Kenworth truck a trailer

Založil kladovec, 20.03.2013, 14:35:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kladovec

Zdravím,
představuji vám svůj truck, volně jsem se inspiroval truckem Kenworth C510 s dvojitou přední nápravou. O pohon se starají dva XL motory nastavené do pomala, aby kamion mohl táhnout těžký návěs s bagrem. O zatáčení se stará M motor. Pod výklopnou kabinou je funkční fake V8. Návěs je lowbed se třemi nápravami a se sklopnou rampou, kterou sklápí jeden M motor a LA. Návěs má i funkční podpěrné patky. Foto na:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=525039

Plutoone

Stavba se mi líbí jako celek. Ale jsou zde určité detaily, které bych změnil:
Srovnej kola na předních nápravách.
Vyměň volant je nesmyslně velký.
Zkus zpevnit návěs, aby se neprohýbal. Dám krk za to, že kola návěsu se na třetí nápravě při jízdě po hladkém povrchu netočí. (vím, že to není lehké, sám jsme se s tím dost pral u svého MAZ 537)
Silueta tahače mi nějak nesedí, ale nestudoval jsem originál, takže tomu tak může v reále být.
Doplň prosím foto zepředu.
Nepřeskakují differenciály?
Myslím, že kdyby jsi použil z XL převod z 24z na 24z a pak 20z na differenciál, jezdilo by to v pohodě taky.

supermachina

posli viac fotiek na posudenie:
zpredu, odpojeny tahac, zdola....
z jedneho obrazku sa neda nic vidiet...
a dost divne vyzeraju predne dve napravy
a pri takej vahe sa ti urcite cely skruca, nemam pravdu?

supermachina

ale ten nakladac vyzera dobre.... >:D

kladovec

Děkuji za připomínky. Ještě něco nafotím a natočím krátké video. Ty přední kola na kamionu jsou při zatížení návěsu ve vzduchu a netočí se. Návěs je totiž zapojen až nad poslední hnanou nápravou (to bude asi třeba předělat, dát blíž ke kabině) a celý kamion trochu přizvedává, proto ty různě natočená kola. Ten volant je jediný který mám (na obhajobu ale musím říct, že americké trucky mají obrovské volanty).

Plutoone

Citace od: kladovec kdy 20.03.2013, 16:25:04
Děkuji za připomínky. Ještě něco nafotím a natočím krátké video. Ty přední kola na kamionu jsou při zatížení návěsu ve vzduchu a netočí se. Návěs je totiž zapojen až nad poslední hnanou nápravou (to bude asi třeba předělat, dát blíž ke kabině) a celý kamion trochu přizvedává, proto ty různě natočená kola. Ten volant je jediný který mám (na obhajobu ale musím říct, že americké trucky mají obrovské volanty).

V tom případě je návěs napojen špatně. Točnu posuň nad 3. nápravu. t.j. první hnaná. Já jsem spíše narážel na poslední nápravu návěsu. Ta bude 100% taky ve vzduchu. A to je dost problém předělat. Já jsem to nakonec pořešil tak, že jsem dal na začátek návěsu pneumatické vzpěry, které mi zajistili předepnutí zlomu a tím jel po zatížení návěs v rovině. A když byl prázvný, tak se jednoduše tlak snížil a návěs byl o5 v rovině.

DarkDrago

Tak jsem si ten truck schválně dohledal a můžu ti vytknout tři věci. Přední kola mají dva blatníky a zadní kola nemají být u Kenworth C510 dvě, ale hned tři. To jen tak co jsem pochytil z fotek. A poslední věc, nenašel jsem výfuky. Určitě by se toho dalo najít víc, ale nebudu ti toho tolik vytýkat, protože taky jsem ještě neudělal truck, který by se všem líbil.
Ale zaměřil bych se na podvalník. Dá se rozpojit? Nemyslím od trucku, ale někde v půlce, protože jakmile je podvalník utopený, tak se dá rozpojit ať může technika najet na něj. Taky se mi zdá dost krátký, protože bagr se na něj jen tak vejde a to by nemělo být. A taky se mi zdá jako nesmyslné, že má nájezdy, když přepravovací plocha je pod nimi.
Jinak to vypadá, že se to bere dobrým směrem a libí se mi.
Dračí páni s mocí ohně...

kladovec

Ano je to vzdálená kopie Kenworthu, těch rozdílů je tam hodně, souhlasím. Už jsem vytvořil nějaké video a přidal nějaké fotky na brickshelf.

tomaslambo

Jako celek je to pěkné. Jen dořešit tu tuhost. Nepřišlo mi že by to byla vzdálená kopie. Stačí pohledat na netu a najdeš fotky i takového Kenworthu. A kdyby ne, tak stačí trochu přepracovat předek a můžeš to přejmenovat na FAUN  :D

Plutoone

Dobrý postřeh, jako faun to vypadá. Ale profil čelního skla je moc vysoký. Předek není špatnej, ale světla působí vachrlatě.
Má rady zní: tahač rozeber na podvozek a začni znovu. Uprav kabinu, udělej FAUNa a nedělej návěs, ale povlalníkový vlek. Buď na kolech, co je návěs, nebo na menších. Tím vyřešíš prohýbání. Uvidíš, že to bude lepší.

kladovec

Menší předělávka. Náznak rozděleného předního blatníku, dva výfuky, zrcátka, kliky u dveří. Pak přidána pátá náprava na kamionu (není poháněná motorem) - tím pádem prodloužení krku návěsu, plus zvýšení ložné plochy (tuhost se zlepšila jen nepatrně, ale přední natáčecí kolo je už na zemi a už se točí).
Brickshelf: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=525159
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3l6lUctdlrE

tomaslambo