trochu ušetří místo a vejde se jich do poličky víc.

Více v oficiální zprávě od LTG:

http://aboutus.lego.com/en-gb/news-room/2013/february/smaller-lego-boxes-easier-on-the-environment?CMP=TWC-CO2013GreenBox

Mr. Cube

To vůbec není na škodu. Jak jsem si koupil nedávno ty LOTR sety, tak jsou ty krabice předimenzované až až. Navíc nezobrazují stavebnici 1:1. Otázka je, jak se to promítne do prodejů.

jerzeeg

Tak to je super, zachranime zemi. Aha, vlastne ne, ono to CO2 s nejvyssi pravdepodobnosti neni pricina, ale dusledek globalniho oteplovani. Skoda no..
A pri zmince o vetrnych el. v severnim Nemecku se mi otvira kudla v kapse.

Ale da se souhlasit, ze ekonomicky smysl to ma, mensi krabice = nizsi naklady na papir, prevoz, uskladneni..

Ale hlavne, konecne si clovek nekoupi olbrimi krabici, ze ktere pak vypadne asi tak 20 kostek..  ;D

SpCasPi000

Do predajov asi negatívne, zvlášt u nás, bol som pri regáli, prišlo dieťa s mamičkou (alebo naopak?), chcelo najskôr všetko, ale nakoniec aspoň 70500 Ninjago robota červeného, a jasné že odpoveď bola že je to veľa 10e za také malé Lego...
(ale aj tak, za tie megaškatule zaplnené do jednej tretiny by som niekoho ... ekologicko-logistický nezmysel, neoplatilo by sa malé sety predávať výlučne v polybagoch? Veď tá umelá hmota je vnútri aj tak, a kartón by sa ušetril, a to voľné miesto v mojej zbierke keď si predstavím až slintám).

brodek

Tak pro sběratele je to rozhodně dobrá zpráva. Jen nevím, jestli je to šťastný krok pro TLC. Například krabice pro Helm´s deep by mohla být klidně poloviční, ale kdo (který rodič) by potom zaplatil cenu 3599 Kč , když za to dostane "tak málo" ?? (což je pro mě zcela nepochopitelná cena, ale to je jiná otázka)

jerzeeg

Mozna to je takove skryte nakroceni .. a srovnani EU cen na uroven USA+DPH bude konecne nasledovat..
No nic, konec sneni a zpet do reality.. :P

wolfram

zajímalo by mě, jestli to má nějakou souvislost s vybudováním továrny v Číně. Pokud to hodlají vozit od soudruhů už zabalený, tak by dost draze vozili luft. Menší krabice spíš vítámm čínská výroba se mi nelíbí vůbec.

P4tr1cius

Dovoz z Číny stojí dvepaťdesiat.

tomaslambo

Nic proti tomu nemám. Teda pokud se do těch menších krabiček všechno vleze a při převozu se nebudou deformovat díly. Zajímalo by mě, kdy se začnou komprimovat i návody.  :D

otaznik

Citace od: wolfram kdy 21.03.2013, 01:02:37
zajímalo by mě, jestli to má nějakou souvislost s vybudováním továrny v Číně. Pokud to hodlají vozit od soudruhů už zabalený, tak by dost draze vozili luft. Menší krabice spíš vítámm čínská výroba se mi nelíbí vůbec.
Sety se balí až "na místě" - Amerika - Mexiko, Evropa - ČR (a asi Dánsko) apod.
Navíc, jak tu padlo, v Číně se teprve bude vyrábět a podle dostupných informací jen pro asijský trh, tedy do Evropy se to vozit nebude.

rdk

Ono LEGO za "výrobu" - např. v Kladně - považuje i balení setů z v Dánsku vylisovaných kostek.

Je otázka, co se tedy v Číně bude "vyrábět." Pokud sety z dánských kostek, tak nás to nemusí trápit i kdyby se to sem nakonec exportovalo.

Jestli se LEGU vyplatí vozit dánské kostky do Číny? Vyplatí, lodní doprava opravdu nestojí skoro nic. (Kontejnerová loď převeze 1000 kg nákladu na vzdálenost 1000 km za 3 litry odpadního těžkého oleje...)

wolfram

Citace od: otaznik kdy 21.03.2013, 10:02:13
Citace od: wolfram kdy 21.03.2013, 01:02:37
Sety se balí až "na místě" - Amerika - Mexiko, Evropa - ČR (a asi Dánsko) apod.
Navíc, jak tu padlo, v Číně se teprve bude vyrábět a podle dostupných informací jen pro asijský trh, tedy do Evropy se to vozit nebude.

Díky, za informaci, o balení jsem nevěděl. Zprávu o tom, že chtějí takhle expandovat od Asie jsem četl (vydala, tuším, ČTK). Vyklidili Švýcarsko, rozšířili Kladno. Teď Čína. V podstatě to připomíná klasické tažení všech velkých firem - ze západní Evropy do střední a východní a následně do Asie. Rád bych se mýlil. 

pecco

Ako vyzerá zmenšovanie krabíc v praxi viď foto. Pri prvom pohľade ma prekvapila menšia krabica, lebo doteraz som videl len tie veľké. Potom som spoza nej vyhrabal pôvodný box a vyfotil to.

Frco

Vitana zmena, konecne budem mat pocit, ze krabica je nacpana legom, ked ju otvorim  :D

mesje

Zmenšovanie krabic mi nevadí - skor sa čudujem tejto tendencii, lebo obal predáva a skor niekto vyvali 60 eur za veľkú krabicu, ako za menšiu, budí to dojem niečoho veľkého co stojí za tie prachy. Tak postupujú skoro vsetky firmy, tu to robia naopak. Neviem ci sa tych pár drobných na väčšiu škatuľu a usetrenie miesta pri doprave vyvazi touto marketingovou stratou. Ale je to vec TLC a ja vítam menšie škatule - lepšie sa skladuju. Mne skor vadí absencia tej výplne vnútri, ktora bola za starých čias a dodávala tomu dojem niečoho vzacnejsieho. Je to akoby niekto bonbony namiesto súčasného balenia nahadzal do sacku.

Thrawn

Já jsem také rád. Zbytečně velké krabice zabírají doma zbytečně moc místa. :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.