Lego 9393 traktůrek rc

Založil Shiver, 21.03.2013, 17:09:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Shiver

Ahoj všichni. Rozšířil jsem svou sbírku o tento sympatický menší model traktoru, set 9393. Po složení originálu mně napadlo set motorizovat.

Vzhledem k velikosti setu jsem použil 2x M-motor. To nebyl snad ani problém. Ale nikam jsem nedokázal umístit batterybox.

K traktůrku jsem tedy udělal řekněme malý valníček, na kterém si traktor táhne zdroj energie. Model je plně funkční dle originálu.

Přidávám link na video a foto
http://www.youtube.com/watch?v=2XXbQVR1N04

V zimě Lego, v létě motorka:-))

germik

Pěkné, jen teda když už tam je ten valník, bych možná odpojil ten obracák (či co to vlastně je) >:D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Měch

Externí BB je opravdu vtipné řešení. Traktor se mi líbí.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Shiver

Díky.
No ten "obracák" jsem tam nechal čistě pro demonstraci funkčnosti a možnosti ten zadní pomocný náhon nějak využit ;D  K tomuto náhonu, by se totiž dalo připojit i něco jinýho. Ale zatím nevím co ???

Shiver

Taky mi to přišlo trochu vtipný, ale nevěděl jsem prostě kam s baterkama. Traktůrek je malinkej a jakýkoliv zásah baterryboxem do jeho designu by byl podle mne pro traktor smrtící

Ještě dodám. Původně jsem motorizoval traktor a ten si za sebou táhl baterku. To mně přišlo velice nedůstojné, tak jsem se rozhodl o nějaký vlek nebo kárku. První mě napadlo udělat velký vlek jaké jsou na slámu nebo trávu co mají zemědělci. Ale pak by mi tam neseděl ten BB. Proto jsem se rozhodl pro vlek čistě pro BB. Skoro to vypadá jakoby táhnul například kompresor nebo jiný agregát. A to byl cíl

razgy

Nápad dobrej, ale aby byl funkční obracák, tak by bylo zajímavý udělat na předek vidle a BB tam hodit jak balík slámy. Nic by tak vzadu nezaclánělo. To by ale byl větší zásah do konstrukce traktoru.  >:D

Shiver

Jj, taky jsem podobně uvažoval. Jenže BB je hrozně těžkej a traktor by měl zadní kola skoro v luftu. Tím pádem by dostala na frak trakce. Tak jsem od této myšlenky upustil

bacik

Originál je to kosačka. Obracák to pripomína v prepravnej polohee.

Plutoone

Je to povedené. S vlekem bych zkusil udělat něco, aby BB nebyl (alespoň na první pohled vitět) Lejtu, nebo něco, do čeho bych ho schoval. Myslím, že možností je spousta. Nebo sehnat malý BB na AAA baterie a udělat za traktor sečku. Zkus o tom popřemýšlet. Zatím to vypadá slibně :)

Plutoone

A propojovací kabel bych samo táhl někudy spodem ;)

Shiver

Přesně, dvou-osá lejta je to pravé. Jenže nevím jak udělat ten válec. Nemám na to dílky,a nebo mám a nevím jak je použít. Zrovna dnes jsem za jednou jel a měla na konci zbalený rozprašovač, který se samozřejmě na poli roztáhne zhruba 7+7 metrů.

Jj uklidit kabel je samozřejmost.

danyboy

Na technic moc nejsem, ale ten valník je roztomilý.  :)

Shiver

Plutoone

Třeba by nádrž nemusela být pure lego. Nebo jak už tady bylo jednou zmíněno zkus sehnat obal na Bionicle. Nebo jak se jmenujou ty příšery v oválný krabici.

Shiver

Zkusil jsem tuto cestu. Popravdě jsem si myslel že výsledek bude lepší ale budiž. Jako lejta posloužily kola z Unimogu.  Je to jen nástřel. Rád bych viděl Váš názor.

Pokud to má smysl tak model samozřejmě zdokonalím. Je fakt že ty pneumatiky vypadají moc pneumatikově, ale pochopit co jsem tou stavbou myslel asi jde.

Lattak

Alebo niečo v tom duchu. Cisterna z flase 3542.