kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 10 Hosté prohlíží toto téma.

Systematik

Citace od: Justin kdy 27.05.2012, 19:20:09
Dúfam že si nebudete myslieť, že som 100 rokov za opicami  ;)
ale tá žlto červená lavička je geniálna.

J.
To je vlastně jak ze starejch šalin, tam byly červený a žlutý laminátový sedačky  :D

mirek

Tady jsou v plné kráse.

Micho

Mirek, máš moje neustále obrovské uznanie! Neustále tvoríš a na koľajisku ti tam stále niečo pribúda ... V lete si musím urobiť návštevu , Prahy (brat, Ty a tvoje koľajisko, múzeum Lega ...)   8) 8) 8)

MeNadruhou

Citace od: Colonel32 kdy 27.05.2012, 11:12:32
No fakt že jo. Předtím jsem to v tom taky neviděl, teď už to vidím. Akorát si říkám, juestli by to nechtělo ty díly ještě trochu prodloužit.
Tahle už je lepčejší, ale je fakt nějaká krátká...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

mirek

Dlouho jsem řešil el. vodivé propojení mezi vagony. Až při pohledu na tramvaj mi svitlo.
Zatím je vše testováno jako vodivé propojení mezi dvěma dráty na desce nepájivých spojů.
Důkaz, že to "maká" jsou svítící diody.

P4tr1cius

Mirek, ešte raz by som sa Ti chcel poďakovať za umožnenie malej exkurzie do Tvojho parádneho "koľajiskového" sveta. Je neskutočný. Naživo vyzerá naozaj monštrózne, a ešte lepšie ako na obrázkoch a videu (ak to vôbec ešte je možné).

A som veľmi rád, že som Ťa spoznal.

mirek

P4tr1cius, díky. Poslal jsem Ti SZ. Společná fotka s čepicemi by snad stála za zveřejnění ??  ;D

mirek

Už svítíme a brzdíme.

mirek

Elektrické propojení na střeše, mezi vozy tramvaje, už funguje i při jízdě na kolejích.

MeNadruhou

Jedna věc té šalině chybí... A to označení dopravního podniku  ;D - END trans corp.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

mirek

MeNadruhou, na tom už se také pracuje. Logo už je naskenované zatím jenom v PC.
                   Obtisky s popisem se chystají.

mirek

Pohled "pod pokličku".

martinlx

Paráda, díky za inspiraci. Prozradíš z čeho je ten protikus nýtku? To je uříznutá druhá část nýtku? Vejde se tam bez úprav?

mirek

martinlx Obrázek s popisem ti dá odpověď.

martinlx

mirek

Systém elektrického propojení mezi vagony jsem zrealizoval na dalších vagonech již osvětlených.
Původní propojení bylo pevné. Při rozpojení vagonků byla nutná složitá operace, odejmutí střechy a rozpojení dvou konektorů.
Při nynějším uspořádání je vše podstatně jednodušší.

mirek

Rudý šíp, jak vlak pojmenoval vnuk už je na trati s novým funkčním osvětlením.

mirek

Také tramvaj je hotova a překvapují mne její výborné jízdní vlastnosti s 9V motorkem.

mirek

Poslední mé práce se točily kolem osvětlení, ať vozů tak lokomotiv. V tomto duchu jsem pokračoval i dnes, kdy jsem
se pustil do osvětlení připravovaného osobního vozu švýcarských drah.
Doposud jsem elektronické součástky vkládal přímo do prostoru vozu. Nyní jsem zvolil cestu opačnou. Součástky jsem
vložil pod vůz. "Drátování" tak není spletité a je dobře schováno. Má to i další výhodu, že přístup k němu je jednoduchý.

Tomtombuy

Ahoj mirku, předně chci říct, že smekám, ty jsi přímo geniální! Jen mi vrtá hlavou odkud pochází čelní díl z lokomotivy "Červeného šípu". Měl jsem dojem, že se vyskytoval jen v bílé barvě u setu 7897. Děkuji za odpověď a moc ti fandím!

dědek

honzicek22

mirek

Ano, je to prosté. Je to červený sprej. Je to trochu vidět na vnitřku kapoty, která je bílá.
Poprvé jsem sprej použil na tmavě šedý tunel, kde jsem měl spoustu starých nevzhledných, odřených kostek. Po odmaštění a nastříkání ... k nepoznání od nových.

honzicek22

Můžeš prosím napsat typ / ral číslo ? Ostatním nelegopuristům to usnadní práci.

mirek

Typ je na fotce, odstín sdělím, až se vrátím domů.

Tomtombuy

mirek

Jestli si to dobře pamatuji, tak odstín červené je RAL 3020.

mirek

Práce na osvětlení vagonku Bernina Expres pokračují. Nainstaloval jsem LED diody a propojil je s elektronikou pod vagonkem.
Vagonek bude časem doplněn odpovídajícími nápisy.

mirek

Dlouho jsem na kolejiště žádný set nekoupil. Včera jsem klukům (myslím i sebe) a vnučce koupil hned tři sety.

mirek

Na chalupě jsem se pustil do výroby skříněk, do kterých bych uložil plexiboxy. Po návratu z Jižních Čech jsem na půdě vše nainstaloval.
Jako dekoraci jsem na stůl postavil Santa Fé. PavelZ vznesl na FB ( LEGO ATTIC TRAINS )  ihned dotaz, co s ní zamýšlím. Tak když už tam byla, pustil jsem se do úpravy propojení obou lokotek a dokončil osvětlení předků. Také jsem osadil vnitřek lokotky elektronikou, to aby neproblikávaly koncové LED diody.