Lego Technic Boskovice 2013 a 2014

Založil Legas, 30.10.2012, 23:15:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Legas

První důležitá věc, kterou je potřeba zmínit k třetímu ročníku Lego Technic show v Boskovicích, aneb Stroje v pohybu, je termín konání: 16. 2. 2013! Kdo se zúčastní?
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Legas

Duhá důležitá věc je LEGO 9398 Technic - Truck 4x4 jako odměna za nejlepší vystavený vlastní model. Detaily soutěže budou specifikovány později.

Měch

Joho hó. Už se mi chce stavět :D
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Tomik

Já se určitě zúčastním, takže počítejte se mnou. Doufám, že do té doby stihnu postavit něco speciálního přímo pro tuto výstavu - jeden nápad mám, tak uvidíme, jestli to klapne. Jinak, najde se někdo z pražských vystavovatelů, kdo by mě tam hodil? Případně mi napište zprávu a určitě se domluvíme.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MeNadruhou

Tak já už stavím jeden moc velký MOC, někteří už vědí co, bo jsem o tom mluvil, co to bude. každopádně počítám s účastí.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Robbed

Rád bych zase přijel a přinesl bych i nějaké pohybující se MOCy.

MiHo

Kolik bude v kulturním středisku času na stavění ? Bude tam den před tím nějaká akce ? Dá se stavět večer nebo přes noc ?
Zvažuji kombinaci kolejiště a monorailů. Kolik by na to bylo prostoru?

Mrs.Tygris

já se zas svezu z bratrem , a tentokrát dovezu i víc modelů a MOC ;D ( přítel se dal ukecat taky do lega  ;D )
a doufám že se výstava pak přesune rovnou do Brna, prostory bych teoreticky měla,..

Legas

Citace od: miho kdy 11.11.2012, 08:47:48
Kolik bude v kulturním středisku času na stavění ? Bude tam den před tím nějaká akce ? Dá se stavět večer nebo přes noc ?
Zvažuji kombinaci kolejiště a monorailů. Kolik by na to bylo prostoru?

Zatím není před výstavou v prostorách plánována na pátek žádná akce, takže prostor na stavění kolejiště by zatím byl. Nemůžu ale slíbit, že to tak zůstane. Pokud by se našel důležitý pronájem, musel bych ten pátek pustit. Zkusím to nicméně zablokovat. Pro kolejiště bych mohl nechat celou horní galerii, jak jsi byl minule. Přidal bych tam více stolů.

Legas

Citace od: malý Měch kdy 30.10.2012, 23:56:28
Joho hó. Už se mi chce stavět :D

Jinak bych rád vytvořil pravidla soutěže, do které by se mohl přihlásit kdokoliv, i veřejnost, vždy jedinec jeden model. Asi bych jej nijak neomezoval, jen aby to byl Technic. Hodnotila by se funkčnost modelu, ale i vzhled. Na komisi bychom se domluvili.

Děkuji také všem za zájem o účast. Letos nebudu vystavovat, nebo někomu mé modely půjčím. Změnil jsem pracovní pozici, jsem teď kulturní dramaturg, takže bych to všechno, co se tam bude dít, spíš jen rád řídil a hlídal.

Kromě soutěže bych rád opět něco přidal, nějakou novinku. Ještě o tom popřemýšlím.

Měch

Letos jsem to trochu rozjel, tak bych chtěl někoho poprosit, zdy by mi nechtěl asistovat u mých modelů. Sám bych to asi neukočíroval. Bude jich přes 10 velkých a něco málo menších. Převážně na dálkové ovládání.
Fotky

MiHo

Jaká je šíře galerie v prostoru stolů 5G až 8G ? Zvažuji tam z hlavního stolu dlouhou kolej - tj. šíře 1 stolu=80 cm + 30 cm za stolem pro obsluhu. Kolik cm zbude pro diváky ? Je to reálné? Jak je ta část galerie dlouhá ?

germik

Citace od: malý Měch kdy 03.12.2012, 11:54:15
Letos jsem to trochu rozjel, tak bych chtěl někoho poprosit, zdy by mi nechtěl asistovat u mých modelů. Sám bych to asi neukočíroval. Bude jich přes 10 velkých a něco málo menších. Převážně na dálkové ovládání.

Já bych to klidně bral - nic bych v tom termínu mít neměl, a semestr bude teprv začínat... :)

Mohl bych i něco přivézt, ale jen pár setů - na MOCy nemám čas...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Legas

Citace od: miho kdy 03.12.2012, 12:44:20
Jaká je šíře galerie v prostoru stolů 5G až 8G ? Zvažuji tam z hlavního stolu dlouhou kolej - tj. šíře 1 stolu=80 cm + 30 cm za stolem pro obsluhu. Kolik cm zbude pro diváky ? Je to reálné? Jak je ta část galerie dlouhá ?

Když tam dáme 80 cm širokou řadu stolů (tuším 8,5 m délka), bude pro diváky místa tak akorát.

Mrs.Tygris

Ohledně soutěže :
Sestavit komisi pro výběr nejlepšího modelu ? no to se mi moc nezdá, nevím jestli ti Legasy někdo říkal jak probíhala soutěž ve Vyškově, ale myslím že systém nechat hlasovat návštěvníky my přijde víc fér než komise "odborníků" nebo aspoň to zkombinovat

Jamesek

Termín jsem si v diáři zablokoval, nějaké nápady na MOCy přes vánoce mám .. pokuď by zase byla v pátek nějaká předakce, o to příjemnější cesta tam a raní vstávání .. :)

Legas

Citace od: Jamesek kdy 05.12.2012, 10:59:59
Termín jsem si v diáři zablokoval, nějaké nápady na MOCy přes vánoce mám .. pokuď by zase byla v pátek nějaká předakce, o to příjemnější cesta tam a raní vstávání .. :)

Hospodu (předakci) určitě uděláme  :)

Legas

Citace od: Mrs.Tygris kdy 05.12.2012, 09:18:29
Ohledně soutěže :
Sestavit komisi pro výběr nejlepšího modelu ? no to se mi moc nezdá, nevím jestli ti Legasy někdo říkal jak probíhala soutěž ve Vyškově, ale myslím že systém nechat hlasovat návštěvníky my přijde víc fér než komise "odborníků" nebo aspoň to zkombinovat

Nad komisí budu usilovně přemýšlet.

Neřád :-)

ahoj rad pomůžu volno v terminu mam :-) když tam mi napiš co a jak

Citace od: malý Měch kdy 03.12.2012, 11:54:15

Mrs.Tygris

Prosím všechny vystavovatele a účastníky výstavy, také o sledování vývoje výstavy v Brně a Vyškově

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=39868.0

Legas

Tak jak po Vánocích? Co kdo dostal a co kdo už má postaveno? Organizační přípravy včetně výroby plakátu a shánění dalších účastníků započnu ve středu 3. 1. 2013.

Shrnu dosavadní známé veličiny:

1) Prostory rezervovány (opět Zámecký skleník)
2) Prodejce Legenio již o akci ví, přijede (tentokrát bude umístěn do větší šatny)
3) Miho bude mít pro své vláčky celou galerii
4) Budou dovezeny školní lavice (stoly minule už nestačily)
5) Bude vypsána soutěž o 4x4 offroader

Měch

Můžu se zeptat na rozměry těch stolů ? Mám tu model, který potřebuje 90 cm na podstavec. Bude ten stůl tak široký, nebo to budu muset dát podél ?
Fotky

Legas

Citace od: malý Měch kdy 31.12.2012, 11:24:38
Můžu se zeptat na rozměry těch stolů ? Mám tu model, který potřebuje 90 cm na podstavec. Bude ten stůl tak široký, nebo to budu muset dát podél ?

Stoly jsou 80x80 cm.

MiHo

Příprava vlaků probíhá.
Vzhledem k následujícím výstavám v Brně a Vyškově jsem nakonec letos ustoupil od plánu využít té úzké části prostoru stolů 5G až 8G, neboť potřebuji mít jen jeden stejný plán pro všechny tři výstavy, na jiný plán je mezi výstavami málo času.

Vychází mi to 6,40 x 2,40 m tj. 8x3 stolů (24 stolů celkem).
Předběžný plán na obrázku. Modré čtverce jsou domy. Malý okruh kolem nich je tramvaj. Kolejiště je pro 7 vlaků z nichž střídavě vždy dva budou v pohybu. Monorail souprav 6 a 4 z nich v pohybu.
Ty složitější části kolejiště stavím na desky 48x48 pin, aby to šlo na místě rychle smontovat.

Legas

Citace od: miho kdy 01.01.2013, 12:36:21
Příprava vlaků probíhá.
Vzhledem k následujícím výstavám v Brně a Vyškově jsem nakonec letos ustoupil od plánu využít té úzké části prostoru stolů 5G až 8G, neboť potřebuji mít jen jeden stejný plán pro všechny tři výstavy, na jiný plán je mezi výstavami málo času.

Vychází mi to 6,40 x 2,40 m tj. 8x3 stolů (24 stolů celkem).
Předběžný plán na obrázku. Modré čtverce jsou domy. Malý okruh kolem nich je tramvaj. Kolejiště je pro 7 vlaků z nichž střídavě vždy dva budou v pohybu. Monorail souprav 6 a 4 z nich v pohybu.
Ty složitější části kolejiště stavím na desky 48x48 pin, aby to šlo na místě rychle smontovat.

Wow, nádhera. Smekám a těším se. Myslím, že plánek vyvěsím jako součást infa o výstavě na web.

Měch

Kolejiště se nám rok co rok exponenciálně zvětšuje ;D.

Dotaz: nemá někdo, kdo pojede do Boskovic navíc nabíjecí BB ? Nějak se mi povedlo mít 4 modely na něj, ale mám jenom 2 BB. Stačil by možná i ten vlakový. Jde mi o hmotnost.
Fotky

branio

Citace od: miho kdy 01.01.2013, 12:36:21
Příprava vlaků probíhá...

Velmi pekný plán kolajiska, ale zarazili ma závory - asi to bude problémom dizajnovacieho programu, že sa nedajú od seba oddeliť, ale logicky je to samozrejme zle... Aj keby išiel vlak iba po jednej kolaji, musia byť uzatvorené obe, ako prevencia pred prípadnou nehodou  8)
Predpokladám, že v reále to bude správne.

Foton

Já myslím, že Miho by měl jednou postavit kolejiště, co povede z galerie tím okýnkem do hlavního sálu a bude vozit občerstvení!
Svoji účast zvažuji, pokud budu mít co prezentovat, tak dám vědět a přijedu.
Jinak možná jako návštěvník.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Legas

Citace od: Foton kdy 01.01.2013, 19:54:04
Já myslím, že Miho by měl jednou postavit kolejiště, co povede z galerie tím okýnkem do hlavního sálu a bude vozit občerstvení!
Svoji účast zvažuji, pokud budu mít co prezentovat, tak dám vědět a přijedu.
Jinak možná jako návštěvník.

Nějaké to mindstorm udělátko by nebylo marné  ;)

MiHo

Citace od: branio kdy 01.01.2013, 17:40:32
Velmi pekný plán kolajiska, ale zarazili ma závory - asi to bude problémom dizajnovacieho programu, že sa nedajú od seba oddeliť, ale logicky je to samozrejme zle... Aj keby išiel vlak iba po jednej kolaji, musia byť uzatvorené obe, ako prevencia pred prípadnou nehodou  8)
Predpokladám, že v reále to bude správne.
Ano je to jen problém programu Track Designer, kde jsou definovány jen celé existující train sety (a to jen ty starší) a dvojkolejný železniční přejezd se závorami tam není..
Deset let jsem pracoval jako strojvedoucí, tak mohu ubezpečit, že to bude ve skutečnosti dopravně správně.