(vlastné) Mini truck 6x6

Založil Kiko97, 18.07.2011, 22:15:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kiko97

Bevely zatiaľ nepraskli a  je home-made nálepka. Lepiaca páska, centrofixa, lepiaca páska. Raz som to už dával dole a bolo to v pohode.

Kiko97

Urobil som ju v LDD. Stiahnuť si ju môžete na Brickshelf Galérii. Urobil som tam aj screenshots, aby ste videli ako bol vyriešený náhon a riadenie.

Kiko97

Dokončil som ďalšiu verziu Petry a teda 6. Je  jednoduchšia oproti pôvednej, má novú kabínu, široké blatníky. Myslel som si, že bude jazdiť lepšie, ale XL motor nezvláda takú hmotnosť. Ak odstránim kabínu a blatníky, tak šlape ako hodinky, preto by som chcel ešte skúsiť urobiť tenšie blatníky ako na predošlých verziách. Podľa LDD screen shotu je vidieť, že som urobil rozvodovku od motora po stred (zelenou) čo pomohlo lešie rozložiť silu motora na nápravy v porovnaní s predošlími verziami, ktoré mali motor vzadu. Ďalej sa to rozdeluje na prednú a zadnú dvojicu náprav. Všetky nápravy sú túhé výkyvné, zadné prepojené cez "listové perá" a predné cez pevné ramená. Fotky na Brickshelfe. Dúfam, že sa bude páčiť.

peter

No vypadá to parádně! Problém na pohonu vidím především v tom, že nápravy neobsahují diferenciály. Motor je silný dostatečně, já s ním celkem bezproblémově poháněl mnohem větší auto. Absance diferenciálů totiž motoru velmi ztěžuje práci a to zejména při zatáčení, kdy motor musí přetlačovat odpor na kolech a u osmi koly to bude setsakra znát. Je mi ale jasné, že do takto velkého modelu to bude velmi obtížné. Pokusil bych se je proto dostat alespoň do zadních náprav a případně jeden mezinápravový mezi přední a zadní páry.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Kiko97

V tom máš pravdu ,ale ono to nemá silu ani pri jazde rovno. S tými väčšími autami si myslím má XL preto väčšiu silu,lebo väčšie kolesá ľahšie prekonajú prekážku.

Rastwo

Vyzera to fajn :)

O tej sile XL-ka, ak to mas ako na LDDcku tak tam mas chybu, ktora mozno nevadi ale ajtak. Z XL-ka tam mas axle 3 ktora je 1stud v motore a hned na druhom je ozub. mal by tam byt stud posun.

Kuk video je to na 1:00
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Kiko97

Nad tým, žeby tam mohlo byť trenie som sa nikdy nezamýšľal.

Měch

Rozhodně se mi to designově zdá lepší než předchozí verze. Ještě to zkusím postavit ať můžu porovnat ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Kiko97

Keď sa tak pozerám na tento starší model od Sheepo, tak čo si ja od teho 1 XL motora namýšlam. Jeho model je ľahší a má tam vačší prevodový pomer. Až teraz som si všimol, že prešmykovacia 24z na riadení, tam musí trieť. Neviem či bola moja už zdretá, lebo počas stavby mi vôbec netrela.