Myslíte že bude LEGO World War 2 ?

Založil Police collector, 16.11.2005, 02:08:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Myslíte že se v budoucích letech dočkáme ve výrobním programu modelů vojenské techniky a letadel z období 1939-1945 ?

Ano,určitě
0 (0%)
Spíše ano
3 (14.3%)
Spíše ne
6 (28.6%)
Ne
7 (33.3%)
To ví jen Bůh a Lego manageři :D
5 (23.8%)

Celkem hlasů: 21

Hlasování ukončeno: 23.11.2005, 02:11:04

Police collector

Když vidím ty nové Exo force (rotační kulomety, kanony) tak si říkám jestli je nějaká naděje že bychom se dočkali "Historických modelů z období druhé světové války". V Asii je nyní velký boom sestavených a nabarvených plastikových modelů, či rovnou kovových sběratelských modelů slavných letadel a tanků z tohoto období. Vezmu li v úvahu že WW-II je stále velmi populární jak na stříbrném plátně (či stříbrném disku) a v posledních letech se objevuje i spousta PC/konzolových dnů (Call of Duty, Medal of Honor,Battlefield 1942,Return to Castle wolfenstein atd,Il-2/Pacific fighters,Pacific Heroes.) Konečně Lego kopíruje jak měřítka klasických velkých modelů automobilů (Enzo,360 Modena Roadster) tak výrobní program svého asi největšího konkurenta Megablocks. Opomenout nesmíme ani modely Camelu a Dreideckeru. Osobně mi myšlenka na modely letadel a tanků  v model team měřítku nebo i  minifig velikosti nepřipadá tak nereálná, vezmeme li v úvahu že skoro každý chlap si kdysi prošel WW-II obdobím. Mě osobně by se dejme tomu minifigový T-34,Tiger anebo Sherman moc líbil, o letadlech typu Mustang, Spitfire nebo FW-190 či Il-2 nemluvě. Jen se asi nedá předpokládat že by pasovaly ke klasickým minifig modelům, ale to by nebylo konečně už nic tak neobvyklého - jako příklad uvedu Dinosauří helikoptéru,Drakkar anebo XXL truck/jeřáb - prostě žádný z těchto modelů do města nezaparkujete ale přesto je to minifig měřítko.

Přikládám malou anketku (každý má jeden hlas)

Terminated.

myth

Nie nebude! Už tu o tom prebehla diskusia (aj o téme zbrane a násilie v Lego setoch), treba len prehľadať fórum. Tam sú uvedené všetky argumenty.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

KLF

Podla mna hlavnym a mozno jedinym dovodom toho, ze to nebudu vyrabat ani nie je to, ze to zobrazuje nasilie a zbrane  - s tym LEGO problem nema - ale moralna stranka veci. V 2. sv. vojne zahynuli statisice ludi a TO je pre nich argument.
Terminated.

rdk

Citace od: KLF kdy 16.11.2005, 10:13:34
V 2. sv. vojne zahynuli statisice ludi a TO je pre nich argument.

Nebyly těch mrtvých spíš desítky miliónů? ;)

Problém by mohl být i to, co je ještě akceptovatelný a co už ne. Uděláme Hurricane? Co třeba Messerschmitt? Nebo Panzer III...? Něco by pak třeba ani nemohli prodávat v německu...

Tak nedělaj s tímto tématem nic a je vymalováno... 8)

Police collector

Citace od: rdk kdy 16.11.2005, 10:58:37
Citace od: KLF kdy 16.11.2005, 10:13:34
V 2. sv. vojne zahynuli statisice ludi a TO je pre nich argument.

Nebyly těch mrtvých spíš desítky miliónů? ;)

Problém by mohl být i to, co je ještě akceptovatelný a co už ne. Uděláme Hurricane? Co třeba Messerschmitt? Nebo Panzer III...? Něco by pak třeba ani nemohli prodávat v německu...

Tak nedělaj s tímto tématem nic a je vymalováno... 8)

S Messerchmitty nebo Tigery fakt žádný problém není. Naopak, pokud se podíváte sem: www. dragon-models.com hned na první stránce uvidíte jasný důkaz a pokud zabrousíte na figurky 1/35 asi dostanete šok na cca. 100 setů s Němci připadá tak pět až deset setů spojeneckých vojáků... Ono v Německu není zákázáno prodávat modely německých vojáků nebo techniky či letadel,naopak jsou (nejen) tam VELMI populární - jen ve stavebnici a na obalu nesmí být znaky SS anebo hákový kříž. Ostatně i v normálních hračkárnách se prodávají hračky (nikoliv modely) znázorňující techniku a vojáky z let WW-II.  Já myslím že se časem určitě nějakého toho Tigříka z lega dočkáme.
Terminated.

otaznik

Citace od: Police collector kdy 16.11.2005, 13:02:44
  Já myslím že se časem určitě nějakého toho Tigříka z lega dočkáme.

Já doufám, že ne.

KLF

Citace od: otaznik kdy 16.11.2005, 15:23:22
Citace od: Police collector kdy 16.11.2005, 13:02:44
  Já myslím že se časem určitě nějakého toho Tigříka z lega dočkáme.

Já doufám, že ne.

Proc ne ?
Terminated.

otaznik

Citace od: KLF kdy 16.11.2005, 16:13:38

Proc ne ?

Prostě se mi to k LEGU nehodí. Možná udělat jeden dva modely (jako byly letadla - Fokker, Camel), ale rozhodně ne nějakou serii, natož pro minifigy.

To už by bylo moc o střílení proti lidem a do toho LEGO naštěstí nepůjde.

Micho

CitaceAnketná otázka - Myslíte že se v budoucích letech dočkáme ve výrobním programu modelů vojenské techniky a letadel z období 1939-1945 ?

Mňa toto niekedy dosť zaujímalo, hlavne tie lietadielka. Čítal a hltal som všetku možnú dostupnú literatúru.

Osobne si myslím, že keď to doteraz nespravili, tak to už ani do výrobného programu nedajú. Vieme, že Lego sa vyhýba reálnej vojenskej technike a boom týchto vecí z hľadiska povojnovej populácie určite klesá. Je kopec iných zaujímavejších námetov z pohľadu dnešnej doby, do ktorých sa môžu pustiť. Rozhoduje hlavne potenciálny komerčný záujem.

Jindroush

Jako pro Model Teamový vraždosmrtící stroje jsem všemi deseti. Klidně i ty úplně nový... Minifigový bych to asi neviděl...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)