(Vlastní) Středověký život

Založil FilipS, 18.05.2012, 18:07:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

FilipS

Ahoj všem, poprvé zveřejním něco nedokončené s žádostí o jakoukoliv radu, nápad nebo tip.
Projekt půjde na výstavu do Litovle. Zatím nemám úplně představu, co dát na tu velkou plochu, kde prcek štouchá do opilce. (scénka čistě pro pobavení) Přemýšlel jsem o rybníčku, nebo o pár stáncích.

Luky1987

Políčko z ručiček, to se lidem bude líbit.

FilipS

S políčkem nevim, ten celek spíš sedí někam do středu města, aspoň podle mě.  :) Zatim zkouším rybníček, uvidím, jak to bude vypadat. Ještě přibude nějaký větší strom mezi sochu a hromadu s kamením.

germik

Pěkný, moc se mi líbí kolečko ;). naopak nevim nevim ta socha - nesedí mi moc že je jen tak na trávě - spíš bych ji viděl někam na náměstí... a na trávníček - jestli to má být ve městě, tak buďto tržiště, nebo -jestliže to má pobavit- mě napadlo přeplněné "parkoviště" pro povozy ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

FilipS

Tak zatím přibyla studna, strom a rybníček. Rybnik bude buď vetší, nebo nebude vůbec, takle totiž za moc nestojí. Nápad s vozem se mi líbí, takže tam nejspíš budou 2 stánky a vůz.
Mě se tam ta socha zamlouvá, pravda je, že na trávě vypadá divně. Dám kolem ní Tiles.
(Omluvte ten nepořádek kolem.)

germik

Jestli chceš ispiraci co tam, možná bys mohl kouknout do Warcraftu3 - tam bývá po mapách okolo domků spousta "haraburdí" a podobného ;)
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

cendix

A co tam dát kostlivce na šibenici nebo vpleteného do kola?

FilipS

Citace od: cendix kdy 18.05.2012, 23:01:25
Nápad to není špatný, ale já bych to rád nechal v pozitivním duchu. :)
Toho šaška trestám čistě z tradice, dostává skoro v každém mém větším Castle MOCu. ;D

Systematik

Citace od: FilipS kdy 19.05.2012, 09:04:32
Nápad to není špatný, ale já bych to rád nechal v pozitivním duchu. :)
Dva biřicové odvádějící lapeného lapku?
Pozitivní pro biřice a okradeného, který své dostal zpět,
snad negativní pro lapku - možná se poučí a napraví...  ;D

Jotun

Nemýslím si, že zrovna popraviště by bylo vhodné do takové blízkosti obydlí. Co mě jen tak napadlo, tak třeba by tam nebylo špatné umístit řemeslníky, opracovávající dřevo, nebo kameníky, když už tam máš dlaždiče. Nebo nějakou polní kuchyni opět v souvisloti s nasycením řemeslníků.

kilhor

Citace od: FilipS kdy 18.05.2012, 22:48:57
Tak zatím přibyla studna, strom a rybníček. Rybnik bude buď vetší, nebo nebude vůbec, takle totiž za moc nestojí. Nápad s vozem se mi líbí, takže tam nejspíš budou 2 stánky a vůz.
Mě se tam ta socha zamlouvá, pravda je, že na trávě vypadá divně. Dám kolem ní Tiles.
(Omluvte ten nepořádek kolem.)
Větší obrázek http://farm8.staticflickr.com/7078/7223373130_6bf528b4d3_k.jpg

Libí se mi, jak můžeme sledovat jak se dílo vyvíjí.

A nejvíc se mi líbí pozadí na druhé fotce, kde je vidět jak mistr pracuje...

Díky za ty dary!

Colonel32

No, proč nepřidat vodu na mlýn...

Vysloveně mi nesedí rybníček, do kterého by přece měla voda někudy přitékat, taktéž dělníky napadlo, že zrovna teď budou dláždit cestu kameny... dejme tomu... ale čekal bych, že budou dláždit cestu, která je již nějak používaná a vyšlapaná, zatímco na pohled to vypadá, že prostě kopou do zelené trávy. Vysvětlení jak by se tam vzala ta socha mě také žádné nenapadá.

Naopak domek mi přijde v pohodě, studna a strom také. Ty bych nechal.
Napadá mě jestli neudělat kadibudku, ale ta by asi měla být spíše ze zadní strany stavení.

FilipS

Tak sem vzal od každéno nápadu trošku, k dělníkům jsem přidal kameníka. Biřice, co odvádí lapku.
C32: Já čekal, kdy se ozveš. ;D Poslední verze řeši 2 ze 3 tvých připomínek- Rybníček se zužuje do ztracena a prašná cesta je dlážděna kameny. Pokud jde o sochu, proč je tak nereálné, že by se nechala vytesat socha na počest válečníka?

Colonel32

No, nevím jak tobě, ale mě jak cesta tak rybníček skutečně přijdou mnohem lepší.

Ohledně sochy válečníka - ani ne tak nereálné, že by se ta socha nechala vyrobit. Spíš mě nenapadá důvod, proč by ta socha měla být přímo před chudým venkovským stavením. Spíš bych ji viděl na nějakém hradu, zámku, na nějakém poutním místě - památka bitvy.

P.S. pokud máš hnědé ruce, tak bych je použil na trakař. Pochybuji, že by v té době někdo měl trakař s kovovými rukojeťmi.

P4tr1cius

Vidím FilipS, že aj pri väčších dielach (než na akých sme na teba zvyknutý) kvalitou rozhodne nešetríš. Je síce pravdou, že pri väčších dielach človek už neskúma každý detail, a tie sa možno z časti "rozplynú" , ale ako celok je to rozhodne rozpoznateľné, že Autor je už "známa firma". Dielo sa mi páči, plné života, viac činností, rýbníček to ešte viac oživil. Jediná vec, tie dva domčeky v pozadí, možno by to ešte chcelo (okrem šaša z okna) ešte nejakú maličkú akciu.

FilipS

C32: Je to rozhodně lepší, rybníček byl předělaný nezávisle na tvé připomínce, ale ta cesta byl dobrý poznatek.

P4tr1cius:Díky, já váhám, jestli se nepustit do interiérů těch domů, ale nevim, jestli budu mít dost Tiles na podlahy a taky by to vyžadovalo komplet rozebrat ten hrázděný dům. Ještě uvidím.

germik

Ty interiéry si možná nech na zvláštní dílo - aby zevnitř vypadal normálně, je nejlepší udělat "druhou stěnu" v barvě vnitřní omíky (bílá nebo podobná - jako mám třeba u Pseudopolského dvora) - a u takhle malé stavby ti to sežere hroznýho místa... :-\

Každopádně myslím že úpravy tomu jen prospěly ;)

FilipS

Hotovo!  :) Nakonec jsem se pustil i do interiérů. Název nic moc, ale nic originálnějšího mě nenapadlo. ;D Chtěl bych moc poděkovat všem, za rady a tipy. Doufám, že se vám MOC bude líbit.

Pro větší fotky navštivte Flickr http://www.flickr.com/photos/51626571@N06/sets/72157629860641072/

Izmael10

Super stavba s pekným interiérom budovy.

Jotun

Pohodová stavba ;) I  pěkně nafocená a prezentovaná.

Colonel32

Myslím, že ty konzultace tomu hodně pomohly. Řekl bych, že teď je to skoro dokonalé.

Ojík

Líbí se mi sedící myslivec a hoch u řeky, plachetnice a vylité víno. Škoda, že jsi odstranil šťouchání do opilce.
All work and no play make Jack a dull boy.

FilipS

Díky, sem rád, že se líbí.
Ty konzultace fakt bodli, až se přistě pustím, zase do něčeho "většího" udělám to stejně.  :)

Ryxe

Pěkné dílko, jsem rád, že se od tebe sem tam vyskytne větší stavba, která je protkaná spoustou povedených detailů. Jen tak dále.

Daniel

Opět povedené dílo.
S těma konzultacema je to takové dvousečné - rady pomůžou vidět, co stavitel nevidí a jsou pro dílo většinou užitečné (jako tady), ale bohužel odpadne takový ten Wauuuu efekt.

FilipS

Díky, sem rád, že se to líbí i hradařské špičce.  :)
Citace od: Daniel alias Legacek kdy 24.05.2012, 18:37:38
Opět povedené dílo.
S těma konzultacema je to takové dvousečné - rady pomůžou vidět, co stavitel nevidí a jsou pro dílo většinou užitečné (jako tady), ale bohužel odpadne takový ten Wauuuu efekt.
To je fakt, ale aspoň ten interiér sem nechal jako překvapení, koneckonců to byl hlavní  důvod proč sem se do něj pustil, od 3. WIP fotky a té finální se v exteriéru prakticky nic nezměnilo.

Colonel32

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 24.05.2012, 18:37:38
...ale bohužel odpadne takový ten Wauuuu efekt.

Zase otázka je, jestli je horší aby o wau efekt přišlo těch +-50 lidí, co tuhle sekci pravidelně sledují, nebo ty tisíce, které dílo uvidí na nějaké výstavě, a které díky konzultacím vidí dílo kvalitnější.

Ale jako pokud by byl zájem, můžeme klidně zavést označování vláken WIP (Work in progress), a kdo se chce nechat překvapit, tak by na tahle vlákna neklikal.

Hardegon

Velmi podařená stavba. S obdivem sleduji, kolik zajímavých nápadů z tebe pořád padá...

Aki

Pěkná stavbička, ale ohledně pomníku musím souhlasit s C32. Mnohem lepší by tam byl třeba smírčí kříž (s vytesanýma znameníma - nůž, srdce atd.), nebo třeba gotický kamenný pranýř a biřic by mohl táhnout lapku směrem k němu....

grrusa

Moc pěkné!

Odkud je ten "postroj na meč" (pochva to tak úplně není), který má biřic? Neznám ho a na BL jsem ho nějak nenašel...