Jednoměsíční výstava v Liberci (jako součást Lego expozice v obchodním centru)

Založil peki, 25.01.2013, 11:41:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Byl jsem požádán Lego trainding s.r.o o součinnost při pořádání 1 výstavy v Liberci.

Termín stavění:   9.4. po 21:00
Termín bourání: 12.5. po 21:00

Termín akce: 10.4.- 12.5.2013
Lokalita: Liberec OC NISA

Způsob spolupráce:
1) výstave cca 10-15 MOC
2) postavení stavebnic (až budu mít seznam dodám)

Finance:
10 000 Kč jako celkové náklady na cestovné tam a zpátky
10 stavebnic dle výběru pro účastníky akce v ceně 1.500 Kč

O co je zájem:

1) velké MOC
2) malé MOC které sami o sobě dokážou utvořit větší celek (např. vlakové dioráma, technic modely, ulice moduláních domů atd.) atd

Dohoda je že vše bude pojištěno, vše bude zabezpečeno = vitrina/zástěna

Věřím že se dokážeme rychle domluvit. Potřebuji také vědět rozměry modelů. velikost vitriny nebo požadavek na zástěnu.

Některé stavitele jsem již oslovil ráno mailem, protože:
1) jsou z Liberce
2) mají velké MOC
3) účastní se akcí pravidelně
4) mám ještě jejich MOC u sebe  ;)

To neznamená, že někoho preferuji či jinak protěžuji  ;) Přihlásit se mi může kdokoliv.

Tato akce by měla jakýmsi pilotním projektem, éře "nových" vztahů s lokálním vedením Lega v ČR, na který bude možné v budoucnu stavět a získat pro kostky a jejich členy zajímavou podporu. V minulosti jsme mluvili například o organizaci pravidelnějších návštěv Lego továrně atd.

Tomik

Já bych mohl zapůjčit několik svých MOCů z Technicu. Jsou to především středně velké nebo menší modely - viz galerie na buildinstu. Pokud by šlo kombinovat MOCy a oficiální modely, tak bych dokázal dát dohromady vytrýnu s Technic vrtulníky - mám jeden svůj, minimálně jeden další bych poskládal jako nový MOC, dále bych přidal dva grohlovy vrtulníky a jeden oficiální (8068). Šestým kouskem by mohl být nový vrtulník 9396, ten by mi musel ovšem někdo půjčit.

Jinak, jak je myšleno to postavení stavebnic? Pokud je to myšleno tak, že máš krabici a potřebuješ někoho, kdo to poskládá dohromady, tak s tím také rád pomůžu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MeNadruhou

Zapůjčil bych technic- Kolesové rypadlo ( Rozměr bude znám po dokončení), tahač a UNC, Případně další, co ještě stihnu
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

peki

Citace od: MeNadruhou kdy 27.01.2013, 20:18:53
Zapůjčil bych technic- Kolesové rypadlo ( Rozměr bude znám po dokončení), tahač a UNC, Případně další, co ještě stihnu

Tuto středu potřebuji nahlásit rozměry vitrin.  Je to tedy vhodné pro MOC co již existuji. Nebo je jasné jak velké budou. Ale rypadlo můžeme použit příště nebo na Lipne  ;)

labis

Zdar přátelé,
Se slzami na krajíčku a těžkým srdcem  :'( , mohu zapůjčit Technic z roku 1996
Jelikož bude výstava v Liberci kde jsem často , tak to nebude problém.
Je to set 8480 Discovery.

Ouha , sorry , špatně jsem si přečetl zadání. a trošku mě nadchnul Tomik

peki

Citace od: labis kdy 27.01.2013, 22:00:33
Zdar přátelé,
Se slzami na krajíčku a těžkým srdcem  :'( , mohu zapůjčit Technic z roku 1996
Jelikož bude výstava v Liberci kde jsem často , tak to nebude problém.
Je to set 8480 Discovery.

MOC ne tovarni sety  ;D

Jonas

Za sebe a za Kerbose jsem slíbil, že připravíme 1 nebo 2 vitríny s tématem ulice složené z modulárních domů oficiálních a vlastních a s využitím dvou libereckých vil, které stále ještě mám.

Dále jsem nabídl do jedné větší vitríny Hrádek a Císařskou věž. Sice už byly na několika výstavách, ale v Liberci je zatím moc lidí nevidělo.

Moje hlavní práce bude tedy spočívat hlavně v tom, jak co nejlépe odstranit letitý prach z těchto staveb. 
Jonas - Můj Brickshelf

peki

predbezne domluveno (jsem v Billundu nenaji tu cestinu, a Lufthansa mi ztratila kufr  ;D ):

parnik,krtek (vasyk)
meska ctvrt, Liberecke vila, rozhledna a hradek (jonas +Kerbose) mohou doplnit i modulary
Mtron base (ukazka)
trains diorama (peki,mirek)
hrady a space (dan a linhi)
mosty a vlaky (cendix)
auta (jardal)
castle stavba (Petronel)
výstave cca 10-15 MOC (malý Měch)
důlní rypadlo (MeNadruhou)
uvidim jake budou vitriny, potom by se mohlo vejit jeste par drobnosti

Měch

Jsem schopný nechat na výstavě 3 až 4 svoje nejpovedenější Technic MOCy. Pokud by byl zájem, klidně i víc. Trochu mě mate to číslo v prvním příspěvku...
Způsob spolupráce:
1) výstave cca 10-15 MOC

Přijde mi, že je to nějak málo, na to , že to pořádá Lego.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

peki

Citace od: malý Měch kdy 28.01.2013, 14:16:02
Jsem schopný nechat na výstavě 3 až 4 svoje nejpovedenější Technic MOCy. Pokud by byl zájem, klidně i víc. Trochu mě mate to číslo v prvním příspěvku...
Způsob spolupráce:
1) výstave cca 10-15 MOC

Přijde mi, že je to nějak málo, na to , že to pořádá Lego.

Lego bude mit svoji prezentaci jako v Praze Harfa a predtim na Slovensku v Kosicich (lepene sochy + sety). Tech  10-15 MOC by slo za nama (kostky.org). Je to na odzkouseni spoluprace, hrazeni nakladu atd.
O technic MOC je zajem, pochopil jsem z tvoji odpovedi SZ ze uz mas neco jineho domluvene.

Pokud to dopadne dobre, bude zajem pokracovat a rosirit to. Priste to bude v jinem kraji - takze se mohou uhazat AFOLove co to budou mit blize  ;)   

MeNadruhou

Citace od: MeNadruhou kdy 27.01.2013, 20:18:53

Takže předběžný rozměr rypadla po dokončení je na délku max 150 cm, na šířku s výsypným dopravníkem kolmo k rameni s kolesem 80 cm, výška 70 cm, podvozek je 35 * 40 cm, platforma s kolesovým ramenem je otočná ( takže nejmenší přijatelný prostor je 150*40*70 cm), koleso má průměr 30cm.
dál z techniku UNC bobika 30*15cm výška 20,
tahač návěsů 35*16cm výška 24cm

EDIT: rozměr rypadla je 130 (135)*80 a na výšku 85 cm
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Mates

Citace od: peki kdy 27.01.2013, 22:14:41
predbezne domluveno (jsem v Billundu nenaji tu cestinu, a Lufthansa mi ztratila kufr  ;D ):

parnik,krtek (vasyk)
meska ctvrt, Liberecke vila, rozhledna a hradek (jonas +Kerbose) mohou doplnit i modulary
Mtron base (ukazka)
mosty a vlaky (cendix)
auta (jardal)
castle stavba (Petronel)

uvidim jake budou vitriny, potom by se mohlo vejit jeste par drobnosti

Mohl bych zapůjčit silo, US i CZ verzi... pokud se někam vejde...  ;D

MeNadruhou

Citace od: Tomik kdy 27.01.2013, 13:13:22
Jinak, jak je myšleno to postavení stavebnic? Pokud je to myšleno tak, že máš krabici a potřebuješ někoho, kdo to poskládá dohromady, tak s tím také rád pomůžu.
K této aktivitě bych se také rád připojil :) .

peki

Seznam přihlášených MOC/stavitelů
Citace od: peki kdy 27.01.2013, 22:14:41

parnik,krtek (vasyk)
městská čtvrt, Liberecká vila, rozhledna a hradek (jonas +Kerbose) mohou doplnit i modulary
Mtron base (ukázka)
mosty a vlaky (cendix)
auta (jardal)
castle stavba (Petronel)
výstave cca 10-15 MOC (malý Měch)
důlní rypadlo (MeNadruhou)
uvidím jaké budou vitriny, potom by se mohlo vejít ještě pár drobnosti

Po jednání s agenturou, která organizuje výstavu přikládám následující doplňující info:

1) Staví se pouze jednu noc = po uzavření obchodního centra do jeho otevření (včetně přípravy prázdných vitrin)
2) Vitriny jsou prý schopní dodat na míru dle našich potřeb
3) Později upřesním časový harmonogram, podle typu vitrin které bude muset firma připravit, ale v zásadě bych to rozdělil na dvě kategorie :
- vyskládám modely do vitriny (např. auta)
- budu stavět větší diorama
4) pokud bude někdo potřebovat v Liberci nocleh prosím o info SZ
5) Pokud má ještě někdo zájem vystavit něco většího nebo nějaké dioráma napište mi SZ

peki

požadované rozměry vitrin

1) Mtron base (ukázka): Mtron
====================
délka: 4x48 baseplate = 160 cm
šířka:  2x48 baseplate = 80 cm
výška 80 cm

pohledově ze 3 stran
zadní strana nepohledová ideálně zakrytí černým papírem

zatím pouze ilustrační foto

2) parnik Mark Twain: vasyk
==================
délka: 200 cm
šířka:  80 cm
výška 80 cm

3) krtek a autíčko: vasyk
===============
délka: 100 cm
šířka:  100 cm
výška 80 cm

4) auta: jardal/enty
============
délka: 90 cm
šířka:  90 cm
výška 40 cm

celkem 3 police viz obr. (nebo jiné uspořádání např. vše vedle sebe)

5) 10-15 MOC technic: malý Měch
======================
délka: 90 cm
šířka:  90 cm
výška 40 cm

celkem 3 police viz obr (nebo jiné uspořádání) jako předchozi vitrina auta

link obr

6) důlní rypadlo: MeNadruhou
===================
délka: 130  cm
šířka:   80  cm
výška   85 cm

7) křížová výprava: linhi
===============
délka: 70  cm
šířka:   60 cm
výška 40  cm

8) římská pevnost: linhi
==========
délka: 90  cm
šířka:   40 cm
výška 40  cm

9) space: dan
========
délka:  80 cm
šířka:   60 cm
výška  50 cm

10) pirátský ostrov: dan
==============
délka:  60 cm
šířka:   45 cm
výška  53 cm

11) castle stavba: Petronel (aktualizyce rozměrů 11.03.2013)
===================
délka:  95 cm
šířka:  65 cm

výška  60 cm

link obr

12) mosty a vlaky: cendix
==================
délka: 220 cm
šířka:  40  cm
výška  90 cm

mohlo by být součástí nějakého trains diorámatu

13) Lego sety vitrina č. 1 Hasiči
===================
délka:  cm
šířka:   cm
výška  cm

14) Lego sety vitrina č.2 Friends
====================
výška  cm

15) městká čtvrť/train diorama:jonas/peki/mirek/hanna
=======================================
délka:  2-3 m (největši vitrina)
šířka  min 1,25 m (pohled ze 3 stran) - 2 m (dle velikosti vitriny) pohled ze všech stran ideálně 1,5 m
výška 80 cm

ilustrační foto

16) Restaurace Hrádek a Rozhledna: Jonas
============================
délka:  40 + 40 (dvě stavby do jedne vitriny
šířka  40 
výška 80 cm

17) rafinérie vlakové překladiště: mirek/peki
===============================
délka:  2 m (největši vitrina)
šířka  min 1,25 m ideálně ně 1,5 m
výška 80 cm

ilustrační foto

18) městská čtvrt: jonas,peki,hanna
=======================
délka:  2 m (největši vitrina)
šířka  min 1,25 m ideálně ně 1,5 m
výška 80 cm

nebo jiné uspořádání

ilustrační foto

MeNadruhou

Citace od: peki kdy 28.02.2013, 21:40:22
požadované rozměry vitrin

důlní rypadlo: MeNadruhou
===================
výška  cm
délka 135 cm
šířka 80 cm
výška 85 cm,
A mám otázku, má (může) ten model svítit, nebo je to zbytečné?

peki

Citace od: MeNadruhou kdy 28.02.2013, 21:51:05

Předpokládám že to bude bez elektriky, resp. by to znamenalo další komplikaci pro umístění vitriny k elektrice. Takže v této fázi bez  (Liberec) bez elektriky.

MeNadruhou

Citace od: peki kdy 28.02.2013, 21:57:40
Citace od: MeNadruhou kdy 28.02.2013, 21:51:05

Předpokládám že to bude bez elektriky, resp. by to znamenalo další komplikaci pro umístění vitriny k elektrice. Takže v této fázi bez  (Liberec) bez elektriky.
OK, odpojit nejní problém

MeNadruhou

Mám otázku:
Stavění bude probíhat v noci z 9. na 10.4?
bourání bude v noci z 12.5 na 13.5?

peki

Citace od: MeNadruhou kdy 21.03.2013, 12:16:06
Mám otázku:
Stavění bude probíhat v noci z 9. na 10.4?
bourání bude v noci z 12.5 na 13.5?

Dnes byl upřesněn termín stavění a bourání (vždy po zavírací době v obchoďáku):
Termín stavění:   9.4. po 21:00
Termín bourání: 12.5. po 21:00

Ještě doladíme v kolik hodin budou připravené vitriny (ty se začínají stěhovat také až po uzavření) čili stavět začneme o něco později naopak bourat okamžitě.

Petronel

Citace od: peki kdy 22.03.2013, 12:12:15
Ještě doladíme v kolik hodin budou připravené vitriny (ty se začínají stěhovat také až po uzavření) čili stavět začneme o něco později naopak bourat okamžitě.

Tak snad to budou nějaké pořádné a bezpečné vitriny. V těchto prostorách budou neustále pod velkým náporem návstěvníků a nakupujících. (budu tam svěřovat bezmála všechno své Lego >:D )

peki

Dneska jsem dostal seznam vitrin které se podařilo zajistit na první zkušební akci. Bohužel jich je méně celkem 9 a 6 z nich je pouze 40 cm vysokých.  Není tedy možné umístit všechny nabídnuté modely. Nicméně v průběhu roku budou ještě další akce  ;)

Vitriny (DxŠxV)
A) 200/50/100 Krtek (Vasyk déla 120 cm) a Auta Jardal a Enty
B) 175/100/100 Mtron Base (Mtron)
C) 100/50/100   Rozhledna,Hrádek (Jonas)

6 krát vitrina (DxŠxV)
120x100x40

D1) Lego sety city požární stanice (Peki)
D2) Lego sety Friends (Peki)
D3) městská čtvrť modulární domy (Jonas)
D4) nákladní překladiště (mirek, peki)
D5) dioráma s horizont expresem (musím promyslet )
D6) modely (římská pevnost 90x40) Linhi (pokud budou) Petronel (91cm dlouhé, 60 široké. )

MLT

Citace od: peki kdy 22.03.2013, 21:55:27
D6) modely Linhi (pokud budou)

Budou, na 2.4. jsou domluveni sklenáři aby to odsklili a pak si Linhi přijede, aby to putovalo dále  ;)

Jonas

Před výstavou v Liberci mě čeká 'oprašování' MOCů, které už mají za sebou kus historie.
Máte nějaké zaručené způsoby, jak nejlépe (a nejrychleji) zbavit modely nánosu prachu? Nejtěžší asi to bude na plochách, které jsou tvořeny study.
Jonas - Můj Brickshelf

hobby

Citace od: Jonas kdy 23.03.2013, 18:21:21
Před výstavou v Liberci mě čeká 'oprašování' MOCů, které už mají za sebou kus historie.
Máte nějaké zaručené způsoby, jak nejlépe (a nejrychleji) zbavit modely nánosu prachu? Nejtěžší asi to bude na plochách, které jsou tvořeny study.

Já to vždycky dělal/dělám tak, že celý model prostě dám do vany a proudem teplé vody ho osprchuju; nebojím se kohoutek otočit pořádně, lego není z papíru, aby to nevydrželo. Pak ofénovat, nebo nechat až oschne samo. Jiný způsob mě nenapadá.
Jednou jsem měl půjčený takový přístroj - nevím už jak se jmenuje, který tryská horkou páru a tím jsem domy ´ojížděl´, ale je to komplikované a výsledek byl podobný jako sprcha, jemom lego nebylo mokré od vody.
Jo, prach je svinstvo nejen pro lego (vlako-modeláři jsou na tom hůř), ale o tom už zde byla diskuse. Rád se přiučím, existuje li jiný způsob.
PS:
zapomněl jsem dodat, že je třeba zavřít  vanu špuntem, pokud něco odpadne, aby to nevzal proud. Ale to jistě každého napadne  :)

FilipS

Citace od: Jonas kdy 23.03.2013, 18:21:21
Jemný kartáček na zuby. Ideální na čistění všeho, hlavně plates.

MLT

Jonas

Citace od: hobby kdy 23.03.2013, 18:43:57

Já to vždycky dělal/dělám tak, že celý model prostě dám do vany a proudem teplé vody ho osprchuju; nebojím se kohoutek otočit pořádně, lego není z papíru, aby to nevydrželo. Pak ofénovat, nebo nechat až oschne samo. Jiný způsob mě nenapadá.
Jednou jsem měl půjčený takový přístroj - nevím už jak se jmenuje, který tryská horkou páru a tím jsem domy ´ojížděl´, ale je to komplikované a výsledek byl podobný jako sprcha, jemom lego nebylo mokré od vody.
Jo, prach je svinstvo nejen pro lego (vlako-modeláři jsou na tom hůř), ale o tom už zde byla diskuse. Rád se přiučím, existuje li jiný způsob.
PS:
zapomněl jsem dodat, že je třeba zavřít  vanu špuntem, pokud něco odpadne, aby to nevzal proud. Ale to jistě každého napadne  :)

Díky, Hobby. Vyzkoušel jsem dnes na několika menších modelech a zdá se, že to funguje. Uvidím, jak to bude vypadat, až to uschne.
Jo a ta poznámka o špuntu je užitečná.

Omlouvám se tímto za off-topic. Ale třeba to pomůže i dalším vystavovatelům.
Jonas - Můj Brickshelf

Petronel

Jen tak pro zajímavost:

dnes když jsem jel busem z práce, tak během 5ti minut jsem viděl tři tyto velké cedule.
Zdá se, že Liberec už je na nás připraven.  >:D

Petronel

Vy co patříte mezi těch 10 vystavovatelů, už jste přemýšleli jaký ten set si vyberete?
Já našel tyto tři:
http://shop.lego.com/en-CZ/Museum-Break-in-60008
http://shop.lego.com/en-CZ/Highway-Pickup-7347
http://shop.lego.com/en-CZ/Attack-on-Weathertop-9472

Je to z každého soudku na výběr.  ;D Tak asi jedině něco z toho, nebo něco levnějšího.
Máte ještě nějaký zajímavý typ? Zaujalo vás něco?