(Vlastní) Lesní stroj

Založil alcarmo, 13.02.2013, 14:53:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

alcarmo

Ahoj všichni,

po dlouhé době jsem vytáhl své Lego Technic z dětství a ve volných chvílích u něho odpočívám... Teď pracuji na modelu pásového lesního stroje, který bude zatáčet pomocí Lego Pneumatic, takže všechny motory co mám budu moci použít na pohon. Také jsem si sestrojil pneumatickou ruku na nakládání klád a k ní bych chtěl udělat opěry, spouštěné též pomocí velkých pístů Lego Pneumatic. Nemáte někdo prosím jakékoli nápady jak je realizovat? Myslím, že dříve nebo později na něco přijdu, ale pokud někdo z Vás má nějaký osvědčený postup, tak by mi to výrazně ulehčilo život. ;)

Až bude co ukázat, tak sem nahraji fotografie, ale zatím mám jen přední a zadní část s pásy, které musím spojit nějakým dostatečně pevným kloubem, a tu nakládací ruku. Což předpokládám není třeba zveřejňovat:)

Díky za nápady :)

Měch

Jako kloub bych použil velkou točnu. Ale s tím pneumatickým zatáčením nevím...mám pocit, že ti to nikdy nepojede rovně. Možná bych zkusl obětovat jeden motor na zatáčení pomocí šneka nebo Linearu.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

alcarmo

Zatáčení už mám vymyšlené a kdysi jsem ho i používal. Pak pošlu obrázek. Ta točna je tam moc veliká - musí být nad nebo pod písty, takže by to ve finále bylo moc vysoké...proto se to budu snažit obejít nějakým jiným způsobem...

alcarmo

Podařilo se mi trochu pokročit, tak přidávám pracovní fotografie.

tomaslambo

Tak to je hodně zajímavé, Moc se těším na nějaké to videjko, tedy pokud nějaké bude. Zejména mne zajímá jak dobře bude fungovat řízení. Mimochodem co takhle jako kloub použít tu novou 28 zubovou točnu, ta je docela kompaktní a mohla by se ti tam celkem v pohodě vejít

alcarmo

Video nevím, ale lepší fotky každopádně udělám... Jen si nejsem jistý jak moc dobře zvládnu kabinu, protože kvůli motorům tam na ní nebude dvakrát moc místa...

Tuhle točnu by asi šlo použít, ale bohužel se nenachází v mé sbírce, mám spíš starší sety...

tomaslambo

A co převzít spojení použité ve stavebnici 8265 Front loader. Na to by ti součásti měli vyjít a myslím že je i dost pevné. Link na návod:

http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/4565306.pdf

alcarmo

Věř, že tohle není první spojení co jsem vyzkoušel... Zavěšení jako je u front loaderu jsem taky našel a dlouho jsem si s ním hrál, než jsem ho zavrhl. Největší problém u něj je s dostatečně pevným přechodem studless kloub => studfull šasi.

alcarmo

Tak jsem tam včera namontoval motory a čekalo mě velké zklamání... Protože ty pásy jsou konstruovány aby se mohly kývat, musí být poháněny přes převod a motory to sotva utáhnou. Taky je problém s funkcí diferenciálů při zatáčení - kvůli pásům.

Takže přijde pokus číslo dva, kolový lesní traktor - LAKATOŠ. Pneumatické zatáčení rozhodně nezavrhuji! :)

Shiver

Ano! Lakatoš je dobrá volba. Hodně funkcí, velká kola, skvělý pracovník.
V zimě Lego, v létě motorka:-))