(Vlastní) Colony WIP

Založil Luky1987, 13.06.2012, 15:57:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Hlásím se s dalším trošku větším projektem.
Mělo by se jednat o malou obývanou kolonii na cizí planetě.
Zastavěná plocha kolonie bude cca 12.000st2, celkově to zabere cca 110x160x60cm.

Jako základna bude sloužit vyprahlá zem/bažina.
Nad bažinou se bude na sloupech tyčit samotná základna.
Vše by mělo být modulární a rozebíratelné, bažina na šest částí, plocha základny na sedmnáct částí a dílčí budovy a technika.
Dobu výstavby odhaduji opět na nějaké dva měsíce. Foto bych rád dával každý víkend.
Více napoví schéma - projektováno v MS Excel >:D

Pokud by bylo umožněno dát do soutěže SBS dílko s tématikou Space, je možnost předělat to jako kolonii v poušti...

Hardegon

Citace od: Luky1987 kdy 13.06.2012, 15:57:51

Touhle větou už nepřekvapíš.  ;D Nějak jsem si zvykl, že tvé výtvory rostou do enormních rozměrů. Na tohle jsem moc zvědav. Těším se, jak to pojmeš  ;)

germik

Těším se, jen mi tam možná chybí něco jako nějaké menší "garáže" - pro nějaká ta obslužná menší vozítka, vznášedla a podobně ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Systematik

Citace od: Luky1987 kdy 13.06.2012, 15:57:51
...Více napoví schéma - projektováno v MS Excel >:D

Pokud by bylo umožněno dát do soutěže SBS dílko s tématikou Space, je možnost předělat to jako kolonii v poušti...
Pecka! A ještě prosím doplň legendu  :), to zelený třeba, to budou záhonky nebo trávníček?
Nebo je to tajný? ;D

Luky1987

To zelené bude nějaká pláň/bažina - je to plocha šesti baseplates, jejichž okraje jsou naznačeny.
Dnes jsem promýšlel systém pilířů.
Budou 16-20 studů vysoké čtyři study široké, nejspíše LBG.
Spotřeba bricků 1x2 bude ekvivalentem cca dvěma modulárních domů - nějakých 4.600ks...
Plocha základy je rozdělena na 16 částí, které budou napevno propojeny s překlady (růžová), které budou opřeny do sloupů.

Luky1987

První větší progres - základní sloupy, které ponesou základnu...

Luky1987

Další malý pokrok, hotová základní deska, teď začínám pomalu vymýšlet, co na ní přesně bude...

Luky1987

Foto je černobílé, aby nebylo najednou prozrazeno vše...

mizdas

No vypadá to luxusně  :D.

Fox_25

Jak jinak by to mohlo vypadat když staví Luky.

Matošo

Tak to je hodně monstrózní.

Technická: stavíš to tak, že to půjde rozdělit na moduly a případně přesunout (ať už v rámci bytu, města, výstavy atp.), nebo je to na pevno a budeš teď půl roku vysávat a vytírat jenom okolo ?  :D

Luky1987

Citace od: Matošo kdy 20.07.2012, 09:51:18
Technická: stavíš to tak, že to půjde rozdělit na moduly a případně přesunout (ať už v rámci bytu, města, výstavy atp.), nebo je to na pevno a budeš teď půl roku vysávat a vytírat jenom okolo ?  :D

Jde to rozdělit i přesouvat po menších částech, sice je to hodně práce při stavbě a plánování navíc, ale v kuse by to nešlo.
Nyní již jen ladím terén a drobnosti, příští týden by to mohlo být konečně hotové...