(vlastní) truck 6x6

Založil like, 28.03.2013, 15:39:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

like

Ahoj, moc nevím co k tomu říct tak jsem dám jen krátké info.
Pohon a zatáčení je řízen přes IR. Dveře jsou pneumaticky otvírané a ovládají se na autě.

Délka: 39cm
Rozvor:17,5cm
Šířka: 15,3cm
Výška: 17,5cm
Hmotnost: 1,5kg

Budu rád za váš názor.

HD

Zdá se mi to, nebo je osa otáčení předních dvou náprav 4 dírky (study) od kola? Jinak, až na tuto pravděpodobnou konstrukční chybku vypadá truck velice pěkně.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Plutoone

Já bych řekl, že jsou to study 3. (což si myslím nevadí) Ale upřesnit to musí majitel. Náklaďáček působí dobrým dojmem. Jediné, co bych změnil je to, že bych kabinu posunul vpřed, aby nebyl nárazník tolik předsazen.
P.S. řešení otevírání dveří je určitě vtipné a neotřelé řešení. Ale myslím, že by se pístnice nechaly použít na něco praktičtějšího.  :)

like

Citace od: Plutoone kdy 28.03.2013, 16:01:45
Já bych řekl, že jsou to study 3. (což si myslím nevadí) Ale upřesnit to musí majitel. Náklaďáček působí dobrým dojmem. Jediné, co bych změnil je to, že bych kabinu posunul vpřed, aby nebyl nárazník tolik předsazen.
P.S. řešení otevírání dveří je určitě vtipné a neotřelé řešení. Ale myslím, že by se pístnice nechaly použít na něco praktičtějšího.  :)
Ano osa otáčení je o kousek dál ale není to nic tak hrozného. Před tímhle byla verze 1 a ta měla portály a osa byla asi 6 nebo 7 studů od kola což bylo hrozné.
Kabina by se možná posunout dala ale nechtěl jsem aby nebyl nárazník v rovině s kabinou.
Pístnice měli původně sloužit k vyklápění korby, ale pořád to někdo dřelo o blatníky a tak jsem se rozhodl pro dveře.

Plutoone

I tak, je to dobré a s přihlédnutím k věku super. Alespoň se tady objevují nějaké nové výtvory. Příjde mi, že to poslední dobou slábne.

Rastwo

Stredovy diff prec, netreba ho  ;)
Model sam o sebe pekny, design mas super  :)
A tu os zatacnia od kolesa sa pokus zmensit, toto mi pride dost  :P
Ja ma kolesa 94,8mm (zo setu 8297) a mam od osi otacania po koleso (vcetne osi) 4study a to tam mam este redukciu 1:3 do sily - to uz sa zmensit asi neda  :)
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Plutoone

Pokud je osa zatáčení 3 study od kola (počítáme-li i stud kterým osa prochází) není v této vzdálenosti žádný problém. Kardan poloosy by se při menší vzdálenosti nevešel. (alespoň si to myslím)

peter

Citace od: Rastwo kdy 28.03.2013, 20:45:33Stredovy diff prec, netreba ho  ;)

Kdyby nebyl potřebný, tak by nebyl ani ve skutečných autech ::)
Co se týká středu otáčení předních kol, tak pokud jsou použity diferenciály, což zde jsou, tak je celkem jedno, jak daleko od středu kola jsou. Jen to bude při zatáčení vypadat divně.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Plutoone

Já mám tuto vzdálenost u všech svých aut s předním náhonem a myslím, že to vypadá celkem dobře. Leda, že by se použil dílek z nové F1, myslím, že ten má v sobě "západku" pro CV joint. Ale 100% jistej si nejsem.

like

Ano ta osa je tak daleko kvůli kardanu. Kdybych tam dal kola z unimogu tak by to bylo blíž protože by se to schovalo dovnitř.

Plutoone

Citace od: like kdy 29.03.2013, 08:46:26
Ano ta osa je tak daleko kvůli kardanu. Kdybych tam dal kola z unimogu tak by to bylo blíž protože by se to schovalo dovnitř.
To je jasné. Kvůli kardanu to blíže dát nelze.
Ale na tomhle videu je vidět dílek v čace 1:00 který by to vyřešil http://www.youtube.com/watch?v=bq-nColRWj0

like

Citace od: Plutoone kdy 29.03.2013, 08:57:31
Citace od: like kdy 29.03.2013, 08:46:26
To je jasné. Kvůli kardanu to blíže dát nelze.
Ale na tomhle videu je vidět dílek v čace 1:00 který by to vyřešil http://www.youtube.com/watch?v=bq-nColRWj0
Tento dílek vypadá opravdu zajimavě. Bohužel tuhle formuli nemám a ani se ji zatím pořizovat nechystám.

Plutoone

Stojí 60 kč + 26kč dílek s piny (ten je ale od jiného prodejce) Ikdyž stejný dílek obsahuje i unimog, ale nevím, jak ho vyoperovat. Poměrně dost drží pohromadě. :)

HD

Omlouvám se, že se v tématu o 6×6 trucku vyjadřuji k novým dílkům, o kterých zde byla vedena diskuze, ale myslím, že nové dílky příliš moc využití nenabízejí - pouze ve formulích, offroadech s kyvnou nápravou bez reduktorů/portálů (viz. Unimog a 9398) (stavět offroad bez nich mi nepříjde jako dobrý nápad), a možná ve větších kamionech. Ale na nezávislé zavěšení kol v autě sportovním si myslím, že plnohodnotné využití nabízí pouze díl zadní. Mnohem lepší jsou myslím staré díly používané např. ve "starém" offroaderu (8297).
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Plutoone

Citace od: Horcik Designs kdy 29.03.2013, 10:50:28
Mnohem lepší jsou myslím staré díly používané např. ve "starém" offroaderu (8297).
Offroadera mám a moc dobré zkušenosti s jeho zavěšením nemám. Příjde mi hodně vachrlaté. Hlavně ramena jsou hodně dlouhá. Myslím, že výše zmíněný dílek lze použít i u neodpružených náprav.

like

Citace od: Plutoone kdy 29.03.2013, 10:44:44
Stojí 60 kč + 26kč dílek s piny (ten je ale od jiného prodejce) Ikdyž stejný dílek obsahuje i unimog, ale nevím, jak ho vyoperovat. Poměrně dost drží pohromadě. :)
Ty asi myslíš na BL. BL není nic pro mě a už jenom kvůli věku. Pokud bych dílek našel v nějakém Českém e-shopu tak bych ho určitě koupil.

Plutoone

Ale já myslím český BL. Taky nenakupuji v zahraničí.

like

Citace od: Plutoone kdy 29.03.2013, 12:26:39
Já jsem si přečetl už snad všechny návody jak na BL nakupovat a pořád na tom vidím něco složitého. I když jsem tu četl že to není o nic složitější než nakupovat kdekoli jinde.

Plutoone

Citace od: like kdy 29.03.2013, 12:57:40
Já jsem si přečetl už snad všechny návody jak na BL nakupovat a pořád na tom vidím něco složitého. I když jsem tu četl že to není o nic složitější než nakupovat kdekoli jinde.
Nic na tom není.

like

Citace od: Plutoone kdy 30.03.2013, 07:13:53
Citace od: like kdy 29.03.2013, 12:57:40
Nic na tom není.
Já vím, ale já to prostě nedokážu. Zatím si budu muset vystačit i bez BL.

ViloB

Skús napísať správu predajcovy na BL že dačo chceš ale chceš to nakupiť neštandardným spôsobom. Niektorý su ochotny vyjdu v ustrety. Ja som v nakupe na BL doteraz dosť mantak ale vďaka ochote predajcou som už čo to nakúpil.

like

Citace od: ViloB kdy 08.04.2013, 12:36:36
Skús napísať správu predajcovy na BL že dačo chceš ale chceš to nakupiť neštandardným spôsobom. Niektorý su ochotny vyjdu v ustrety. Ja som v nakupe na BL doteraz dosť mantak ale vďaka ochote predajcou som už čo to nakúpil.
To mě už taky napadlo napsat zprávu prodejci. To by neměl být žádný problém. Problém nástává v placení. Přes účet platit nemůžu a přes složenku nikdo peníze nechce.

germik

Já přes složenku platil u Hanky a Brickmanie - nebyl s tím žádný problém, pro prodejce to není žádná velká změna - peníze mu přijdou na účet ;). Jestli myslíš dobírku tak to jo, ale tam jde o domluvě s jednotlivcem...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Systematik

Citace od: like kdy 09.04.2013, 18:55:08
... Přes účet platit nemůžu a přes složenku nikdo peníze nechce.
Já účet nemaje platím Poštovní poukázkou A všude, kde je třeba poslat peníze na účet, jediný mínus je 22,- za podání.

otaznik

Citace od: Systematik kdy 10.04.2013, 10:14:08
Já účet nemaje platím Poštovní poukázkou A všude, kde je třeba poslat peníze na účet, jediný mínus je 22,- za podání.
A účet nemáš proč?

Systematik

Citace od: otaznik kdy 10.04.2013, 12:41:01
Citace od: Systematik kdy 10.04.2013, 10:14:08
A účet nemáš proč?
Nepotřeboval jsem ho. Nepotřebuju ho. Možná si ho někdy pořídím...

otaznik

Citace od: Systematik kdy 10.04.2013, 14:07:44
Nepotřeboval jsem ho. Nepotřebuju ho. Možná si ho někdy pořídím...
Zajímavé, mně přijde výrazně jednodušší platit např. kartou, než neustále nosit množství hotovosti, moci platit přes internet apod. a to vše u solidních bank zdarma. Ale samozřejmě dělej, jak myslíš.

DarkDrago

Jo já taky většinu aukcí tahám přes složenky, protože tolik peněz na účtu nemám, ale mám účet (studentský) a na ten si nechávám posílat peníze mě. Obě možnosti jsou defakto to samé, protože posíláte peníze tam kde chcete  ;D
Dračí páni s mocí ohně...

TUKE

Je to riadne odklonené od témy, ale pridám sa aj ja  >:D
Ja by som hotovosť už zrušil úplne. Ja rád platím kartou všade kde sa dá, aj keď sú to malé čiastky.
Neznášam hotovosť a nosím pri sebe max. 10€ keby som narazil na niečo kde sa karta použiť nedá. Ale bol by som najradšej keby sa dala použiť všade.  :) To isté platí o internet bankingu a paypal. Väčšinu vecí platím cez internet. A potom nemusím na pošte už stresovať či mám dosť peňazí pri sebe, len si vyberiem balíček a hotové. Šeky, zloženky... všetko cez internet banking.

PS: k téme ... ten Truck 6x6 sa Ti podaril.  ;) ;D

Matošo

Jo jo, zrušte hotovost a pak se budete divit, až vám banka sebere 10-30% jako opatření proti bankrotu, jako teď na Kypru...
Hotovost je jistota, účet ne - stačí aby si Slunce trochu zaskotačilo a nikdo nebude vědět kolik má kdo peněz a karty budou úplně k ničemu...