(vlastní) automat na skittles

Založil like, 16.03.2013, 12:04:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

like

O jarních prázdninách jsem měl trochu času stavět tak jsem se pustil do automatu. Je to můj asi pátý a řekl bych nejlepší automat. Vzhedově je celkem nic moc prostě jen kostka přesněj kvádr s barevnými pruhy, ale zato dost dobře funguje a je celkem spolehlivý. Do jednoho zásobníku se vleze asi 20 skittlesek. Funguje na 1 koruny. 1Kč=1skittles
Jak na to:
Vhodit korunu do otvoru A.
Zasunout páčku 1.
Vybrat si příchuť páčkou 2.
Vytáhnou páčku 1 směrem k sobě.
Vzít si skittlesku z otvoru B.
Budu rád za každý váš názor.

VIDEO:http://www.youtube.com/watch?v=JmiGYbibycc&feature=youtu.be (kvalita je sice nic moc ale lepší to už nebude)

germik

Tomu říkám konečně praktické využití Lega! :D ;D
Jen bych možná do otvoru B dal nějaký nárychtuňk díky kterému by bonbon vypadl dopředu, popř. nějakou mističku - aby se ta Skitleska nemusela štrachat prsty ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Systematik

Citace od: germik kdy 16.03.2013, 13:24:42
... nárychtuňk díky kterému by bonbon vypadl dopředu, popř. nějakou mističku - aby se ta Skitleska nemusela štrachat prsty ;)
Něco jako

a před otvor ;)

Futurion

Možná trochu utřít od prachu.

like

Něco takového?
A stím prachem to nevím ja jsem minulý týden lego koupal a od té doby bylo v krabici.

Systematik

Citace od: like kdy 16.03.2013, 14:58:01
Něco takového?
A stím prachem to nevím ja jsem minulý týden lego koupal a od té doby bylo v krabici.
Přesně takhle jsem to myslel  :D

otaznik

Citace od: like kdy 16.03.2013, 12:04:19
O jarních prázdninách jsem měl trochu času stavět tak jsem se pustil do automatu. Je to můj asi pátý a řekl bych nejlepší automat. Vzhedově je celkem nic moc prostě jen kostka přesněj kvádr s barevnými pruhy, ale zato dost dobře funguje a je celkem spolehlivý. Do jednoho zásobníku se vleze asi 20 skittlesek. Funguje na 1 koruny. 1Kč=1skittles
Jak na to:
Zasunout páčku 1.

Je uvnitř nějaká mechanika nebo se tam ty koruny házejí jen tak pro pocit? Jak se vybírá ta správná příchuť - je tam více zásobníků?

like

Citace od: otaznik kdy 16.03.2013, 15:20:05
Citace od: like kdy 16.03.2013, 12:04:19
Jak na to:
Zasunout páčku 1.

Je uvnitř nějaká mechanika nebo se tam ty koruny házejí jen tak pro pocit? Jak se vybírá ta správná příchuť - je tam více zásobníků?
Uvnitř opravdu mechanika je. Když tam nehodíš korunu tak tou páčkou ani nehneš. Na každou příchuť jeden zásobník.
Pokud by byl zájem není problém natočit krátké video jak to funguje.

FilipS

Nápad super, prach žádný nevidím. Prosím, prosím video.  :D

SpCasPi000

Ono by to bolo praktickejšie keby za tú korunu radšej nejaké náhradné dieliky typu 2555/3024/4085d/61252 boli k dispozícii, ale celkom dobre je to vymyslené, ja ako malý som tiež niečo také chcel vymyslieť, no nepodarilo sa mi   :'(
Takže to videjo by som si rád pozrel a niečo podobné postavil ako promo na Lego  8)

like

Video přidáno výše.
Citace od: SpCasPi000 kdy 16.03.2013, 18:13:20
Ono by to bolo praktickejšie keby za tú korunu radšej nejaké náhradné dieliky typu 2555/3024/4085d/61252 boli k dispozícii, ale celkom dobre je to vymyslené, ja ako malý som tiež niečo také chcel vymyslieť, no nepodarilo sa mi   :'(
8)
To s těma dílkama je dobrý nápad. Ono by se to ani nijak upravovat nemuselo jenom by se tam nasypaly 3024 a bylo by. Za korunu by spadly tak  3-4 ks .

germik

Wow, tak tomu říkám něco - v jednoduchosti je síla, ten mechanismus vypadá že by mohl vydržet dlouhodoběji spolehlivý - o tom jsem předtím trochu pochyboval... :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

like

Citace od: germik kdy 17.03.2013, 19:50:01
Wow, tak tomu říkám něco - v jednoduchosti je síla, ten mechanismus vypadá že by mohl vydržet dlouhodoběji spolehlivý - o tom jsem předtím trochu pochyboval... :D
Jsem rád že se líbí. Máš pravdu v jednoduchosti je síla ten machnismus je tak jednoduchý že se tam ani nemá co pokazit ale než nato jak to udělat člověk příjde.
Dnes jsem dělal malý zátěžový test a nešel jeden malý nedostatek. V zásobníku se někdy skittlesky spříčí a tim pádem žádná nevypadne ale není to nic co by malá úprava zásobníku nesparavila.

like

Zkusil jsem prohodit pár dílků v zásobníku a funguje to suprově. Jedna malá chybka tam ale jěště pořád je. Když se to celé posouvá trochu se to seká. Je to kvůli tomu že ten podklad není z velkých kusů ale z hodně malých. Spravovat to už ale asi nebudu a pustím se do něčeho jiného.

Děkuji za vaše komentáře.