Yellow Technic, Panel Plate 1 x 5 x 11

Založil dwo, 21.01.2013, 13:26:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

dwo

Před 1,5 rokem jsem kupoval tyto panely v barvě žluté za velmi přijatelnou cenu $1.51 / kus. Může mi někdo prosím objasnit, proč tak šíleně podražily? Min Price:   CZK 178.86 / ks na BL  ???
Vůbec se mi nechce kvůli 6ks co mi chybí měnit barvu celé kabiny, potažmo celého auta.

blindmelon

Citace od: dwo kdy 21.01.2013, 13:26:26
Před 1,5 rokem jsem kupoval tyto panely v barvě žluté za velmi přijatelnou cenu $1.51 / kus. Může mi někdo prosím objasnit, proč tak šíleně podražily? Min Price:   CZK 178.86 / ks na BL  ???
Vůbec se mi nechce kvůli 6ks co mi chybí měnit barvu celé kabiny, potažmo celého auta.

Podražily proto, že se objevily v setech jen v roce 2009 a od té doby se jaksi zásoby vyčerpaly, a poptávka evidentně je, takže dle pravidel trhu cena rostla.
Hezký den, Blindmelon

Colonel32

Protože krátce před tím se zřejmě ve velkém partovaly ty 2 sety ve kterých byly (čekal bych výprodeje ke konci jejich výroby), a od té doby ty panely lidé stále kupují, ale nové se na trh nedostávají. Takže nejdřív vykoupili ty po dolaru a půl, pak po dvou dolarech, pak po třech...

dwo

To je smutnej příběh. Už za těch $1,5 to byl hodně drahej kousek plastu. Kdyby mi chtěl někdo z TLC udělat radost, tak ať mi 6ks žlutejch pošle, už mě ten 8x8 krám stál nehorázný peníze a tím spíš tu cenu panelů prostě neakceptuju.

blindmelon

A jak to vypadá, ten 8x8 krám? Nešlo by to dočasně nahradit třeba černou, nebo jinou barvou? Je dost možné, že časem o něco zlevní - mohly by se objevit v novém jeřábu. Otázkou je množství, vidím dva (v nástavbě za kabinou). http://img15.hostingpics.net/pics/38257255338742009.jpg
Hezký den, Blindmelon

Měch

Myslím, že z nich bude dokonce celé ramno :-\.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Plutoone

Citace od: blindmelon kdy 21.01.2013, 14:51:34
A jak to vypadá, ten 8x8 krám? Nešlo by to dočasně nahradit třeba černou, nebo jinou barvou? Je dost možné, že časem o něco zlevní - mohly by se objevit v novém jeřábu. Otázkou je množství, vidím dva (v nástavbě za kabinou). http://img15.hostingpics.net/pics/38257255338742009.jpg
DWO o svém projektu často mluví a tají fotky jak mapu k pokladu:) taky jsem zvědavej:)

Plutoone

Jinak mám 2 mohl bych ti je zapůjčit. 180kč/ks mi taky příjde ujeté.

dwo

fullsize náhled

No, hned panely nepotřebuju, to je fakt. Je na tom ještě fůra práce a věnuju se tomu poslední dobou po chvilkách. Zatím to je ve fázi, kdy mám funkční podvozek a co se kabiny týče, naznačené tak nějak proporce. Nejedná se o finální produkt, kabinu jsem stavěl narychlo, abych věděl kolik bude kde místa a mohl "naložit" veškeré komponenty a pohrát si s těžištěm, než začnu programovat. Design tedy až na konec, až budu vědět kolik čeho.

blindmelon

Mě se zdá, že by se to bez těch 6 panelů obešlo, zejména jestli si s tou kabinou budeš hrát. Být tebou bych počkal.
Hezký den, Blindmelon

Plutoone

Už si nemyslím, že stavím přehnaně velké věci:)

Skwor4435

Zdravim ja mam 6 těchto panelů žluté barvy a jsem ochoten je vyměnit za něco jineho třeba i s doplatkem kdyz by cena přesahovala ?

dwo

No já vycházel z měřítka a tak to prostě nějak velikostně dopadlo :-) S panely počkám, ve finále jich bude potřeba 10-12 a pokud cena opravdu klesne, spíš se zásobím pak víc. A ono to nebude jen tohle.

PS: Díky, ale kupuju jen nové a lego zásadně neměním (mám k tomu citový vztah a navíc ničeho není přebytek  ;D)

dwo

Nechci zakládat jiné téma, tak to dám sem.

http://youtu.be/vtGI1jGpk0w

Je to porovnání a test koncepce podvozků Tatry 7KOR59 4x4 a MB Zetros 4x4, z roku 2009 na polygonu v Kopřivnici.

Plutoone

Toto video jsem nedávno viděl a Tatra na něm Mercedes opravdu válcuje. Na druhou stranu nutno podotknout, že na domácím hřišti se vždy hraje lépe.

Kiko97

Súhlasím s Plutoone. Jasné, že bude lepšia na polygone, ale mohli by urobiť aj testy Tatry niekde v areáli mercedesu.

MeNadruhou

Citace od: Kiko97 kdy 14.02.2013, 12:19:51
Súhlasím s Plutoone. Jasné, že bude lepšia na polygone, ale mohli by urobiť aj testy Tatry niekde v areáli mercedesu.
I tam by tatra kralovala.
Všiml jsem si, že tatra měla trochu míˇn nafoukaný kola ;)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Dominik.87

Tak skláním klobouk, moc hezký monstrum :-)

Plutoone

I tam by tatra kralovala.
Všiml jsem si, že tatra měla trochu míˇn nafoukaný kola ;)
[/quote]
Bod 1. To nemůžeš vědět.
Bod 2. Jasnej podvod ;D

Kiko97

Podvod to nie je ak si Tatra môže nahustiť pneumatiky ako chce a Zetros nie, tak je to jeho problém, že nemá dohusťovanie pneumatík.

Plutoone

Citace od: Kiko97 kdy 15.02.2013, 10:52:59
Podvod to nie je ak si Tatra môže nahustiť pneumatiky ako chce a Zetros nie, tak je to jeho problém, že nemá dohusťovanie pneumatík.
Devítistupňová převodovka G 131-9 (osm převodových stupňů vpřed + plazivý převod) s hydraulicko-pneumatickým řazením
3 mechanické uzávěrky diferenciálů
Pneumatiky 14,00 R 20
Jednoduché obutí na všech kolech
Regulace tlaku v pneumatikách
Garantovaná brodivost až 800 mm
Zdroj: http://www.praha.mercedes-benz.cz/nakladni-vozidla/karta-vozidla/zetros/

Plutoone

Nechci nikterak Tatru ponižovat. Je to velmi dobré nákladní vozidlo. Ale její polygon je stavěn tak aby vyzkoušel a podtrhl kvalitu půlených náprav. Proto se jí na tomto polygonu Mercedes nevyrovná. Zároveň však věřím, že Mercedes má svůj polygon, na kterém byl vyvýjen Zetos. A na svém polygonu by možná Tatru porazil. Nebo taky ne:)

alcarmo

Já si myslím, že skutečnost že na tomto polygonu konstruktéři Tatry ta vozidla testují a vyvíjejí předpovídá, že na něm budou mít dobré vlastnosti. Kdyby ne, tak to vypovídá něco o konstruktérech. To samé platí i o ostatních značkách.

Opravdu vypovídající by byl test v nezávislém testovacím středisku, nebo přímo v akci. Další věc je, že každé to vozidlo bylo navrženo pro jiné účely a odtamtud taky mohou plynout různorodé charakteristiky.