(vlastní) Tatra 815

Založil Plutoone, 13.11.2012, 20:36:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Nazdárek všici,
po nějakém čase jsem zde znovu a to s další Tatrou. Snad to nebude monotematické, ale chtěl bych v budoucnu postavit ještě jednu verzi a pak asi od této automobilky opustím.
Tentokráte je to Tatra 815 3stranný sklápěč s vlekem.
Pohon 2xXL, 1xM zatáčení, 1xXL sklápění, 4x PF světla, 3 Přijímače a pneumatické sklápění vleku.
Více ve videu, případné dotazy rád zodpovím.
http://youtu.be/sGt2Z4Jtj68

William

Colonel32

Hodně solidní práce.

Plutoone

Citace od: William kdy 13.11.2012, 20:44:59
Mě to video nejde.
To mě mrzí. Mně ano a dalším 18ti lidem kteří ho za tu chvíli viděli také. Čili chyba bude asi na tvém přijímači:)

Systematik

William

Divné, tohle nejde, ať kliknu na jakékoliv jiné tak se přehraje.

TUKE

Mne idú obe videá. Tatra je parádna  ;)

Kiko97

Skvelá tatra, skvelá práca. Nemám čo dodať, som ohromený má fakt reálnu podobu a skvele šlape v teréne. :o.

peki

Citace od: Plutoone kdy 13.11.2012, 20:36:20
Nazdárek všici,
po nějakém čase jsem zde znovu a to s další Tatrou. Snad to nebude monotematické....

Parádní, to se neokouká. Slušelo by tomu video z nějakých exteriérů  >:D

William

Už mi to jede také a nezbývá než chválit. Vždy když nějaké takové dílo vidím, mám chuť si koupit nějaký technic set a zkusit to také.

grohl

Tak to je opravdu nádhernej kousek. Bravo.

Plutoone

Chvála od mistrů potěší. Děkuji.

germik

Je to úžasný - dost mě zaujal podvozek - konkrétně ty linky u zadních náprav... A už poněkolikáté mě překvapilo, že to ten 12 bevel vydrží :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Plutoone

Citace od: germik kdy 14.11.2012, 15:20:07
Je to úžasný - dost mě zaujal podvozek - konkrétně ty linky u zadních náprav... A už poněkolikáté mě překvapilo, že to ten 12 bevel vydrží :D
Linky zpevňují nápravy, aby se nerozjížděly v podélném směru jízdy.

germik

Ještě by to možná chtělo aspn pár foteček - podvozek apod... Btw - jak máš řešenou motorizaci? Máš šest vývodů z přijímačů - pohon, řízení, sklápění, co dál? Konkrétně jak "blikáš"? :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Plutoone

Citace od: germik kdy 14.11.2012, 17:32:51
Ještě by to možná chtělo aspn pár foteček - podvozek apod... Btw - jak máš řešenou motorizaci? Máš šest vývodů z přijímačů - pohon, řízení, sklápění, co dál? Konkrétně jak "blikáš"? :)
Slotů využívám 5, jak jsi napsal, pohon, řízení a sklápění jsou 3. 2 používám pro blinkry.

Plutoone

Fotky

Fairytale

Taky tě musím pochválit , velmi pěkná práce !

Kiko97

Viem, že si to už písal, ale načo tam slúžia ten linky?

Plutoone

Citace od: Kiko97 kdy 14.11.2012, 19:33:33
Viem, že si to už písal, ale načo tam slúžia ten linky?

Náprava drží jen na centrální ose a tlumičích a tak by se mohla pohybovat vpřed a vzad. Přeci jen centrální osa není jeden kus a rozpojuje se. Linky se postarají o to, že nápravy drží na svém místě. Toto řešení se mi osvědčilo i u kyvných náprav s differenciály.

otaznik

Super model! Ty blinkry jsou boží!

Plutoone

Děkuji, možná před rozebráním udělám ještě jedno video, za lepších světelných podmínek, ale ven se mi moc nechce. Je zima a tak budou baterky docela trpět. Uvidíme, jak to pojede:)

MeNadruhou

Citace od: Plutoone kdy 15.11.2012, 11:29:12
Děkuji, možná před rozebráním udělám ještě jedno video, za lepších světelných podmínek, ale ven se mi moc nechce. Je zima a tak budou baterky docela trpět. Uvidíme, jak to pojede:)

Asi přestanu stavět a dám Ti všecky moje kostky aby jsi mi něco úžasnýho postavil  ;)
Ta by si zasloužila i návod, a když tak možná by jsi mohl udělat fotorozborku když nic jinýho
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Na dělání návodů mě moc neužije. Myslím, že základ je zřejmý z fotek podvozku. Pokud by někdo vyloženě chtěl nafotit určitou část, tak není problém. Kostky mi poslat můžeš, ale podle mě je na legu nejhezčí právě ten proces stavění. Když mám MOC hotový, tak už s ním po natočení videa vůbec nejezdím. Čili z cizí stavby by jsi určitě radost neměl.

Bard

Citace od: Plutoone kdy 15.11.2012, 20:54:42
Na dělání návodů mě moc neužije. Myslím, že základ je zřejmý z fotek podvozku. Pokud by někdo vyloženě chtěl nafotit určitou část, tak není problém. Kostky mi poslat můžeš, ale podle mě je na legu nejhezčí právě ten proces stavění. Když mám MOC hotový, tak už s ním po natočení videa vůbec nejezdím. Čili z cizí stavby by jsi určitě radost neměl.
Kvůli takovým, jako jsi ty, se mi ještě začne líbit Technic  ;). Je to bomba.