(Cizí) Veverka z Doby ledové

Založil Tomik, 08.11.2012, 09:52:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Náhodou jsem se dostal do galerie Nathanaela Kuiperse na brickshelfu a našel tam úžasný model veverky (Scrata) z Doby ledové. Ale co mě zaujalo ještě víc, je fakt, že jí postavil jako alternativní model ze setu 4884, který mám doma. Plánuju tedy, že si jí postavím a rád bych se domluvil s Nathanaelem, jestli na ní budu moct vytvořit návod a publikovat ho na buildinstu.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

danyboy

Tak, ta je hustá. 8) Chtěl bych mít doma.  ;D

Anatyt

Hlava z kojota, nohy a kridla z vtaka a chvost z veverice.

Tomik

Tak už jí mám poskládanou. První dojmy jsou tak trochu smíšené - model je velký a vypadá pěkně, ale má také své mouchy. Ocas je dost těžký a rád převažuje veverku na zadek. Současně s tím musíte být opatrní při ohýbání ocasu v kloubech u jeho kořene, protože v některých polohách to spoje neunesou a ocas padá k zemi. Dalším problémem jsou přední končetiny - pin, kterým jsou přichyceny k tělu, nemá téměř žádné tření, takže ruce jen tak visí dolů. Tento problém s nedostatkem tření by možná šel vyřešit vložením kousku papíru do spoje (zatím jsem to nezkoušel).
Přesto přes tyto nedostatky jde o výborný model věrný své předloze, který se hodí spíše do vitrýny než do dětských rukou. Obzvláště oceňuji design hlavy, kde se autorovi podařilo vystihnout hlavní chyrakteristiky veverky, a to vytřeštěné oči, dlouhý čumák s tesáky a celkový tvar.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr