Návrh castle projektu pro Lipno

Založil Ryxe, 16.08.2012, 21:22:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Aki

Citace od: nerow kdy 24.03.2013, 13:23:53
U varianty objednání setu skrz stržení z nájemného - je potřeba platit teď zálohu na set?
Domnívám se, že ne.
Citace od: germik kdy 24.03.2013, 13:03:44
přemýšlím o obytné budově mlýna
Já ti měl představu že obytná část bývala ve stejné co mlýnice. Další budovy byly spíše sýpky, špýchary, kolny či čeledníky.
I když to ale uděláš ve druhé budově tak to bude OK. Ber to opravdu jen jako poznámku.

Citace od: germik kdy 24.03.2013, 13:03:44- asi ji udělám dvoupodlažní, jen přemýšlím jestli udělat přízemí kamenné a patro hrázděné  nebo celé hrázděné,
Zděné přízemí a hrázděné patro mi přijde docela tuctové. Je to tady až moc časté. Co udělat podstávkový dům s roubeným přízemím a hrázděným patrem. V našich zemích to není neobvyklé. Většinou se to uvádí jako klon německého a slovanského stavitelství. Např. - http://www.luzicke-hory.cz/mista/ob/03/max/krpo_f01.jpg

Citace od: germik kdy 24.03.2013, 13:03:44a taky jakou barvu té hrázděné části - zatím to vypadá na hnědou(nebo tm. hnědou) + tan.
Touhle kombinací nic nezkazíš. Pokud by jsi chtěl uvažovat o zvláštních barvách přemýšlel bych nad kombinací červená, nebo DR / něco.

Citace od: germik kdy 24.03.2013, 13:03:44Také jsem zkusil u mlýnice nechat jen kamenné sloupky (ve vrchní části) a mezi ně dát jakousi mazaninu-výplňové zdivo. Vypadá to ale tak všelijak - nechat tak nebo tam dát zpět čistej kámen? Nějaké jiné nápady?

Není to úplně ono. Možná kdyby jsi tu výplň posunul o 1/2 studu dovnitř (čímž se zvýrazní ty sloupky), ale spíš bych to asi dal pryč.

germik

Citace od: Aki kdy 24.03.2013, 14:34:10
...

Dík za rady, ona ta obytná budova je na mlýnici nalepená, do stejné budovy jsem to nechtěl dávat - ve mlýnici se strašně prášilo což nebylo určitě prostředí pro život, taky velké riziko ohně (popř. spíš výbuchu) takže bylo asi záhodno oddělit. Kombinace roubení a hrázdění mě nenapadla ale vypadá to dobře, mrknu na to, hlavní asi bude kolik by to žádalo dokupovat dílků... :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

FilipS

CitaceKombinace roubení a hrázdění mě nenapadla ale vypadá to dobře, mrknu na to, hlavní asi bude kolik by to žádalo dokupovat dílků...
Pokud by si roubení řešil jako já, chce to spoustu těhle dílků a hnědých tiles. Není to úplně levné, ale vypadá to suprově.  :)

germik

A ještě teda dotaz - nebude nějak moc vadit kdybych tam nestavěl zadní zeď? Je to ta zeď která nebude zepředu nijak vidět, ušetřím tím hafo kostek a navíc je tamtudy přístup k motoru >:D
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Hardegon

Citace od: germik kdy 24.03.2013, 20:44:17
A ještě teda dotaz - nebude nějak moc vadit kdybych tam nestavěl zadní zeď? Je to ta zeď která nebude zepředu nijak vidět, ušetřím tím hafo kostek a navíc je tamtudy přístup k motoru >:D

U svých domů odvrácené strany budou hodně zjednodušené, někde budou úplně chybět. Trochu potemkinova vesnice...

FilipS

Kuba

Údajně se má na můj Rumpálek napojit další stavba. Na základě žádosti přikládám foto předmětné strany. (jen mobilem)

Výškově je to následovné:
od farmy směrem k nově přistavěnému panelu s cestou:

1-30 stud - výška: 6 a 1/3
31-43 stud - výška: 6 a 2/3
43-46 stud - výška: 6 a 1/3
47 stud - výška: 6
48 stud - výška: 5
49-83 stud - výška: 4 a 1/3
84-96 stud - výška: 4

PS:
Příští týden si již asi přijede pro Rumpálek odvoz a bude uložen u Pekiho, takže pokud bych musel udělat nějaké výškové, nebo jiné proporční úpravy, již nebudou možné. Případně bych je musel provést na místě ve stavěcí dny.

gearcs

Sakryš lidi, makám na tom každý den a začíná mě mrazit v zádech při pomyšlení, že to nemusím stihnout. Ale dám do toho všechno... Už teď dávám. Pořád zbývá dostavět tak 45 %...

gearcs

Jak to jde ostatním spolustavitelům? Už dlouho nikdo nic nenapsal...

germik

Řekněme že teď když už mám +/- zápočty, budu na to mít zas čas - dá se říct že ddělávám kostru terému, už ji jen opláštit ;)

Aki

Když už jsme u toho: Jak jistě víte stavební termíny jsou: víkend 25. a 26. 5. a potom pátek 31. 5. V pátek bude ale možné stavět pouze do 22 hodiny! Pak dojde k zasklení vitrín. Prosím všechny aby se tomu jednak přizpůsobili a pak také dali vědět jak tam plánují být.

Já osobně tam budu o víkendu 25-26. V pátek 31. se tam pravděpodobně odpoledne ještě ukážu, ale není to na 100%.

germik

No tak to já počítám až s tím pátkem 31.1 - pokud se něco nepokazí, jen to vyndám z krabice, hodím na stůl a bude ;)

FilipS

No 25 nebo 26 mam předávání maturitního vysvědčení, takže to vidím na ten pátek.

Kuba

Já se taky ukážu určitě  až v pátek 31.5. Pokud pojedu vlakem z Ostravy, tak budu rád když se tam do 14.00 dostanu. Ale myslím, že i tak to bude v pohodě. Rumpálek zůstal prakticky pro převoz v celku, bylo sundáno jenom pár maličkostí, nástavby na věžích, minifigové, zeleň atd.

gearcs

Já se obávám, že se ukážu asi taky až toho 31.5., dřív to dostavět stopro nestihnu... no a na přepravu si budu muset vyrobit krabici, je to velký a hlavně celkem vysoký, i když jsem to udělal rozpojovací. Už se těším, to bude zas nových tváří :-)

Ryxe

Já pravděpodobně dorazím už ve středu 29.5. večer a pak budu až do konce víkendu. Přivezeme toho ssebou víc, město, friends a bude potřeba nainstalovat Hlubokou, takže to musím nějak zkoordinovat.  Město bude v celku, jen katedrála bude odnímací, tak by to snad mělo být hotové hned, pokud se to tedy nějak nepoškodí po cestě.

linhi

Já to vidím tak jako Ryxe.. také toho mám povícero..

linhi

Tak jak stavíte pánové? Také jsem se do toho zakousnul,no mám co dělat....

Hardegon

Já postavim jeden dům a mam téměř hotovo. Pak si s tim jen vyhrát.

Apollo

Nevím proč, ale měl jsem pocit, že je čas až do půlky června.

Momentálně to vypadá špatně. Ještě dám vědět po středě a víkendu.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Aki

Právě jsem dokončil jeden ze 4 prampouchů a musím se pochlubit. Rozhodl jsem se, že bude malovaný a tak jsem použil iluminace z jedné bible a aplikoval na samolepky. Z výsledkem jsem moc spokojený. Linhi díky za pomoc.

A na chuť ještě jedna lehce mázlá momentka - někde už se pigluje na výstavu... ;)

Hardegon

Jaký děláte ve městě terén? Na pravé starně navážu na FilpSe ( http://www.flickr.com/photos/filipsoukup/8469414042/in/set-72157632755614510/ ) a jak na levé? DKGrey dlažba sem tam poškozená?

Dle plánu bych měl dorazit 29. května.

linhi

No já zase počítám s dark tan - dark grey - to je takové divné ne? Spíše navrhuji mix,ale hlavně ať to nemáme každý jinak

Aki

Na pravé straně mám sem tam dlažbu DBG, sem tam směs všeho možného, ale jako základ je DG.

Ryxe

Tak, svou část města jsem právě dovezl domů a pouštím se do stavby.Chtěl bych to nejlépe během dnešní noci a zítřka dokončit...

germik

Citace od: Ryxe kdy 11.05.2013, 21:57:41
Tak, svou část města jsem právě dovezl domů a pouštím se do stavby.Chtěl bych to nejlépe během dnešní noci a zítřka dokončit...

Jen pro jistotu (snad už s tím nejsem protivnej :-[) - počítáš s tím mým mostem a místem pro něj?

Ryxe

Citace od: germik kdy 11.05.2013, 23:30:01
Citace od: Ryxe kdy 11.05.2013, 21:57:41

Jen pro jistotu (snad už s tím nejsem protivnej :-[) - počítáš s tím mým mostem a místem pro něj?

Jo, promiň, asi jsem neodpověděl. Projedu SZ a přizpůsobím to tak, aby to vyšlo ;).

Ryxe

Malá ochutnávka ze stavby  města. Katedrálu jsem strhnul celou a udělal novou, trochu v anglickém stylu. Myslím, že takhle s věží to bude vypadat o něco lépe...

Aki

Ta chrámová věž mohla by být i mohutnější, zvlášť když ta radniční je asi takhle vysoká, ale mnohem širší.

Předokládám, že tu vodárenskou věž tedy dělat nebudeš, to by tam bylo na tak malém prostoru vcelku převěžováno. Co ty kotce? Ty také padnou?
I přes ty změny, to vypadá skvěle.  ;)

germik

Citace od: danyboy2127 kdy 12.05.2013, 21:08:11
Citace od: Ryxe kdy 12.05.2013, 20:30:09
Malá ochutnávka ze stavby  města. Katedrálu jsem strhnul celou a udělal novou, trochu v anglickém stylu. Myslím, že takhle s věží to bude vypadat o něco lépe...

Jé ty stavíš z Kiloware?
Já někdy taky.  ;)

Spíš mi to přijde jako bedna s nepoužitelnými zbytky, používanými na různé podpěry ;)