(vlastní) Pirátský ostrov od modeláře

Založil DarkDrago, 06.03.2013, 19:12:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

DarkDrago

Chtěl jsem si udělat nějaké to diorámko, ale doma nemám dostatečné množství klasických kostek, jen hromady Bionicle. Tak jsem se rozhodl pro trošku netradiční formu LEGO scény.
Ještě mi chybí dodělat pár detailů, které jsem se rozhodl udělat si sám, ať si to LEGO trochu oživím.
Dračí páni s mocí ohně...

Izmael10

Je to zaujímavý  a pekný nápad, len ten čln je strašne špinavý od prachu.  ;)

DarkDrago

No je zaprášený. Nebyl čas ho dát trošku víc do pucu  ;D

linhi

Spíš to vypadá že člun a truhla jsou ohořelé.... tedy vevnitř ten člun vypadá nějak ohořele,já ti nevím,raději udělej písek z lega,vždyť jsme lego fórum a ne modelář....

Raistlin M

V čem to celé je? Ta truhla vypadá jak od těsta. ;D

DarkDrago

Těsto to fakt neni. Je to normální sádra s několika dalšíma prvkama na zabarvení. Na fotkách to nemusí vypadat nic moc, ale v reálů je to supr.
Co se týče toho předělávání. Tak za 1. já jsem modelář 2. už jsem psal, že dostatečné množství lega nemám
3. LEGO hry taky nejsou úplně celé z LEGA a jsou supr  ;)
Při nejhorším to bez jako diorama z hry LEGO Piráti z Karibiku  ;D

peter

Kupodivu mně by se to líbilo kdyby zde nebyly následující tři věci (problémy):

1) Když už si s tím dáváš tu práci, tak si dej i těch 5 minut na vyčištění toho člunu od prachu. Takhle je to děs a celé dílo u mne sráží o dobrých 70%. Myslím, že když jsi si rozdělával tu sádru, tak jsi klidně mohl ten člun nejprve v té vodě umýt a než Ti ta sádra pak ztuhla, tak jsi mohl mít člun suchý a krásně čistý, takže
Citace od: darkdrago kdy 06.03.2013, 19:20:21No je zaprášený. Nebyl čas ho dát trošku víc do pucu
jen jen chabá výmluva pro tvoji lenost!

2) Předpokládám, že jsi měl hned na počátku jistou vizi, jak by výsledné diorama mělo vypadat. Potom nechápu, proč jsi pod minifigy, kteří stojí jen na jedné noze, připravoval místa s dvěma study. Ty zbylé study mi kazí ostatní hezký uhlazený dojem.

3) Poslední věc, kterou bych zde čekal, zvlášť u modeláře, jsou stoupy v písku ze směru odkud jednotlivý minifigové přišli.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Moje oči, moje oči!

Já jsem říkal, že tu máme založit vlákno pro modeláře, abychom věděli, kam nechodit...

Citace od: darkdrago kdy 06.03.2013, 19:12:29
..., ale doma nemám dostatečné množství klasických kostek, ...
Promiň, to je výmluva, kostky na takhle velké dioráma by rozhodně nebyly nějak drahé.

Jotun

První co me praštilo do očí je špinavej člun, zapatlaná truhla, jinak mám raději také pure lego. >:(

Colonel32

Nápad nezatracuji, provedení je strašné. Zvláště když jsou tam zapuštěné ty placky na ucycení nohou - když pak týpek stojí jen na jedné noze, tak z plate 1x2 jeden stud kouká. No a ten prach je opravdu tragickej... Umej to, trochu to předělej, do vlákna dej varování "POZOR - Modelařina" a bude to v pohodě.

Daniel

Několik (aspoň částečných) souhlasů:
- s otazníkem, že by nebylo špatné vlákno pro modeláře - aspoň by jsme si ušetřili to vaše neustálé ::): ty lepíš, barvíš, řežeš, dej si tam něco do názvu atd...
- s peterem, že by se mi to i líbilo, odladit těch pár "ale"...
- se skoro všemi, že to chce vyčistit, což na těchto pár kostkách zabere asi 3minuty.

blindmelon

Z náhledu to vypadá jako palačinka... ;D
Hezký den, Blindmelon

Mr. Cube

Citace od: blindmelon kdy 07.03.2013, 00:15:33
Z náhledu to vypadá jako palačinka... ;D

...ovšem s miliardami přátelských bakterií.

Bard

Když už ti všichni dávají sodu, tak ti aspoň pochválím tu iluzi písku s trsy trávy. Mě kombinace LEGA s "reálným" prostředím neuráží. Mám k modelařině blízko a tohle se mi opravdu líbí.

Přebytečný stud chápu tak, že jsi původně chtěl figurky nechat stát na obou nohách, a pak ti přišlo dynamičtější nakročení.

Ale tu zapatlanou truhlu a člun s nánosem prachu neokecáš.

DarkDrago

Jo dík.
Tak co bych měl okecávat  :D Člun je fakt moje lenost, ale u té truhly je to tak, že jsem nahodil sádru, po pár hodinách jsem nahodil trávu a včera, když jsem to oklepal tak jsem to zrovna nafotil.
U toho studu máš pravdu, původně měli figurky jen stát, ale na focení jsem je nakročil.
Co se týče třeba těch stop v písku, tak jsem nad tím trošku uvažoval a pokud mi to půjde udělat tak je tam udělám.

Mr. Cube

Mě ta kombinace s "reálnými" materiály taky nevadí, připomnělo mi to staré LEGO katalogy. Jen by to chtělo trochu dotáhnout.

frantoka

DarkDrago

Dobře, tak tady je slíbená dodělávka. Truhla je oškrábaná a člun je vyčištěný.
Na stopách ještě zapravuju

Thrawn

Tak to nakonec Jack Sparow nezvládl?  ;D

No pěkné je to. I když to není čistě z lega, tak je to vkusně sladěno  :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.